Így válassz napszemüveget, ha biztonságban szeretnéd tudni a szemeidet (X)

A napsütéses órák megnövekedett száma azt jelenti, hogy sokkal több időt töltünk el a szabadban, ami veszélyt is rejthet szemeinkre nézve.

Szalay Szabolcs, a Premium Vision Optika üzletvezető igazgatója elárulta, miért olyan fontos ebben az időszakban a biztonságos napszemüveg használata.

A napszemüveg kiválasztása sokak számára nehéz feladatot jelent. A stílust félretéve más dolgokat is figyelembe kell vennünk a megfelelő pár kiválasztásakor. Ezek ugyanis nem csak kiegészítők: legfőképpen azt a célt szolgálják, hogy megvédjék szemünket a nap káros hatásaitól – mondta Szalay Szabolcs, a Premium Vision Optika üzletvezető igazgatója, aki az alábbiakban részletezi, mire figyeljünk oda a megfelelő napszemüveg kiválasztásánál?

1. UV védelem mindenek felett

A Nap olyan sugárzást bocsát ki, amelyet nem látunk, és nem érzünk, ennek ellenére károsítja a szemeinket. Olyan szemüveget érdemes vásárolni, amely elzárja az UVA és az UVB sugarak 100%-át.

2. Megfelelő méret

A szemet körülölelő napszemüveg segíthet az UV-fény blokkolásában, míg ha nem passzol arcunkhoz, az könnyen bejuthat a keret mellett.

3. A lencse és a színe

Az, hogy egy lencse szinte sötét, még nem jelenti azt, hogy blokkolja az UV sugarakat. A pupillánk szabályozza, hogy mennyi fény jut be a szemünkbe. A sötétített lencsék viselésekor a pupilla kitágul, több fényt enged be. Ha a napszemüvegünk nem képes az UV-sugarak blokkolására, akkor többet árthatunk a viselésével, mint használunk.

Forrás: Sajtóanyag
Nyitókép: Ridofranz/Getty Images

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk neked:

Regisztrálj most, és tedd meg első befizetésed, mi megduplázzuk 100 000 Ft-ig! (x)
Legnépszerűbb cikkek: