Mikor kellene jobban jelen lenni, ha nem a csúcson? – Ilyen az orgazmus meditáció

Az orgazmus meditáció a partnereddel végzett gyakorlat, ami egyesíti a tudatos figyelmet, az érintést és az élvezetet. Lépésről lépésre elmondjuk, hogyan válthattok általa egy új tudatossági szintre az ágyban.

Van egy olyan elképzelés a fejünkben, hogy a meditáció egy csendes, magányos tevékenység, amikor a belső fókuszunk megtalálása a cél. Ez sok esetben így is van, de igazán új és izgalmas felfedezéseket tehetünk, ha a meditációt bevisszük a hálószoba falai közé. Az orgazmus meditáció egy olyan wellness gyakorlat, ami egyesíti a tudatos figyelmet, érintést és az élvezetet. Aki jártas a tantra világában, annak nem mondunk újat azzal, hogy a szexualitás és tudatos lassulás kéz a kézben járnak. De annak sem kell elkeseredni, aki először hall a meditáció ezen formájáról, mert lépésről lépésre elmondjuk, hogyan válthattok új tudatossági szintre az ágyban, az orgazmikus meditáció segítségével.

A meditáció ereje ötvözve az orgazmus élményével

A szexuális életben a meditáció szerepe a szorosabb kapcsolódás és az érzékelés mélyebb tudatosítása. De legalább ennyire fontos tényező az elengedés is. A nők számára az elengedés az egyik legnehezebb, de legcélravezetőbb pont az orgazmus terén.

Sokszor azért nem élünk át orgazmust, mert túlságosan ráfeszülünk arra, hogy minél gyorsabban a csúcsra jussunk, hogy a párunk nehogy megunja vagy elbizonytalanodjon, hogy jól csinálja-e. Az élvezet viszont nem teljesítményorientált, hanem lassan felépülő örömérzet, amihez idő és egymásra figyelés szükséges.

Az elengedés, kapcsolódás és önmagunk feltétel nélküli elfogadása terápiás hatású, gyógyító erőkkel bír.

Mélyen belül ott van benned, csak utat kell keresni, ahol kiáradhat

A nőknek átlagosan 20 perc szükséges a teljes arousal eléréséhez, azaz az izgalmi szint legfokozottabb állapotához. Az orgazmus meditáció 15 percnyi célzott stimulálással éri el, hogy újrakapcsolódhass az érzékekkel és a testeddel, illetve a felbukkanó érzelmeiddel.

Az orgazmus meditációban nem is maga az orgazmus a cél, hanem hogy megtanuljuk, hogy ez a negyed óra csakis rólunk szól, önmagunk megismeréséről és ennek teret engedjünk.

Előkészületek

A legjobb, ha a tér megfelelő berendezésével kezditek. Érdemes megteremteni a hangulatot: megfelelő világítást választani és kényelmes, puha fekhelyet biztosítani. Ezután néhány közös légzőgyakorlat is segíthet az egymásra hangolódásban. Ha készen álltok, akkor a nő feküdjön a hátára, a férfi pedig helyezkedjen ülő helyzetben a lábak közé. Kezdhetitek azzal is, hogy a párod megfogalmaz néhány bókot veled kapcsolatban. Elmondhatja, hogy mennyire szépnek látja a testedet, vagy bármit, ami az adott helyzetben komfortos. Állítsatok egy időzítőt 15 percre és valamilyen síkosító eszközzel kezdjétek el a kényeztetést.

Hogyan működik?

Gyakorlati szempontból a férfi a klitoriszt rejtő bőrt félrehúzva, elkezdi a csikló bal felső harmadának a simogatását. A legtöbb nő csak ezen a redőn keresztül tapasztalt érintést, a klitorisz fedetlen érintése viszont az érzékelés új formáját nyitja meg. A mozdulatok lassúak és ne túl erősek legyenek. Közben végig visszajelzés adható arról, hogy mi esne a legjobban. A cél nem a csúcsra jutás, hanem az érzékek felébresztése, de ha mégis megtörténne, az is teljesen helyénvaló. Nőként ez egy belső tanulási folyamat, ahol megfigyelhetjük, hogy: Mi esik jól? Milyen gondolatok cikáznak? Hogy érzem magam, ha én vagyok a középpontban? Mennyire tudok visszajelzést adni? – ezek mind olyan önismereti kérdések, amikkel érdemes szembenézni. Ha elérkeztetek a 15 perc végéhez, a zárólépés a „leföldelés”. Ez azt jelenti, hogy a férfi teljes tenyerét a külső nemiszervre helyezi, néhány percig ott tartva engedi, hogy a hullámzás és az érzések is lecsituljanak. Ez egy kellemes, intim mozdulat, ami méltó befejezést ad a közös élménynek.

Egy másik mód

Akkor sincs gond, ha ti a meditáció klasszikusabb formáját próbálnátok ki inkább, a valódi, testi élmények helyett. A Rhode Island-i Brown Egyetem kutatói ugyanis azt találták, hogy azok a nők, akik rendszeresen, hagyományos meditációt folytatnak, a szexuális életükben is mélyebb és intenzívebb élményeket élnek át. Ennek hátterében az áll, hogy a meditáció által képesek leszünk a gondalataink irányítására, így sokkal jobban jelen tudunk lenni az ágyban is. Nem beszélve arról, hogy a meditáció erősíti az önelfogadást és az elengedést is, aminek nagy hasznát vehetjük a szerelmi életünkben is. Így bármelyik formáját is választjátok a meditációnak, biztosan gazdagítjátok vele a szexuális életeteket.

Nyitókép: Colin Anderson Productions pty ltd/ Getty Images

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk neked:

Legnépszerűbb cikkek: