A Szexoktatás és A korona sorozatok intimitáskoordinátora leleplezte a szexjelenetek forgatásainak egyik legnagyobb titkát

David Thackeray elárulta, bizonyos helyzetekre külön protokolljuk is van, melyet az egész stábbal egyeztetniük kell előre.

A végeredményt elnézve talán hihetetlen, mégis igaz, hogy a szexjelenetek forgatása közel sem erotikus vagy izgalmas pillanat egy színész életében, sőt! A Bridgerton család sztárja, Phoebe Dynevor például azt mondta, leginkább bonyolult mutatványokként tudná leírni ezeket a felvételeket. „Legalább annyira meg vannak koreografálva, mintha akciófilmről beszélnénk… Hihetetlenül sok gyakorlással járnak” – fejtette ki a régenskorszakban játszódó drámasorozat intimitáskoordinátora, Chris Van Dusen.

Ám még az alapos tervezés ellenére is hiba csúszhat a készítők számításaiba, hiszen lássuk be, mindannyian emberek vagyunk. Hiába a kellemetlen körülmények, egy-egy szexjelenet számtalan érzést kiválthat a benne szereplő színészekből – többek között izgalmat is. Ilyenkor az alkotók egyszerűen nem tehetnek mást, mint hogy leállítsák a kamerákat. David Thackeray pedig elárulta, mi is a protokoll az ilyen helyzetekben. Az intimitásszakértő, aki olyan szériákon dolgozott már, mint az Ez bűn, a Szexoktatás vagy A Korona azt meséli, az ilyen fordulat teljesen „normális” – a stáb professzionalizmusán viszont elég sok múlik ezekben a szituációkban.

Amikor ez megtörténik, az intimitáskoordinátor kötelessége az, hogy tiszteletben tartsa a színészek igényeit és ne hagyja, hogy szégyenkezzenek vagy kétségbeessenek. „Világossá kell tenni, hogy ez természetes, és a legrosszabb, amit tehetnek, ha folytatják” – nyilatkozta a férfi. „Adunk nekik öt percet, aztán megyek és megnézem, hogy vannak… Akkor térünk vissza a díszletbe, amikor készen állnak.” David azt is kiemelte, a feladatai közé tartozik az is, hogy előre figyelmeztesse az egész csapatot ennek a „forgatókönyvnek” az eshetőségére és támogatnia kell azokat, akik emiatt kényelmetlenül érzik magukat.

„A legrosszabb, amit ilyenkor tehetünk, ha nagy ügyet csinálunk belőle. Ezt a stáb felé is jelzem, meggyőződöm arról, tudatában vannak-e annak, milyen jelenet forgatása következik, milyen mértékű meztelenségre számíthatnak. Senkinek sem jó, ha meglepetés éri őket” – osztotta meg kulisszatitkait.

Forrás: Insider
Nyitókép: Jon Hall/Netflix

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Legnépszerűbb cikkek: