Inspiráló film készül Lady Diana útkereséséről: a hercegnét az Alkonyat filmek sztárja, Kristen Stewart alakítja majd

A film rendezője, Pablo Larraín szerint a színésznő sokoldalú játéka miatt tökéletes a szerepre.

Valószínűleg nem sokan merték volna megtenni a tétjeiket arra, hogy az Alkonyat mozik Bella Swanja, azaz Kristen Stewart egyszer majd nem más szerepében tűnik fel a mozivásznon, mint a szívek királynője, azaz Lady Diana – pedig az évek során sikerült kitörnie a vámpíros tinifilm skatulyájából, és ma már a legjobbak között tartják számon. Sőt, 2020 elején átvehette az évtized legjobb színésznője díját is a Hollywood Critics Associationtől.

A „Spencer” címet viselő filmet 2021 elején kezdik el forgatni, a rendezői székben pedig Pablo Larraín alig várja, hogy Kristennel dolgozhasson, akit az egyik legnagyobb színésznőnek tart ma. „Kristennek rengeteg oldala van, képes arra, hogy rejtélyes legyen, hihetetlenül törékeny és végtelenül erős, nekünk pedig éppen erre van szükségünk. Ezeknek az elemeknek a kombinációjáról ő jutott eszembe. Öröm volt látni, ahogyan a forgatókönyvre reagált, és ahogy megfogja a karaktert. Azt gondolom, egyszerre lesz lenyűgöző és érdekes, amit csinál majd. Igazi őstehetség” – nyilatkozta Larraín, aki szerint a leendő főszereplője rendkívül sokrétű karakterformálás jellemzi. „Borzasztóan örülünk, hogy csatlakozott hozzánk, nagyon elkötelezett” – mondta a Deadline-nak, és azt is hozzátette, hogy a sztár szerinte már a tekintetével is elképesztő drámai és narratív hatásokat ér el. A rendező választását talán az igazolja a legjobban, hogy a film egy érzelmileg kifejezetten megterhelő időszakot dolgoz majd fel Diana életéből. Így szükség lesz Kristen sokoldalúságára, hogy hűen visszaadhassák, min ment keresztül a hercegné a 90-es évek elejének egyik hétvégéjén, amikor realizálta, hogy a házassága Károly herceggel nem működik és újra az a nő akar lenni, aki a megismerkedésük előtt volt – a dráma kettőjük kapcsolatáról szól majd, és arról, hogy Lady Di mennyire szerette fiait, Vilmost és Harryt.

Fotó: Princess Diana Archive/Getty Images

„Mind úgy növünk fel – legalábbis az én generációm igen -, hogy tündérmeséket olvasunk. Általában jön egy herceg, aki megtalálja a hercegnőt, feleségül veszi és ő végül királynő lesz. Ez a tündérmese. Amikor valaki úgy dönt, hogy nem akar királyné lenni, és azt mondja, inkább egyedül leszek, az egy nagy döntés, egy feje tetejére állított tündérmese. Mindig is meglepőnek találtam ezt, és úgy gondoltam, nem volt könnyű meglépni. Ez a film lelke. Hogyan és miért döntött így Diana? Ez egy nagyszerű és univerzális történet, ami emberek millióit képes megragadni, és mi éppen ezt szeretnénk megtenni” – mesélte a rendező. „Diana egy erőteljes ikon volt, akivel milliónyi ember képes volt együttérezni élete során – és nem csak nők.” (Külön érdekesség, hogy azóta a hercegné kisebbik fia, és felesége Meghan Markle is hátat fordítottak a királyi családnak.)

Larraín azt ígéri, hogy a „Spencer” egy romantikus film lesz egy olyan nőről, aki nehéz időszakon megy keresztül, de végül meglátja a fényt és a megoldást. „Arról szól, hogy megtalálja önmagát, megérti, hogy az a legfontosabb számára, hogy jól legyen és önmagával foglalkozzon. Ezért is kapta a ’Spencer’ címet, hiszen ez volt a lánykori neve, mielőtt hozzáment Károlyhoz.” Az alkotók nem szerették volna bemutatni a hercegné tragikus halálát, mindössze 3 napot az életéből: „Azt a folyamatot tartjuk kulcsfontosságúnak, ahogyan felfedezi, a legfontosabb feladata, hogy az legyen, aki szeretne. (…) Diana sok minden volt, de a legfőképpen remek édesanya. Ez egy olyan nő sztorija, aki megérti, hogy egy nő életében a gyermekei a legfontosabbak.”

Forrás: Deadline
Nyitókép: Jacopo Raule/ Getty Images

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Legnépszerűbb cikkek: