Íme Stanley Tucci csodalevesének receptje

Tápláló, egészséges és nagyon finom. Az ördög Pradát visel sztárja esküszik erre az egyszerű, de nagyszerű ételre, ami a betegségén is átsegítette őt. Ha pedig valakinek, hát Stanley Tuccinak hiszünk, ha a kajákról van szó.

Stanley Tucci igazi multitalentum. Nemcsak fenomenális színész, de a konyhában is legendás: Tiktok-csatornáján rendszeresen oszt meg recepteket, HBO MAX-on futó sorozatában pedig kulturális és kulinárius kalandozásra hív minket Olaszország tájain. Nemrég megosztotta azt a receptet, amit betegsége idején főzött magának.

Testnek és léleknek

A színész nemrég nagyon nehéz időszakon ment át: szájüreg-rákot diagnosztizáltak nála, ami miatt – a szavaival élve – „iszonyatos” kezeléseken kellett átmennie. Szerencsére már a felépülés szakaszában jár és nemrég arról is beszélt, hogy a gyógyulása alatt olyan ételekre volt szüksége, amelyek képesek „újraépíteni az erejét”, mint például az alábbi leves is. 

„Őszintén megmondom, hogy ennyi idő után sincs elegem belőle, mert nagyon finom. Abban az időszakban a legfontosabb az volt, hogy könnyen lenyelhető, és alapvetően minden tápanyagot tartalmaz, amelyre szükségem volt az egészségem megőrzéséhez.” – mondta a színész.

Pasta e fagioli

Fotó: Nathan Congleton/NBC/Getty Images

Íme Stanley Tucci olasz leves receptje, a Pasta e fagioli. 

Amire szükséged lesz hozzá:

  • extra szűz olívaolaj
  • 1 közepes hagyma, felvágva
  • 2 gerezd fokhagyma, félbevágva
  • 1/2 csokor cavolo nero (feketekáposzta), durvára vágva
  • 400 g cannellini bab
  • 740 ml csirke alaplé vagy zöldségalaplé
  • 500 ml marinara szósz
  • fél kiló kagylótészta
  • só ízlés szerint
  • frissen őrölt fekete bors, ízlés szerint
  • parmezán, tálaláshoz (opcionális)

Így készítsd el a levest:

  1. Olívaolajon, közepes lángon párold meg a hagymát és a fokhagymát. 
  2. Közben főzd meg sós vízben a fekete káposztát. 
  3. Egy másik lábosban tedd fel a babot, az alaplevet és a marinara szószt a hagymával és fokhagymával együtt, majd keverd össze, és lassú tűzön főzd.
  4. Amikor a fekete káposzta megpuhult, szűrd le, add a babos keverékhez, majd keverd össze. Lassú tűzön, félig lefedve főzd tovább, körülbelül 15 percig.
  5. Közben a tésztát készítsd el a csomagoláson levő utasítás szerint. Ha elkészült, szűrd le, de őrizz meg belőle körülbelül egy csésze főzővizet. Majd tedd ezt egy nagy tálba.
  6. Adj hozzá körülbelül 2 csészényit a babkeverékből, a főzővízzel és egy csepp olajjal keverd össze.
  7. Ízlés szerint sózd, majd porciózd ki az adagokat.
  8. A maradék babkeveréket adagold ki a tálakba egy csepp olajjal. Szórd meg borssal és parmezánnal. 

Jó étvágyat!

 

Nyitókép: Fotó: Nathan Congleton/NBC/Getty Images
Forrás: womanandhome.com

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk neked:

Regisztrálj most, és tedd meg első befizetésed, mi megduplázzuk 100 000 Ft-ig! (x)
Legnépszerűbb cikkek: