Így készítheted el a Reszkessetek, betörők! híres fagyikelyhét

‚‚Fiúk, betegre zabálom magam és mindenféle mocsadékot nézek’’

Valószínűleg te is jól emlékszel a Reszkessetek, betörők! első részének fagyis jelenetére. Most a második részben látott desszerthez hoztunk egy receptet - és ne feledd, Kevin szerint nem kettő, hanem három gombócból áll egy adag.

A Reszkessetek, betörők! ikonikus jelenete – ahogyan Kevin egy családi méretű fagyikelyhet töm magába – mindannyiunk emlékezetében ott él. Ha ezt a desszertet szeretnéd otthon elkészíteni, nincs más dolgod, mint egy hatalmas adag fagylaltot egy tálba kanalaznod és minden édességet rászórnod, amit otthon találsz.

Ez a jelenet a film második részében újra felelevenedik. Igaz, itt Kevin már nem az otthoni hozzávalókból állítja össze saját desszertjét, hanem egy fancy fagylaltkelyhet eszeget new york-i hotelszobájában, amíg a szülei Párizsban aggódnak érte. Ha idén szeretnéd megadni a módját az ünnepi kikapcsolódásnak, akkor kövesd Kevin példáját! A híres cukrász, Liam Charles megalkotta a filmben látható édesség receptjét – így te is megkóstolhatod ezt a sajttorta ízű finomságot:

Reszkessetek, betörők! fagyikehely

Hozzávalók:

  • 360 ml tej
  • 465 ml tejszín
  • 2 teáskanál vanília aroma
  • 5 tojássárgája
  • 150 g barna cukor
  • 100 g csokidarabos keksz (opcionális)
  • 2 marék sós perec (opcionális)

A New York sajttorta mixhez:

  • 300 g krémsajt
  • 90 g porcukor
  • 125 ml tejszín
  • 1 teáskanál vanília aroma
  • 100 g eperlekvár

Tálaláshoz:

  • jégkrémszendvics
  • liofilizált (szárított) eper
  • 50 g étcsoki, olvasztva

Elkészítés:

  1. A fagyihoz szükséges tejet, tejszínt és vanília aromát öntsd egy lábasba. Ha forrni kezd, állítsd alacsonyabb fokozatra a lángot és így folytasd a főzést 3-4 percig.
  2. A tojássárgáját keverd össze a cukorral. Újra melegítsd fel a tejet és óvatosan, folyamatos kevergetés mellett öntsd bele a cukros-tojásos masszát. Addig főzd, amíg sűrűbbé nem válik. Ha ezzel elkészültél öntsd egy tálba, várd meg, amíg kihűl és éjszakára tedd a hűtőbe.
  3. Másnap a sajttorta mixhez szükséges krémsajtot, a porcukrot, a tejszínt és a vanília aromát keverd össze a hűtőből kivett krémmel. Ha van fagylaltgéped, akkor kövesd a használati utasítást a jégkrém elkészítésénél. Ha nincs, akkor marad a pepecselős módszer: a sajttortás krémet tedd a fagyasztóba és egy óra elteltével jól keverd össze. Ezután ezt félóránként ismételd meg, amíg eléred a tökéletes állagot. Az igazi Kevin-élmény eléréséhez az utolsó keverés előtt törj néhány sós perecet és csokidarabos kekszet a fagylaltba, illetve egy kis eperlekvárral is gazdagíthatod az ízeket.
  4. Tálaláskor légy kreatív – használj jégkrémszendvicset, tejszínhabot, liofilizált epret vagy olvasztott étcsokit.

Nyitókép: IMDb
Forrás: guardian.com

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Tedd meg a befizetéseidet, mi pedig megnöveljük a nyerési esélyeidet maximum 275 000 forintig. (x)