A tartós szingliség 4 lehetséges oka, és néhány tipp, ha tennél ellenük

Ha negyvenes éveidben is szingli vagy, és változtatnál ezen, akkor ezt a négy tippet olvasd el, szűrd át magadon, és kerülj közelebb a miértekhez, hogy utána változtatni tudj.

Amióta tudjuk, hogy a 40 az új 20, azóta az egyedülállóknak még kevesebb okuk van csüggedni. A szingliség számos előnnyel jár, de egyeseknél ilyenkor már időnként felberreghet a vészcsengő. Bár egyikőnket sem hajt a tatár, és jó az életet kiélvezni a családalapítás előtt már ha egyáltalán tervezel ilyesmit , azért érdemes némi önrevíziót tartani, és megvizsgálni, nem te vagy-e az oka annak, hogy a nagy szerelem még várat magára.

1. Alacsony önbecsülésed is lehet a szingliség oka

Korunk talán egyik legnagyobb problémája, hogy a szépen filterezett instalányokról elhisszük, hogy a valóságban is úgy néznek ki, ahogy a képeken. A szépen megkomponált családi fotókat látva biztosak vagyunk benne, hogy teljes az idill. Sokan ezeket nézegetve a saját életüket nyomorultnak látják. Egy álomvilágot felépíteni a követőknek egyszerű. Neked azonban ennél sokkal többre van szükséged. Ha úgy érzed, nem szereted eléggé önmagad, az a párkapcsolatodban ostorként visszacsap. Tegyél magadért, fektess magadba, és szakember segítségével tanuld meg, mi a módja annak, hogy újra visszatalálj önmagadhoz.

2. Mindig ugyanazok a problémák

Ha azt veszed észre, hogy kapcsolataidban nagyjából újra és újra hasonló problémakörök merülnek fel, akkor lehet, hogy egy életfeladat megoldatlansága áll a háttérben. A megoldatlan problémák, a feldolgozatlan traumák, fájdalmak olyan gondok, amelyek folyamatosan visszatérnek és könnyen kisiklathatják a párkapcsolatot. Sokszor gondoljuk azt, hogy már túlléptünk ezen vagy azon a dolgon, de valószínűleg rengeteg feldolgozatlan érzelmet hordozunk. Fontos felismerni, hogy mindezek saját történetünk részei, és nem rosszként tekinteni rájuk. Csupán egy megoldandó feladat, amelyre a mai világban már számtalan megoldóképletet találunk. Járj el kundalíni jógára, vagy családállításra. Vedd igénybe szakember segítségét, és kipróbálhatod a kineziológiát is.

3. Elkényelmesedés = tartós szingliség?

Huszonöt évesen, ha szinglik voltunk, nekivágtunk az éjszakának, és a következő héten már három különböző pasival randiztunk. Negyvenévesen sok ember úgy gondolja, hogyha elrendeltetett, akkor a szerelem majd bekopogtat az ajtaján. El kell keserítsünk: hány sültcsirke repült a szádba az elmúlt évek során? Ha csak nem az a terved, hogy a pizzakihordóval esel szerelembe, akkor vágj bele a nagy kalandba. Próbálj ki új dolgokat, amik a komfortzónádon kívül esnek. Menj el egy szervezett utazásra vagy jógatáborba, de egy társastánc tanfolyam, vagy egy új sport is felforrósíthatja a langyos vizet körülötted.

4. Nem éred be kevesebbel

Az a nagyszerű az egyedüllétben, hogy bőven van időd megvizsgálni a jövendőbeli jelölteket. Tehát ha negyvenes szingli vagy, az korántsem azt jelenti, hogy veled van valami baj, sokkal inkább az ellenkezőjét. Sokan vannak toxikus kapcsolatban, vagy nem a megfelelő partnerrel, csupán azért, mert félnek egyedül lenni. Inkább eltűrik egy rossz kapcsolat fájdalmát és problémáit, semhogy egyedül legyenek. Te nyilvánvalóan nem tartozol az ilyen emberek közé. Elég, ha a nézőpontodon változtatsz kicsit. Lehet, hogy a szomszéd fűje zöldebb, de ha a szépen csillogó felszín alá nézel, teljesen más lehet a kép. Ne szomorítson el, ha mások boldogságát látod. Inkább gondolj arra, mennyi szerelem vesz körül, és higgy benne, hogy hamarosan rád is ez vár.

Nyitókép: Getty/Oliver Rossi
Forrás: hackspirit

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk neked:

Legnépszerűbb cikkek: