Íriszdiagnosztika: a szem nemcsak a lélek, hanem az egész test tükre is

A szemed mindent elárul rólad, hiszen a szervezeted komplett térképe.

Mindannyian ismerjük, hiszen nagyon régi a mondás: a szem a lélek tükre. És valóban, a szemünk, a tekintetünk rengeteg dolgot elárul rólunk. Nem véletlen, hogy üdvözléskor, koccintáskor, kézfogáskor az emberek egymás szemébe néznek. A szemek nem tudnak hazudni, láttatni engedik, ha valaki szenved, ha boldog, ha ideges, azaz minden érzelmet elárulnak rólunk. Ha valaki félrefordított fejjel nyújt kezet, ott rögtön érezhető, hogy valami nincsen rendben. Amikor jól érezzük, magunkat akkor testünk-lelkünk harmóniában van. Ha a lelkünkben történik valami, akkor az egyensúly felborul, jönnek a betegségek tünetei. Bármilyen hihetetlen, egy szakember minden testi-lelki problémánkat kiolvashatja a szemünkből.

Az alternatív gyógyászat módszerei közé sorolt íriszdiagnosztika több száz éves múltra tekint vissza. A ma legáltalánosabban elismert és használt gyakorlati alkalmazása egy magyar orvoshoz, Péczely Ignáchoz köthető. A történet szerint Péczelyt gyerekként megtámadta egy bagoly, megragadta a kezét és nem engedte el. Küzdelmük során a bagoly lába eltört, emiatt Péczely magához vette és meggyógyította. Így figyelte meg a bagoly szemét, amelyen egy folt éktelenkedett, amelyet később egy páciense íriszén is beazonosított. Onnantól kezdve pedig annak szentelte idejét, hogy az írisz és a szervek állapota közötti összefüggéseket felfedezze, megismerje. Az ő nevéhez köthető a szemdiagnosztika kifejezés is.

Mi mindent mutathat ki az íriszdiagnosztika?

A szem tehát nem csak és kizárólag a lélek, hanem az egész test és szervezetünk tükre is. Egy jól képzett szakember pedig az íriszben látható legapróbb jelekből képes látni a szervezetben végbemenő folyamatokat. „Megállapítható többek között az érrendszer állapota, a csontok, izmok, ízületek sérülései, a szív-érrendszeri és a keringési problémák, a nyirok és immunrendszer állapota, a hormonháztartás problémái, az idegrendszer állapota, azaz szinte minden, a szervezetben zajló legapróbb eltérés is” – mondja Tógyer Karina, aki az által alkalmazott piócaterápiás kezelések előtt íriszdiagnosztikával méri fel a páciensek állapotát és ennek alapján határozza meg egyedileg, személyre szabottan a kezelési tervet.

Az íriszdiagnosztika nemcsak a jelenleg fennálló egészségi rendellenességeket mutatja ki, hanem bizonyos betegségek esetleges genetikai hajlamát is. Ami pedig az egyik legnagyobb előnye a módszernek az az, hogy bizonyos betegségeket már a nagyon korai stádiumban is képes kimutatni. Ennek köszönhetően pedig időben és hatékonyan lehet kezelni ezeket.

Az egészségügyi vizsgálatoktól sokan tartanak, a világjárvány pedig még azokat is nagymértékben eltántorította az egészségügyi intézmények felkeresésétől, akik korábban rendszeresen jártak preventatív céllal kivizsgálásokra. Tapasztalatok alapján ez is hozzájárul ahhoz, hogy viszonylag későn, a tünetek erősödése vagy folyamatos megléte után fordulunk csak szakemberhez. Az íriszdiagnosztika mellett szól, hogy fájdalommentes eljárás, valamint nem igényel vér- vagy laborvizsgálatot a szervezet pillanatnyi állapotának feltérképezése. Már egészen fiatal kortól elvégezhető a kezelés, és érdemes élni a lehetőséggel, mert rövid idő alatt, egy alapos vizsgálattal szinte minden apró vagy rejtőzködő problémánkra fény derülhet.

Nyitókép: Manana Kvernadze / EyeEm / Getty Images

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Regisztrálj most, és tedd meg első befizetésed, mi megduplázzuk 100 000 Ft-ig! (x)
Legnépszerűbb cikkek: