71 évesen sem késő elkezdeni edzeni: kövesd Joan Macdonald példáját!

Az amerikai nő a hetedik X felett túlsúllyal és több egészségügyi problémával is küszködött, mire végül úgy döntött, nem halogatja tovább az edzést. Mára évtizedeket is letagadhat a korából, remek formában és erőnlétben van.

Bár a social media eredetileg közösségépítő szándékkal jött létre, mára nem feltétlen ez az elsődleges szerep, ami eszünkbe jut róla. A tökéletes álvalóság sokak életét megnehezíti és az állandó összehasonítgatás végül szorongást, önbizalomhiányt okozhat. Éppen ezért mindig üdítő, amikor olyan influenszerek bukkannak fel az Instagramon, akik pozitív, inspiráló üzenetet közvetítenek.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Joan MacDonald (@trainwithjoan) által megosztott bejegyzés

Ilyen például az immár több mint egy millió követővel rendelkező Joan Macdonald is, aki 2021-ben ünnepelte a 75. születésnapját – ám jobb formában van, mint a nála fiatalabb korosztályhoz tartozók többsége! Joan a hetedik X felett kezdett bele a testépítésbe, ugyanis mire 71 éves lett, már 90 kilót nyomott, magas vérnyomással és veseproblémákkal küzdött. A koleszterinje és a refluxa miatt gyógyszereket kellett szednie. Azonban amikor az orvosa meg akarta duplázni ezeket, a lánya aggódni kezdett érte.

Nem csak a húszéveseké a világ!

Michelle azt mondta neki, ha nem változtat az életmódján, nem fog majd tudni gondoskodni magáról és otthonba kell költöznie. „Természetesen nem akartam ezt” – jelentette ki Joan. „Elegem lett abból, hogy folyton beteg és fáradt vagyok.” Úgy döntött, hogy kivívja lánya tiszteletét és új lapot nyit az életében. Kanadából Mexikóba költözött Michelle-hez és férjéhez, akik mindketten fitness edzőként dolgoznak. Megtanulta, hogyan készíthet protein shake-eket, rendszeresen eljárt az edzőterembe és követte lánya mozgástervét: először természetesen könnyű súlyokat emelt, de fokozatosan nehezebbre váltott. Kilenc hónappal később pedig elbúcsúzhatott az összes gyógyszerétől.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Joan MacDonald (@trainwithjoan) által megosztott bejegyzés

Joan átalakulása egyszerűen lenyűgöző, nem véletlen, hogy több mint egy millióan követik a posztjait Instagramon. Ő az élő bizonyíték arra, hogy sosem késő új életet kezdeni! És hogy miért volt képes 71 évesen a változásra? Azt vallja, ehhez meg kellett tapasztalnia azt a bizonyos mélypontot. „Annyira lefoglalt a családom, hogy elfelejtkeztem magamról. Azt kívánom, bár előbb tudtam volna azt, amivel ma már tisztában vagyok. Sokkal egészségesebben töltöttem volna az éveimet.” Joan úgy érzi, most éppen olyan a teste, amilyennek lennie kell.

És bár örül a súlyvesztésnek, ő maga is küzd azzal, hogy megtanulja szereti az új énjét. „Még nem jutottam dűlőre azzal, hogy ennyire megváltoztam” – vallotta be. De ma már nem fordítja el a fejét, ha tükörbe néz, még akkor sem, ha egyelőre nem tudja őszintén szeretni a testét. Joannak egyébként már a gimnázium óta gondjai voltak a megjelenésével, mindig is kövérnek tartotta magát. „Az embereknek (különösen a nőknek) tudniuk kell, hogy nem ért véget az életük 40, 50, 60 vagy 70 évesen!” – emeli ki.

Forrás: The Guardian
Nyitókép: Instagram/@trainwithjoan

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk neked:

Legnépszerűbb cikkek: