Lehangol a borús időjárás? Így javíthatsz a kedveden!

Fáradékonynak érzed magad? Nem véletlen!

A borult, fényszegény időben többen lehangoltságot és fáradtságot tapasztalhatnak. Szombaton nem érkezik fölénk front, azonban folytatódik a borús, csapadékos időjárás.

Ebben a fényszegény időszakban ne csodálkozz, ha fáradékonynak érzed magad, akár lehangoltság és depresszió jelentkezhet nálad, ha erre hajlamos vagy. A rendszeres fényterápia alkalmazása viszont kifejezetten ajánlott a szürke napokon, ezzel akár az immunrendszered is erősödhet. A lehangoltság leküzdésében segíthet, ha pozitív környezetben töltöd a napjaidat, és színes ruhadarabokat viselsz.

Bár időjárási front nem érkezik fölénk, a fokozottan érzékenyek gyenge kettősfronti tüneteket tapasztalhatnak – mondják a Meteoklinika.hu szakemberei. Amennyiben te is frontérzékeny vagy, fejfájás és görcsös, gyulladásos panaszok is nehezíthetik az életedet mostanság. A krónikus betegek és az idősek körében vérnyomás-ingadozás jelentkezhet, a panaszok mérséklése érdekében ajánlott kerülni a fizikailag és szellemileg megterhelő tevékenységeket.

A Tiszántúlon és az ország déli területein pár fokos melegedés várható, az itt élők az enyhe, délutáni időszakban viszont migrént és fáradékonyságot tapasztalhatnak, de intenzív tünetekre nem kell számítani.

Az időjárás nem igazán kedvez a szabadtéri programoknak. A nyirkos, hűvös, többfelé csapadékos időben alacsony hő- és komfortérzetre kell számítanod – könnyen megfázhatsz, ha nem vigyázol. A meghűlés elkerülése érdekében fontos, hogy az évszaknak megfelelő, réteges és vastag öltözetet viselj.

Szabadtéri programokhoz, tudod: sapka, sál!

A légszennyezettség nem nő számottevően, de fontos, hogy a levegőminőség megőrzése érdekében  a saját gépjárműhasználat helyett válaszd a tömegközlekedést!

A közlekedés során a pára és a köd okozza a fő veszélyt: jelentősen lecsökken a látástávolság, emellett a nedvessé váló útburkolaton megnő a féktáv. A balesetek elkerülése érdekében tarts nagyobb követési távolságot, és vezess a megszokottnál lassabban.

Ha mindenképpen autóba kell ülnötök, vezessetek óvatosan!

A napokban gyakori tünet lehet  a lehangoltság és a fáradtság. Próbálj tenni ellene, és bevetni olyan technikákat, amelyek garantáltan feljavítják a kedved: öltözz színes ruhákba, készíts magadnak egy gyors, csokis bögrés sütit, vagy nézd meg a kedvenc romantikus filmedet! Akár sokadszorra is!

Ha tetszett cikkünk, ezeket is olvasd el:

Regisztrálj most, és tedd meg első befizetésed, mi megduplázzuk 100 000 Ft-ig! (x)
Legnépszerűbb cikkek: