Így még biztos, hogy nem ittad a rozét – Frozé, ami ezentúl nem hiányozhat az estéidből

Csajos és még hűsít is!

Hadd mutassalak be az új kedvenc italodnak, amely nem más, mint a frozé (frozen rosé). Elég ránézned erre a rózsaszín hűsítőre, hogy jó kedved legyen tőle. Az eper, a jégkocka és a rozé hármasa maga lesz a nyári kikapcsolódás. Megszomjaztál?

Most biztosan azt gondolod, van valami csavar az ital elkészítésében, de íme a jó hír: a frozét otthon is könnyedén megalkothatod! Nem kell bonyolult felszerelés vagy titkos hozzávaló, hogy elérd a kívánt eredményt. Nem lesz másra szükséged, mint egy turmixgépre, fagyasztóra és egy üveggel a kedvenc rozédból. Görgess lejjebb a receptért, és töltsd tele a poharad a rózsaszín varázslattal!

Hozzávalók:

  • 1 üveg rozé
  • ½ csésze cukor
  • ½ csésze víz
  • Fél csésze eper
  • ¼ csésze friss lime leve
  • ¼ csésze friss menta levél, plusz a díszítéshez néhány darab

Elkészítés:

A rozét töltsd ki egy edénybe, majd éjszakára tedd a fagyasztóba (8 órára). Az alkohol tartalmának köszönhetően nem fog teljesen megfagyni, de pont erre az állagra lesz szükséged. Egy serpenyőben forralj fel vizet és add hozzá a cukrot. Kevergesd, amíg a cukor fel nem oldódik, majd vedd le a lángot. Add hozzá az epret és a mentát, majd fedd le és hagyd hűlni a szirupot. Ha picit lehűlt, tedd a hűtőbe és pihentesd 1 órán keresztül. Vedd ki a rozét a fagyasztóból, vágd össze kisebb darabokra. Dobd bele turmixgépbe, majd adj hozzá 1/2 csészét az epres szirupól és 1 csésze jeget. Turmixold össze  a hozzávalókat, míg sima állagú nem lesz. Ha nem találod elég hidegnek, tedd vissza 30 percre a fagyasztóba. A tökéletes végeredmény érdekében rakj néhány mentalevelet az ital tetejére.

Egészségedre! 🙂

Szerző: Szép Csenge

Nyitókép: Rimma Bondarenko/Shutterstock

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk neked: