Így sminkelj profin, ha szemüveges vagy

Egy divatos keret karakteres megjelenést kölcsönözhet neked, viszont nem mindegy, milyen make-upot választasz hozzá! Adunk pár tippet, hogy elkerülhesd a szemüveg okozta előnytelen optikai csalódásokat.

Sokáig úgy tűnt, hogy a kontaktlencsék megjelenése miatt mindenki a fiók mélyére száműzi a szemüvegét, azonban mára már egyenesen trendi, ha magukra kapunk egy divatos keretet – egyre többen vásárolnak akár dioptria nélküli modelleket is. Ha nálad is rendszeres kiegészítő, akkor itt az ideje, hogy kicsit megreformáld a sminkelési-szokásaidat is! Biztosan észrevetted már, hogy a pluszos lencse nagyítja a szemeidet, és kiemeli a make-up bakikat is, míg a mínuszos lencsék kicsinyítenek. Ráadásul, ha szemüveget hordasz, az orrod nagyobbnak tűnhet miatta. De szerencsére van néhány smink-trükk, amivel kicselezheted ezeket az optikai csalódásokat!

Az aranyszabályok:

    • Mindig használj primert az alapozó és a púder felvitele előtt, mert így nem kenődik el a sminked ott, ahol a keret hozzáér az arcodhoz, ráadásul, ha olajos a bőröd, a szemüveg folyamatosan csúszkálni fog az orrodon. Az orrnyeregre érdemesebb inkább púdert tenni – mivel a folyékony állagú alapozótól könnyen elszíneződhet a kereted, és közben még el is maszatolhatod vele a festéket.
    • Fektess nagyobb hangsúlyt a szemöldököd kiemelésére, mert erre sokkal nagyobb figyelem esik rá. Színezd át ceruzával, és figyelj arra, hogy mindig rendezett legyen!
    • A szemöldököd mellett az ajkaidat is bátran hangsúlyozhatod élénk színű rúzsokkal, viszont ha a szemeidre erősebb sminket készítettél, akkor a szádat már csak visszafogottan fesd ki.
    • A szempilláidra inkább göndörítőt használj – így elkerülheted, hogy a szálak folyamatosan hozzáérjenek a szemüvegedhez – és ne vigyél fel rájuk sok festéket, mert látszani fog a nyoma a lencséken.
    • A szemüveg lencséi mögött sokkal feketébbnek tűnhetnek a szem alatti karikáid reggel, ezért mindenképp fedd el azokat egy világosabb árnyalatú korrektorral.

via GIPHY

Így sminkelj, ha rövidlátó vagy!

Felejtsd el az erősen füstös szemeket, és inkább világos árnyalatokat válassz, így megnagyobbíthatod a szemeid. Tegyél fel korrektort és highlightert a szemeid és a szemöldököd alá, ezekkel megakadályozhatod a kicsinyítő-hatást. Dobd fel a make-upodat egy élénk rúzzsal, de arra azért ügyelj, hogy harmonizáljon a színe a szemüveged keretével.

Így sminkelj, ha távollátó vagy!

Ha nem vagy profi a szemhéjtussal, akkor jobb, ha elfelejted, mert a pluszos lencse bizony fel fogja nagyítani a tökéletlenül meghúzott vonalat. Használj inkább egy sötét árnyalatú ceruzát, és ezzel húzd ki a felső vonalat, illetve a vízvonalat.

Nyitókép: Image Source/Getty Images

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk neked:

Legnépszerűbb cikkek: