Valószínűleg te is jól emlékszel a Reszkessetek, betörők! első részének fagyis jelenetére. Most a második részben látott desszerthez hoztunk egy receptet - és ne feledd, Kevin szerint nem kettő, hanem három gombócból áll egy adag.
A Reszkessetek, betörők! ikonikus jelenete – ahogyan Kevin egy családi méretű fagyikelyhet töm magába – mindannyiunk emlékezetében ott él. Ha ezt a desszertet szeretnéd otthon elkészíteni, nincs más dolgod, mint egy hatalmas adag fagylaltot egy tálba kanalaznod és minden édességet rászórnod, amit otthon találsz.
Ez a jelenet a film második részében újra felelevenedik. Igaz, itt Kevin már nem az otthoni hozzávalókból állítja össze saját desszertjét, hanem egy fancy fagylaltkelyhet eszeget new york-i hotelszobájában, amíg a szülei Párizsban aggódnak érte. Ha idén szeretnéd megadni a módját az ünnepi kikapcsolódásnak, akkor kövesd Kevin példáját! A híres cukrász, Liam Charles megalkotta a filmben látható édesség receptjét – így te is megkóstolhatod ezt a sajttorta ízű finomságot:
Reszkessetek, betörők! fagyikehely
Hozzávalók:
- 360 ml tej
- 465 ml tejszín
- 2 teáskanál vanília aroma
- 5 tojássárgája
- 150 g barna cukor
- 100 g csokidarabos keksz (opcionális)
- 2 marék sós perec (opcionális)
A New York sajttorta mixhez:
- 300 g krémsajt
- 90 g porcukor
- 125 ml tejszín
- 1 teáskanál vanília aroma
- 100 g eperlekvár
Tálaláshoz:
- jégkrémszendvics
- liofilizált (szárított) eper
- 50 g étcsoki, olvasztva
Elkészítés:
- A fagyihoz szükséges tejet, tejszínt és vanília aromát öntsd egy lábasba. Ha forrni kezd, állítsd alacsonyabb fokozatra a lángot és így folytasd a főzést 3-4 percig.
- A tojássárgáját keverd össze a cukorral. Újra melegítsd fel a tejet és óvatosan, folyamatos kevergetés mellett öntsd bele a cukros-tojásos masszát. Addig főzd, amíg sűrűbbé nem válik. Ha ezzel elkészültél öntsd egy tálba, várd meg, amíg kihűl és éjszakára tedd a hűtőbe.
- Másnap a sajttorta mixhez szükséges krémsajtot, a porcukrot, a tejszínt és a vanília aromát keverd össze a hűtőből kivett krémmel. Ha van fagylaltgéped, akkor kövesd a használati utasítást a jégkrém elkészítésénél. Ha nincs, akkor marad a pepecselős módszer: a sajttortás krémet tedd a fagyasztóba és egy óra elteltével jól keverd össze. Ezután ezt félóránként ismételd meg, amíg eléred a tökéletes állagot. Az igazi Kevin-élmény eléréséhez az utolsó keverés előtt törj néhány sós perecet és csokidarabos kekszet a fagylaltba, illetve egy kis eperlekvárral is gazdagíthatod az ízeket.
- Tálaláskor légy kreatív – használj jégkrémszendvicset, tejszínhabot, liofilizált epret vagy olvasztott étcsokit.
Nyitókép: IMDb
Forrás: guardian.com