Inspiráló sztárok, akik nap mint nap tesznek a környezetért

Zöld hírességek

Gondolkodtál már azon, hogy a hétköznapokban te mit teszel a Föld védelme érdekében? Elég csupán néhány apró változtatás is, amellyel hozzájárulhatsz a zöldebb jövőhöz. Jöjjön is egy-két híresség, akik talán téged is megihletnek.

Gisele Bündchen

A korábban legzöldebb hírességnek is megválasztott gyönyörű topmodell, Gisele Bündchen amellett, hogy az ENSZ környezetvédelmi nagykövete, családjával közösen, szülővárosában, Horizontinában útjára indította az úgynevezett Clean Water Projectet, amelynek fő célja a fenntartható környezetgazdálkodás megvalósítása. Gisele igazi példakép, hiszen a mindennapjait is környezettudatosan éli: saját veteményese van, komposztál, napelemes otthonában pedig szürkevíz újrahasznosító rendszert építtetett ki. És, ha ez még nem lenne elég, létrehozott egy saját biokozmetikum márkát, amelyeknek a csomagolása is fenntartható módon készül.

Brad Pitt

Az elmúlt időszakban főként az Angelina Jolie-val való válása miatt címlapokra került Brad Pitt nem maradhat ki a legkörnyezettudatosabb sztárok közül, hiszen rengeteg munkája van az élhető Föld fenntartásában. Pitt nevéhez köthető többek között a Make It Right szervezet, amely New Orleansban 150 fenntartható házat építtetett a 2005-ben a Katrina hurrikán által sújtott területeken. Ebben az időszakban politikusokhoz is fordult segítségért a „zöld lakás” program érdekében, amely lényege az egyes lakások környezetbaráttá alakítása. Mindezekért Green Building Council- kitüntetést kapott.

Cate Blanchett

A színésznő férjével együtt elkötelezett híve a környezettudatosságnak. Mi sem mutatja ezt jobban, mint, hogy vállalta: évi 13 ezer kilogrammal csökkenti háztartásának széndioxid-kibocsátását, ennek érdekében víztakarékos zuhanyfejet használ, hideg vízben mos, háztartásának energiaellátását megújuló forrásokból fedezi. Mindemellett a brit SolarAid szervezet támogatója is, amely elkötelezett híve, hogy csökkentse a szegénységet a harmadik világ országaiban, ezt pedig napelemek elterjesztésével teszi.

Natalie Portman

Az Oscar-díjas színésznő gyermekkora óta vegetáriánus. Az állatok jogaiért foglakozó szervezetekhez szívesen csatlakozik, a legnagyobb ilyen szervezet, a PETA (People for The Ethical Treatment of Animals) is felkérte egy kampányra. Natalie korábban azt nyilatkozta, hogy számára az Eating Animals című könyv hozta el a változást, amely arról szól, hogy milyen körülmények között nőnek fel a haszonállatok.

Cameron Diaz

A népszerű amerikai színésznő még évekkel ezelőtt figyelemfelhívásként forgatott egy dokumentumfilmet Cameron Diaz megmenti a világot címmel, emellett pedig egy környezetvédelmi könyvvel is előrukkolt. Utóbbiban 700 gyakorlati tanáccsal látja el az olvasókat az utazástól kezdve, a sportoláson át egészen a szépségápolásig. Az elmúlt években méltán érdemelte ki a zöld sztár címet!

Szerző: Tóth Veronika

Nyitókép: James Devaney/ GC Images / Gettyimages 

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk neked:

Regisztrálj most, és tedd meg első befizetésed, mi megduplázzuk 100 000 Ft-ig! (x)
Legnépszerűbb cikkek: