Ínycsiklandozó banános muffin húsvétra

Díszítsd ehető virágokkal!

Ha szereted a banánkenyeret, de az ünnep alkalmából valami különlegesebbre vágynál, akkor ez a roppant egyszerű banános muffin lesz a befutó!

A húsvét idén sem marad el! Bár kénytelen vagy egy picit változtatni az ünnepi szokásokon, pont a finom ételekről és a kicsit különlegesebb édességekről nem kell lemondanod. A sütikészítés ráadásul egy kicsit eltereli a figyelmed, nem utolsósorban gyerekkel is szuper elfoglaltság. Ha igazán csinos muffinokat szeretnél, akkor menj ki a kertbe, vagy egy közeli (elhagyatott) rétre, tisztásra, és szedj hozzájuk ehető növényeket. Például százszorszépet vagy ibolyát. Jó lesz ránézni a kész finomságokra!

Hozzávalók (12 db muffinhoz):

  • 100 g sótlan vaj 
  • 350 g liszt
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 1 teáskanál fahéj 
  • egy csipet só
  • 4 nagy érett banán
  • 200 g cukor
  • 5 kanál görög joghurt
  • 3 tojás
  • 1 teáskanál vaníliaaroma 

Díszítéshez:

  • 350 g porcukor
  • százszorszép 
  • mandulaaroma

Elkészítés:

Melegítsd elő a sütőt 180 fokra. A muffinformákba tegyél papírt, ha szilikonformád van, akkor arra sem lesz szükség. Egy nagy tálban keverd össze a lisztet a sütőporral, a szódabikarbónával és a fahéjjal. Egy másik tálban az összenyomkodott banánokat keverd össze a puha vajjal, a cukorral egészen addig, míg a keverék könnyű állagúvá nem válik, ezután jöhet bele a görög joghurt. Add hozzá a tojásokat és a vaníliaaromát, további egy percig keverd a mixszerrel. Végül add hozzá a száraz hozzávalókhoz, és keverd homogén állagúvá. A muffinokat 15-20 percig süsd, majd hagyd kihűlni. A díszítéshez a porcukrot keverd el 2-3 evőkanál vízzel és a egy-két csepp mandulaaromával. A kihűlt muffinokra csorgass a zöld mázból, tegyél rá egy-egy virágot, és várj, míg a cukros máz megdermed.

Nyitókép: Petit Gardem/GettyImages

Legnépszerűbb cikkek: