Cukiságbomba: így játszott több száz golden retriever a Skót-felfölfön

Hihetetlenül édes látvány volt, ahogy több száz golden retriever szaladgált a Skót-felföldön, hogy megünnepeljék a fajta 155. évfordulóját.

Júliusban van a világ egyik legnépszerűbb kutyafajtájának, a golden retrieverek kialakulásának 155. évfordulója. Ennek örömére több száz golden retriever tulajdonos vitte el négylábú kedvencét a skóciai Guisachan House-hoz.

Óriási kutya-bulival ünnepeltek

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Puppy Diaries (@puppy.diaries) által megosztott bejegyzés

Az Instagramon is nagy népszerűségnek örvend az a videó, amin 466 golden retriever gyűlt össze a skóciai Guisachan House előtti parkban. Úgy tűnik, mindannyian rendkívül élvezik a kutya-találkozót, a látvány pedig minden kutyabolond számára magáért beszél. A hatalmas zöld pázsiton fantasztikusan mutatnak a különféle színű retrieverek, akik látszólag izgatottak és boldogok, amiért együtt lehetnek.

Eredetileg vadászkutya volt

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Puppy Diaries (@puppy.diaries) által megosztott bejegyzés

A fajtát állítólag Sir Dudley Marjoribanks tenyésztette ki. A skót úr olyan vadászkutyát szeretett volna, amely könnyedén mozog, és jól érzi magát a Skót-felföldön. Végül a tweed vízi spániel és a hullámos szőrű retriever párosításából, 1868-ban megszülettek az első golden retriever kölykök, akiket a büszke gazda Primrose, Cowslip és Crocus névre keresztelt. A nemes kutyafajtát eredetileg vadászatok során használták. Az aranyszűrű kutyák mára óriási népszerűségnek örvendenek, mert rendkívül okosak, és egyenesen imádják a gyerekeket. Manapság már alig használják vadászatra, viszont magas intelligenciájuk miatt remek segítőkutyának bizonyulnak.

Forrás: My Modern Met
Nyitókép: Ksenia Raykova / Getty Images

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Regisztrálj most, és tedd meg első befizetésed, mi megduplázzuk 100 000 Ft-ig! (x)
Legnépszerűbb cikkek: