Hangsúlyozd a tekinteted! Te tudod, milyen smink illik a szemszínedhez?

Színezd ki az őszi hétköznapokat!

Szeretnéd kihangsúlyozni a szemeid színét? Vagy szeretnél elbűvölő és igéző tekintetet kreálni? Nézd meg, hogy mely színek passzolnak leginkább a szemedhez!

Rengeteg, és még annál is több termék és színárnyalat van a szépségiparban, amelyek egytől egyig csodásak, de nem mindig könnyű eldönteni,  melyik passzol a szemed színéhez. Ha sminkelésről beszélünk, akkor annál talán nincs is rosszabb, amikor egy hozzád nem illő szín van a szemhéjadon.

Sminkelés előtt vigyél fel primert, ami tökéletes alap lesz. Ezt a szokásos hidratálód után, de még a sminkelés előtt kell használnod, de nem helyettesíti, ezért semmiképp se hagyd ki a korrektort!

Barna szemek

Ha barna szemed van, akkor a legsokoldalúbb szemszínnel büszkélkedhetsz, ugyanis szinte bármilyen szín passzol hozzá. A neutrális színek tökéletesen állnak, de megspékelheted az intenzívebb tekintetért egy sötétbarna vagy fekete árnyalat enyhe besatírozásával. Ha a tiszta tekintet a cél, vagy a szem fehér részét még fehérebbé szeretnéd varázsolni, akkor használj matt sötétlilát, mély aranyat, esetleg egy bronzos árnyalatot. Kipróbálhatod a mohazöld árnyalatú szemfestékeket is, ha világosítani szeretnél a barna szemeiden.

Vagy inkább a káprázatos pillantás a cél? Tegyél fel egy kis ezüstösen csillogó szemfestéket, mert a barna szemeket ez az árnyalat igazán igézővé teszi. Persze az sem mindegy, hogy milyen formájú szemed van, hiszen a megfelelő szín párosításával egyenrangúan extra fontos és nem elhanyagolandó ez a szempont sem a sminkes szakemberek szerint.

Kék szemek

A színskála szerint a narancssárga a kék ellentétes színe, ezért próbáld ki a narancssárgás árnyalatokat, esetleg sötétbarna árnyalatokkal vagy földszínekkel keverve. Hidd el, extrémen ki fogja emelni a kék szemeidet. Ha egy visszafogottabb sminket szeretnél, akkor vedd elő a bronzos, csillogós, pezsgő, rosegold színekben pompázó palettáidat – garantáltan nem fognak csalódást okozni! Érdemes átgondolnod a fekete tusvonal alkalmazását is, a kék szemeken és a világos bőrszínen ugyanis olykor túl durva hatást eredményezhet.

Zöld szemek

Ha zöld szemeid vannak, akkor nyugodtan támaszkodj az ellentétes színedre, ami a piros.  Mivel ez a szín nem igazán tartozik a természetes színek közé, és nem is könnyű a szemünkön szépen alkalmazni, ezért a rózsaszínes árnyalatait helyezd előtérbe. Így gyönyörűen kihangsúlyozhatod a különleges szemszínedet. Ugyanígy szóba jöhet a rozsda és a mahagóni szín is. Sőt, a padlizsán még inkább kiemeli és erősíti a zöld különböző árnyalatait. Hasonlóan a kék szemekhez, a fekete szemceruza túl sok lehet, ezért csak óvatosan vele!

Szürkés szemek

Ha szürke, akkor neked van az egyik legegyedibb szemed! Habár nem a legegyszerűbb összepárosítani más színekkel, mégis apró trükkökkel igazán igéző tekintetet érhetsz el. Válassz olyan árnyalatokat, amelyek illenek hozzá, és intenzívebbé teszik a már egyébként is misztikus szemed. Ilyen például az ezüst, a szürke erőteljesebb árnyalatai és nem utolsó sorban a jégkék – ezzel abszolút elérheted az „óceánhatást”.

Nyitókép: Marina Vitale/Unsplash

Regisztrálj most, és tedd meg első befizetésed, mi megduplázzuk 100 000 Ft-ig! (x)
Legnépszerűbb cikkek: