Ikrek, Mérleg vagy Vízöntő a horoszkópod? – Ez jellemzi a levegőjegyűeket

A levegő jegyű emberek pont olyanok, mint a szél, folyamatosan mozgásban vannak, így kapcsolódnak a környezetükhöz. Nyitottak és kíváncsiak a világra, nagyon nehéz őket röghöz kötni.

Az asztrológia szerint a csillagjegyeket négy elemre bonthatjuk. Vannak tűzjegyűek, földjegyűek, levegőjegyűek és vízjegyűek. Mindegyik jegy más és más tulajdonságokat hordoz magában. A levegő jegyűek, az Ikrek, a Mérleg és a Vízöntő szangvinikus személyiségtípusok, akik könnyen teremtenek kapcsolatot másokkal, miközben pozitív energiával töltik meg a teret. Extrovertáltak, mindenhol jelen szeretnének lenni, de nem szeretik azokat az akadályokat, amelyek lerántják őket a földre. A legjobb, ami történhet velük, ha hagyják őket szabadon szárnyalni. Hol lágy szellőként, hol tornádóként suhannak át mások életén, hogy szellemi frissességükkel és érdekes meglátásaikkal új színt vigyenek bele.

A levegő mindent összeköt

Levegő nélkül nem maradnánk életben. A levegőjegyűek is hasonló éltető erővel rendelkeznek, amivel képesek összekötni az embereket. Jó emberismerők, amit a kimagasló megfigyelő és kommunikációs képességüknek köszönhetnek. Vitahelyzetekben azonban nem kezdenek szócsatába, igyekeznek intellektuálisan megoldani a problémákat, ami gyakran konfliktuskerülést eredményez. Mivel fontosak számukra az emberi kapcsolatok, inkább elrejtik a valódi érzéseiket, hogy ne szítsanak vitát. Persze legbelül nehezen viselik a hallgatást, és végtelenül felbosszantja őket, ha partnerük kétségbe vonja a tudásukat. Hajlamosak elmenekülni a valóságból, és inkább a gondolataikba temetkeznek. Ebből kifolyólag szívesen választanak olyan szakmát, ahol megcsillogtathatják szellemi képességeiket. Jellemző, hogy a különféle tudományágak, az írás vagy a média területén helyezkednek el, ahol rendkívüli gondolkodásukkal képesek hatni másokra. Továbbá az is fontos számukra, hogy folyamatosan tanulhassanak, fejlesszék magukat és változásban legyenek. Ugyan a változás szeretete miatt nincs gondjuk a spontán helyzetekkel, az állandó rohanásban hajlamosak elfeledkezni önmagukról. Ezért kiemelten fontos, hogy a nagy világmegváltás mellett befelé is figyeljenek néha.

Az Ikrek tudásvágya, a Mérleg belső szépsége, a Vízöntő szabadsága

Az Ikrek csillapíthatatlan tudásszomja miatt meg akarja fejteni a világ működését. Éppen ezért mindenre nyitott és logikus gondolkodásával könnyen rendet teremet a feladatai között. Élteti, hogy kapcsolatba kerüljön a környezetével és a tapasztalatait átadhassa másoknak. Ezért olyan kapcsolatokat keres, ahol mély beszélgetéseket képes folytatni és, ahol a partnerével szoros viszonyt tud kialakítani. Fontos számára, hogy változatos életet éljen, minél több dologban kipróbálhassa magát. Viszont gyakran érhetik csalódások, mivel nem a legkitartóbb személyiség. Az állandó tudásvágya miatt oda megy, ahova a szél fújja, és nem mélyíti el jobban a tudását. Ha azt érzi, hogy unatkozik, rögtön valami másba fog. Mindezek ellenére izgalmas személyiség, aki mellett sosem lehet unatkozik.

Ahogy az elnevezéséből is sejteni lehet, a Mérleg a harmónia megteremtésére törekszik. Sugárzó, kedves, olyan lágy, mint a friss tavaszi szellő, akivel öröm beszélgetésbe elegyedni. Százszázalékosan odafigyel a beszélgetőpartnerére, akit azonnal képes elbűvölni udvariasságával. Ám, az odafigyelést túlzásba is viheti, mivel túlságosan is érdekli, mit gondolnak róla mások. Ebből kifolyólag nem mindig hallgat a belső hangra, hanem nála erőteljesebb személyiségű emberekre hagyatkozik, abban reménykedve, hogy majd döntenek helyette. Ha sikerül legyőznie a belső bizonytalanságot, akkor képes megmutatni a legjobb formáját mások előtt. Jellemző rá, hogy a zene, a tánc és különféle művészeti ágak segítségével lép kapcsolatba a külvilággal.

Fel kell kötnie a gatyáját annak, aki egy Vízöntővel találkozik. Óriási a szabadságvágya, amiért nehezen lehet tartani vele a tempót. A harmadik levegőjegy nem hétköznapi személyiség, folyamatosan ötletel, imádja az izgalmas embereket, a művészetet és képtelen sokáig egy helyben maradni. Ha mégis sikerül a nyomában maradni, akkor vele felfedezhetjük a világ másik oldalát. A kötelezettségeket nehezen tűri, szereti saját maga beosztani az idejét, ami a munkájában is megmutatkozik. A kapcsolataiban is szeret szárnyalni, ám a gondolkodásmódját nem mindenki képes megérteni. Kitűnik a tömegből, amit olykor teherként él meg. Viszont tudja, hogy a szabadságnak ára van.

Nyitókép: Igor Ustynskyy/Moment/GettyImages

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Legnépszerűbb cikkek: