Harc a pelikántoka ellen: ne engedd, hogy a nyakad elárulja a korod!

Arctorna természetes és egyedi módszerekkel lépésről lépésre

Fontosnak tartod a fittséget, és teszel is érte? Úgy érzed, hogy a nyakad és az arcod is megmozgatnád, hogy feszesebbek legyenek a vonásaid? Itt a megoldás: egy kiváló arc- és nyaktorna!

Az arc olyan, mint egy könyv, amelyből könnyedén kideríthető sok-sok apró részlet. De a nyakat sem érdemes elhanyagolni, ugyanis azon testrészek közé tartozik, amelyek gyorsan elárulják az életkort. Arról nem is beszélve, hogy egyébként igen vonzó testrésznek bizonyul.

Mély kivágású felsőkön töröd a fejed, és szeretnéd kiemelni a dekoltázsod, de mégis visszakozol, mert úgy érzed, hogy nyakad ernyedt, és már nem elég feszes? Sajnos az öregedés leginkább a dekoltázs, a nyak és az arc környékén észlelhető, persze, ha nem vesz igénybe az ember semmilyen műtéti beavatkozást. Ezért rendszeresen célzott edzéseket kell végezni, amelyek segítenek a szinten tartásban és a feszesség megőrzésében.

Plasztikai műtétek, csoda anti-aging krémek ide vagy oda, a nyak a legnagyobb „áruló”: a meztelen igazság nem csaphat be senkit, és sajnos eme testrészeinket a legnehezebb kordában tartani. Azonban léteznek rendkívül jól hasznosítható módszerek a tónusos nyak érdekében, amelyek a vérkeringést is segítenek felfrissíteni.

Eleged van a szokásos edzéstippekből, amik egyáltalán nem használnak, ha a nyakadról van szó? Vezess be egy tornát az életedbe, amely csak napi 5 percet vesz igénybe. Ha már elmúltál 30, valószínűleg te is teszel azért, hogy egészségesebben élj, minél jobban nézz ki, és hogy egy kicsit megállíthasd az idő múlását. Rendszeres mozgással és megfelelő életmóddal minden kivitelezhető – egy fontos szabály van, mégpedig az állandóság betartása.

Szánj rendszeresen legalább napi 5 percet az arctornára a szépséged megőrzése érdekében

Tényleg segít az arctorna?

Mivel a nyak és a dekoltázs az a terület, amely leginkább részt vesz nap mint nap az összes mimikai és érzelmi kifejezésben, testbeszédben, ezért az arctorna kiváló ellenszer, hiszen egy naturális emelést biztosít, ami lassítja a látható öregedés folyamatát. És a legszebb az egészben, hogy ezáltal nem csak ennek a két testrésznek tehetünk jót, hanem az arcnak is, mert a keringés beindításával a hunyorgás által kialakult szem- és homlokráncok is simulhatnak.

Egyértelmű tehát, hogy ez a mozgásforma a legjobb a rugalmasság és feszesség visszanyerésére és a tónusos izmok visszahozatalára.

Jellemző rád a jojó effektus? Könnyen ingadozik a testsúlyod?

Ha igen, akkor érdemes egy stabil és egyszerű gyakorlatokból álló arctornára berendezkedned, és ha sikerül legyőzni a súlyingadozást, akkor jöhetnek a bonyolultabb gyakorlatsorok. Ne támassz magad elé túl nagy és lehetetlen elvárásokat, mert így csökkentheted az önbizalmad, ami ilyenkor nincs túl pozitív hatással a sikerélményre. Hidd el, hogy az állandóság és rendszeresség hamar meghozza az eredményeket!

5 egyszerű és nélkülözhetetlen gyakorlat:

1. Vissza az iskolába, elő a szolmizálással!

Ha van 5 szabad perced, bárhol is legyél, például a kocsiban, szolmizáld el többször egymás után legalább az öt fő hangot. Ez nagyon megfeszíti az izmokat, és beindítja a vérkeringést. Fontos, hogy ne feledkezz meg a behangolásról, avagy a bemelegítésről, hiszen ez is rendesen megmozgatja az adott izmokat.

Kifejezetten ajánljuk, hogy néha hordd fenn az állad!

2. Emeld fel az állad a plafon felé, csücsöríts, mintha meg akarnád csókolni a mennyezetet!

Szuper gyakorlat a gravitáció végett kialakult ernyedések, laza, csüggedő bőr ellen. Mindennap többször csináld meg, és figyelj arra, hogy maximálisan emeld fel az állad!

Ebben az esetben a csücsörítés csak hasznodra válhat!

3. Húzd ki a szád két sarkát az arcod szélei irányába!

Pont úgy, mint gyerekkorodban! Ezután lazítsd el, majd ismételgesd annyiszor, amennyiszer csak teheted!

4. Nyújtsd ki a nyelved, amennyire csak bírod!

Tartsd így minimum 60 másodpercig! Remek arc- és nyaktorna, amely által megfeszülnek és előjönnek azok a bizonyos tónusos izmok. Ezt egymás után többször is megismételheted a jobb hatás érdekében.

A nyelvnyújtogatás a legjobb gyakorlat a toka karcsúsítására. Csak nehogy valaki félreértse!

5. Emeld fel az állad a plafon felé! Erősen szorítsd a nyelved hegyét a szájpadlásodhoz, mosolyogj, és nyelj egy nagyot!

Ez egy nem könnyű, komplex feladatsor. Rendkívül hatékony, hiszen egyszerre többfajta izomcsoportot mozgat meg. Ettől garantáltan hamar látni fogod az eredményeket! Próbáld legalább naponta ötször végrehajtani!

Legalább hetente kétszer masszírozd át az arcod a kedvenc olajaddal! Ez segít a fiatalos vonások megőrzésében!
Arcmasszázzsal a ráncok ellen? Igen!
Még egy jó tanács, amivel kiegészítheted a torna utáni relaxációt: kedveskedj magadnak egy jó kis masszázzsal! Vegyél elő egy jó olajat vagy a kedvenc krémedet, és kezdd el a nyakadtól. Fontos, hogy mindig lentről felfelé dolgozz, ugyanis a gravitációval szemben ez a legjobb módszer. A nyelőcsövet kikerülve, finom nyomást helyezve a nyakadra, szépen haladj végig ujjbegyeiddel egészen a fülekig, majd a halántékig. Ha már idáig eljutottál, jöhet az arcod! Ez esetben is lentről felfelé haladj, és addig masszírozd, míg enyhe pirosságot nem észlelsz, ugyanis akkor biztos, hogy sikerült felpezsdítened a keringésed. Hetente kétszer ajánlott, bevált terápia, de ha többször van rá időd, ne habozz!

Mit érhetsz el arctornával?

Az arcizmok edzésével megemelheted, feszesítheted arcodat, kisimíthatod a ráncokat vagy eltüntetheted a tokád. Rendszeres edzéssel akár 10–15 évet  fiatalodhat az arcod – vallja szakértőnk, Mudra Mónika, aki 2010-ben talált rá az arctornára, és azóta is ezzel foglalkozik. Nem csak rendszeresen gyakorolja, de tanítja is, és esküszik rá, hogy működik:

 • Szemek környéke

  A szem körüli izmok edzése megelőzi vagy kisimítja a szarkalábakat, halványítja a szem alatti karikákat és feszesíti a szemhéjakat.

 • Homlok

  A homlokizmok erősítésével visszahúzzuk a megereszkedett szemhéjakat, kisimítjuk a homlokot és a két szemöldök közötti ráncokat.

 • Orr melletti barázdák

  Az edzés hatására megerősödő izmok feltöltik a mély barázdákat, vagy megelőzik azok kialakulását.

 • Ajkak

  A rendszeres torna feltölti az elvékonyodott ajkakat, megemeli a lebiggyedő szájzugokat és kisimítja az ajak körüli mimikai ráncokat.

 • Állvonal és arckontúr

  Az arctornagyakorlatok együttes hatására az állcsontra ráereszkedő bőrt felhúzzuk, ezáltal visszaállítjuk az arc elveszett kontúrját.

 • Nyak és toka

  A nyakra irányuló intenzív gyakorlatok megelőzik vagy visszahúzzák a tokát, és feszessé teszik a nyak bőrét.

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk neked:

Regisztrálj most, és tedd meg első befizetésed, mi megduplázzuk 100 000 Ft-ig! (x)
Legnépszerűbb cikkek: