Indián nyár a szabadban – 5 szuper családi program a hétvégére

A nyárnak hivatalosan vége, de a kellemes időjárás még egy ideig velünk marad, ami számos lehetőséget nyújt a kikapcsolódásra.

A szeptember beköszöntével a kánikulának búcsút inthetünk, de helyette élvezhetjük a vénasszonyok nyarát, ami sokkal elviselhetőbb hőmérséklet tekintetében. A kellemes időjárás szinte kiált egy jó szabadtéri programért, készíts pár szendvicset és irány a természet!

Kultúrzsibi

forrás: Gozsdu Weekend Market facebook

A Gozsdu Weekend Market egy utcai vásár, a belvárosi „bulinegyed” egyik legnépszerűbb és legkülönlegesebb helyszínén, a Gozsdu Udvarban. Mintha egy hangulatos párizsi sikátorban sétálnál, olyan élményt nyújt a belvárosi kincsvadászat. Itt biztos, hogy megtalálod azt a kulturális relikviát, amit már régóta keresel, de ha csak a hangulatot szívnád magadba, ahhoz is jó lehetőség a kirakodóvásáron bóklászni. Régi érmét, vagy egy újságot keresel? Esetleg a kötelező olvasmányból vennél egy régebbi kiadást? Vagy egy kézműves ékszerrel lepnéd meg a barátnődet? Itt a kiváló lehetőség, hogy baráti áron juss egyedi dolgokhoz.
Helyszín: Gozsdu Udvar, 1075, Király utca 13.

KŐFESZT Folkklub

fotó: Steindl Gabriella

Ismét várja a népdalok és a néptánc szerelmeseit a KŐFESZT Folkklub, a festői szépségű Káli-medencében. A színvonalas családi programot Navratil Andrea Dudálója nyitja, majd a legismertebb hazai népzenész, Pál István Szalonna és bandája szolgáltatja a muzsikát. Táncot Szabó Csaba és a Tördemic táncegyüttes tanít, a legkisebbek pedig kézműves foglalkozáson élhetik ki a kreativitásukat. A Határtalan Hangok Közhasznú Alapítvány által szervezett vasárnapi programon a részvétel ingyenes.
Helyszín: Botond Pajta, 8254 Kővágóörs, Jókai utca 55.

Teljesítménytúra

forrás: Eger csillaga facebook

Ha az aktív kikapcsolódás híve vagy, akkor hétvégén Egerben a helyed! Az EGER CSILLAGA a Bükkben megrendezésre kerülő teljesítménytúra, ahol a kötelező ellenőrzőpontok egymás után történő érintésével, megadott szintidőn belül kell teljesíteni az adott távokat. Felkészültségi szinthez mérten több távon is lehet indulni, sőt, terepfutáshoz is kifejezetten ajánlott az útvonal. Menet közben frissítővel, a célban uzsonnával és emléklappal várják a résztvevőket.
Helyszín: 3324, Felsőtárkány

Tour de Balaton

forrás. Tour de balaton facebook

Hétvégén kilencedszer is elrajtol a bringások kedvelt programja, a Tour de Balaton. A szervezők öt távon várják a két kerekén érkező résztvevőket, amely hangsúlyozottan nem verseny, hanem kellemes bringatúra. A kisgyerekes családok igényeihez igazítva rajtol el az S-es (3km), és az XS-es, (6 km) táv, amely kényelmesen és könnyedén kivitelezhető, akár a legkisebb lurkóval is. Az útvonalon több pihenő is rendelkezésre áll, a célba érkezéskor pedig érem és oklevél várja a lelkes bringázókat.
Helyszín: 8600 Siófok , Szigliget u. 2., Újhelyi Strand 

Hagyományok és Ízek vására

A Városligetben idén már hatodik alkalommal kerül megrendezésre a hagyományőrzést, vidéki ízeket bemutató vásári forgatag.  A rendezvényre kilátogatók ízelítőt kaphatnak és vásárolhatnak a közfoglalkoztatás keretében megtermelt zöldségekből, gyümölcsökből. De széles kínálat lesz befőttekből, szörpökből, savanyúságokból, gyümölcslevekből, a tejfeldolgozás során készült tejtermékekből vagy éppen a füstölt árukból is. Mindemellett megismerkedhetünk olyan különlegességekkel, mint a kézműves levendulaolaj és víz, tökmagkrém, vagy újságpapír újrahasznosításával készült ajándék-, dísz-, és használati tárgyak. Megízlelhetjük a hagyományos népi ízeket és a tájjellegű ételkülönlegességeket. A kiállítóktól kóstolót kaphatunk slambucból, molnárkalácsból, helyben sütött pogácsából és lángosból. A rendezvény ideális családi program, a legkisebbeket ugráló vár és arcfestés, a nagyobbakat pedig DJ várja, valamint az érdeklődök, bepillantást nyerhetnek a rendőrség és a tűzoltóság munkájába is.
Helyszín: 1146 Budapest, Városliget, Vajdahunyad vár

Nyitókép: monkeybusinessimages/Getty Images

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Regisztrálj most, és tedd meg első befizetésed, mi megduplázzuk 100 000 Ft-ig! (x)
Legnépszerűbb cikkek: