Így készül a tökéletes zuhanyzókonty, azaz a „messy bun”

A trükkös, hanyag frizura bármelyik reggelen kihúz a csávából, amikor azt érzed, semmi energiád hosszú percekig a tükör előtt bíbelődni.

Az egyik volt férfi kollégám ódákat zengett a messy bun-ról vagyis a zuhanyzó kontyról, amit a legszexibb női frizurának titulált. Meglepődtem a kijelentésén, de el kellett ismernem, hogy van valami a kócos tincsekben, amitől ez a hajviselet egyben laza és nőies hatást kelt. Ha te is szeretnél minimum úgy tündökölni, mint Zendaya a Marc Jacobs 2020-as tavaszi kollekciójának a bemutatóján, akkor a következő tippeket fogadd meg a tökéletes zuhanyzókonty elkészítéséhez:

Fotó: Jamie McCarthy / Staff/GettyImages

A lényeg a lágy textúra

Felejtsd el a szűk kontyot, hiszen a zuhanyzókonty lényege a lazaság. Ennél a frizuránál jobb, ha nem frissen mosott hajjal próbálkozol. Mielőtt belefognál a konty applikálásba, inkább fogj egy hajgöndörítőt, és készíts magadnak hullámos fürtöket. Ha elkészültél, akkor fixáld a loknikat és túrj bele a végeredménybe. A hullámoknak köszönhetően nagyobb lesz a hajad volumene, amivel a kontyod is nagyobbnak fog tűnni, és sokkal lágyabb hatást kelt.

Csavarj egyet a történeten

Tegyük fel, hogy három napja mostál utoljára hajat és hullámos fürtökkel rendelkezel. Nincs más hátra, fogd fel a lehető legmagasabb pontban lófarokba a hajad, és gumizd is össze. Utána az egész hajtömeget kezd el megcsavarni, de ne túl szorosra. Ha megcsavartad a hajad, tekerd körbe vele a hajgumit, és egy kisebb hajgumi segítségével rögzítsd kontyot. A következő lépésként rendezd el a szálakat és lazítsd meg őket. Akkor lesz tökéletes a végeredmény, ha nem látszódnak ki a gumik. Végül néhány hullámcsat segítségével rögzítsd a rakoncátlanabb tincseket.

Keretezd az arcod

Ha elkészültél a mesterművel, de valami még hiányzik, bátran nyúlj hozzá az arcod körüli tincsekhez, és húzz ki pár szálat. Utolsó lépésként fixáld a végeredményt hajlakkal, és máris kész a tökéletes zuhanyzókonty.

Nyitókép: AleksandarNakic/E+/GettyImages

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk neked:

Regisztrálj most, és tedd meg első befizetésed, mi megduplázzuk 100 000 Ft-ig! (x)
Legnépszerűbb cikkek: