Így viseld az idei év trendszínét: peach fuzz minden mennyiségben

A tavaly még szupertrendinek számító élénk pink ideje lejárt, idén a halvány és üde peach fuzz jelenti a trendiség netovábbját.

A PANTONE 2024-ben a 13-1023-as, könnyed, üde, bársonyos barackvirág színnek adott egy esélyt. Aminek mi nagyon örülünk, hiszen az elmúlt évek erőteljes trendszínei után most végre egy lágyabb árnyalatban diktálhatjuk a divatot. Lássuk, hogyan is építhetjük be könnyedén akár már a tavaszi ruhatárunkba is. 

Kezdjünk kicsiben

Ha nem vagyunk biztosak abban, hogy a peach fuzzban megtaláljuk az új kedvenc színünket, érdemes először az ilyen árnyalatban pompázó kiegészítőkkel kezdeni a kísérletezést. Próbáljuk ki semleges színű szettjeinkkel, egy barack sál, táska, napszemüveg vagy öv például tökéletesen feldobhatja a bézs vagy barna outfitjeinket. Ha ezt az opciót választjuk, figyeljünk arra, hogy arany vagy rosegold ékszerekkel egészítsük ki a peach fuzz melegségét.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

PANTONE (@pantone) által megosztott bejegyzés

Ezekkel a színekkel párosítsd

A peach fuzz nagyon jól tud mutatni a világos pasztell kékekkel, de aki bevállalósabb, az kipróbálhatja erőteljesebb, már-már narancsos árnyalatokkal párosítva is. Azonban a biztonsági játékosok se keseredjenek el, hiszen ez a szín abszolút remek párost alkot minden neutrális árnyalattal, sőt még arra is képes, hogy igazán sikkessé tegye megjelenésünket. A fehérnek például remek kontrasztot adva emeli ki viselőjének frissességét, miközben egy karamell vagy barna színekben játszó szett szigorúságába egy kis játékosságot csempész. Érdemes lehet még kipróbálni a sötétkékkel is, egy barackszínű blúz és egy navy farmer bármelyik hétköznapi összeállításban megállja a helyét.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Cess Tan (@cessdtan) által megosztott bejegyzés

 

Itt is működik a monokróm

Persze, nemcsak a fent említett színekkel alkot jó párost, hanem az egyszerre merész és kifinomult megjelenés érdekében a monokróm szettekhez alkalmazhatjuk. Kísérletezzünk a barackszín különböző árnyalataival és tónusaival, és mixeljük a textúrákat. Ha elegáns eseményre készülünk, például egy esküvőre, akkor is remek választás lehet, ha a peach fuzz köré építve álmodjuk meg egyszínű, de semmiképp sem egyhangú szettünket.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Vogue France (@voguefrance) által megosztott bejegyzés

Adj neki kontrasztot

Nemcsak a lágy árnyalatokkal párosítva lesz mutatós, hanem az olyan színekkel is, melyek kontrasztot adnak neki. Az olyan árnyalatok, mint a mélykék, smaragdzöld vagy gazdag lila, élénken kiemelhetik a peach fuzz lágyságát és üdeségét. Viszont ez esetben jobb, ha nem erőltetjük a feketét, hiszen a két szín nem erősíti, hanem inkább kioltja egymást. Ha ragaszkodunk ahhoz, hogy igazán sötéttel emeljük ki szettünk barackszínű darabjait, próbáljuk ki az idén reneszánszát élő barnát.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

CRomatica Shop (@cromaticashop_) által megosztott bejegyzés

A sminktrendekben is visszaköszön

Tavasszal a ruhatárunk mellett a sminktrendekben is megjelenik ez a lágy barackos árnyalat. Leginkább az ajkainkon tudjuk beleépíteni a rutinunkba, viszont a matt rúzsok helyett próbálkozzunk krémesebb texturákkal. Persze nemcsak a szánkat festhetjük barackszínűre, hiszen szemhéjon és pirosítóként is tökéletesen működik. Körmeinket is festhetjük erre a lágy árnyalatra, viszont ha igazán trendik akarunk lenni, akkor csak egy kis csavart adjunk a peach fuzz-zal manikűrünknek: a klasszikus fehér francia helyett kérjünk például barackszínben pompázó végeket.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Gabriela Becker (@esmalteecor) által megosztott bejegyzés

Nyitókép: Pantone

Ha tetszett a cikkünk, ezek is érdekelhetnek:

Regisztrálj most, és tedd meg első befizetésed, mi megduplázzuk 100 000 Ft-ig! (x)
Legnépszerűbb cikkek: