Így fest, amikor egy parkban milliónyi kék virág nyílik

Mintha egy gyönyörű festmény elevenedve meg előttünk, pedig csak a természet mesterművét csodálhatjuk meg a Hitachi Seaside Parkban, ahol 5 millió apró virág nőtt ki a földből.

Tokiótól északra, Hitachinaka városban található a Hitachi Seaside Park, ahol minden évszakban lélegzetelállító látvány fogadja a turistákat. A táj egyik jellegzetes növénye a Nemophila, amely tavasszal elönti a japán partvidéken fekvő park nagy területét és varázslatos látványt fest. Idén a világjárvány miatt a park április 4-én bezárt, viszont az intézmény weboldalán és az Instagramon megtalálhatjuk a természeti csodáról készült idei fotókat.

A Hitachi Seaside Park egyébként közkedvelt utazási célpont a természet szerelmeseinek, ugyanis majdnem minden hónapra jut egy mesés program. A 190 hektáros területén található a Narcissus Garden, ahol közel egy millió nárcisz várja az érdeklődőket, illetve a Tamago Flower Garden is, ahol minden évben 170 tulipánfajta borul virágba. A legnépszerűbb azonban a már említett Nemophila virágzás, ilyenkor közel 5 millió darab borítja el a mezőt.

 

Fotó: @hitachikaihin/Instagram
Fotó: @hitachikaihin/Instagram
Fotó: Hitachi Seaside Park
Fotó: Hitachi Seaside Park
Fotó: Hitachi Seaside Park
Fotó: Hitachi Seaside Park
Tomohiro Ohsumi/Getty Images
Tomohiro Ohsumi/Getty Images

Nyitókép: Hitachi Seaside Park

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk neked:

Legnépszerűbb cikkek: