Így viselkednek azok a nők, akikért rajong a férjük

A hosszú és boldog házasság titka, hogy naponta igyekszünk kimutatni a másik felé, hogy mit érzünk iránta. Ezek olyan gesztusokban és hétköznapi szokásokban nyilvánulnak meg, amelyek észrevétlenül kovácsolják össze a párokat.

Gyakran azt gondoljuk, hogy a szerelem a grandiózus tettekről szól, holott igazából a mindennapos apró-cseprő igyekezetek működtetik a kapcsolatot. Az olyan csekélységek, amelyek jó esetben fel sem tűnnek igazán. A hiányukat azonban nagyon is érzékeljük, ha elkezdenek kikopni a hétköznapokból.

Ahhoz, hogy a férjünk rajongjon értünk – és ezt ki is mutassa – nekünk is segítenünk kell őt abban, hogy igazi férfinak érezhesse magát mellettünk. Íme, 4 párkapcsolati szabály, amire érdemes figyelni, ha tenni akarunk a házasságunkért.

1. Ne hagyd figyelmen kívül a párodat!

Látlak. Értelek. Odafigyelek rád. – ez a három kulcsmondat egy párkapcsolatban, amitől szeretve, meghallva és értékelve érezzük magunkat. Általános jelenség, hogy a kapcsolat elején ebbe nem kell energiát fektetni, hiszen minden idegszálunkkal a másikra fókuszálunk, az idő múlásával azonban egyre inkább perifériára szorul a társunk. Alapvető hiba, amit sokan elkövetnek, hogy a házasságban a gyerek kerül az első helyre. Az ő igényei, vágyai, szükségletei azonnal kielégítésre kerülnek és a nők feszült figyelemmel kísérik minden rezzenését a gyerekeknek. Miközben a férfi szépen lassan kiszorul ebből a bűvkörből. Egy jól működő családi struktúrában azonban észre kell vennünk egymás sikereit, vágyait, érzéseit is, de ez csak akkor lehetséges, ha a prioritási listának nem a legvégén áll a partnerünk. Ahhoz, hogy a házasságodban fenntartsd a lángot, fontos, hogy a férjedre is figyelj és meghallgasd őt is – így valóban társai maradhattok egymásnak.

2. Ne maradjon ki a napból a testi érintés!

A legtöbb férfi elsődleges szeretetnyelve a testi érintés. Ebből érzik, hogy vágyunk rájuk, hogy keressük az intimitást velük és hogy nem vagyunk közömbösek feléjük. Persze sok férfi álma, hogy napi szokás legyen a szex, de itt sokkal inkább a hálószobán kívüli érintéseken van a hangsúly. Amikor összebújunk a kanapén, kézenfogva sétálunk, csak megöleljük vagy akár nyilvános helyen megcsókoljuk a párunkat, azzal kifejezzük az összetartozásunkat nemcsak a zárt ajtók mögött, hanem a nagyvilág számára is. Ez a dopaminlöket minden nap közelebb és közelebb hoz minket egymáshoz. Ennek ellenére, hányszor hagyjuk elsuhanni a napokat legalább egy fizikai érintés nélkül? Öreg hiba!

3. Légy magabiztos!

Semmi sem vonzóbb egy férfi számára, mint azt látni, hogy a felesége jól van. Jól van a saját bőrében, mentálisan és fizikálisan is egészséges és boldog. Ha mi, nők vesszük a fáradtságot és időt és energiát fektetünk a saját jóllétünkbe, az nemcsak ránk hat, hanem a kapcsolatunkra is. Egy házasságban mindig cirkuláris folyamatok zajlanak, kölcsönös egymásra hatásban vagyunk a másikkal. Ha mi jól vagyunk, ő is jól lesz, és fordítva. A magas önbecsüléssel rendelkező nő magabiztos nő is egyben. Olyan nő, aki kedves lesz férjéhez és másokhoz. Olyasvalaki, aki felfedezi az élet apró örömeit és hajlandó azt megosztani a társával. Olyan nő, aki mellett sétálva büszke lehet rá a férfi.

4. Hagyj neki is teret!

A nők természetükből adódóan gondoskodásra lettek teremtve. Azonban egy párkapcsolatban néha ez visszafelé sülhet el. Hajlamosak vagyunk mindent magunkra vállalni, majd ennek feszültségét a férjünkön levezetni. A férfiak azonban nem pótanyát vagy házvezető nőt akarnak, hanem feleséget. Azonban, ha őszinték vagyunk magunkkal, akkor sokszor magunk állunk ennek az útjába. Nem hagyjuk, hogy elvégezzék az otthoni teendőket, mert mi úgyis jobban tudjuk, hogyan kell megcsinálni. Nem hagyjuk, hogy egyedül legyenek a gyerekkel, mert nem érezzük őket elég kompetensnek. Ezzel azonban azt éreztetjük velük, hogy nem tudnak gondoskodni se magukról, se másokról, hanem rá vannak szorulva a mi segítségünkre. Csakhogy így szépen lassan „kiheréljük” a párunkat és „gyerek szerepbe” kényszerítjük, ami valljuk be, senkinek nem kedvező. A férfiak azokért a nőkért tudnak rajongani, akik egyenlő félként tekintenek rájuk és hisznek a csapatmunkában.

Nyitókép: fotostorm/ getty images

Forrás: Yourtango

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk neked:

Legnépszerűbb cikkek: