Egy izgalmas program hétvégére: irodalmi piknikkel és könyvcserével vár a rakpart!

Augusztus 12-én, szombat délután irodalommal és könyvekkel telik meg a Pesti alsó rakpart. Hozz egy olyan kötetet, amelyet szívesen olvastál, de továbbadnád vagy elcserélnéd egy számodra is új kalandot jelentő könyvre.

A Budapest Nagyregény projekt másfél éves programja túlnő az alkotói folyamat és a kötet kiadásának keretein. Fontos célkitűzése az olvasásnépszerűsítés, illetve az irodalom közösségi élményként megközelítése. Ennek egyik állomása az augusztus 12-én, szombaton 16 órakor megrendezésre kerülő Irodalmi piknik és könyvcsere. Az esemény Budapesten, a Viadukt Terasznál (Budapest V., Jane Haining rakpart) lesz.

Ha csak pihennél és olvasnál, a Budapest Nagyregény 23 alkotójának műveit is kikölcsönözheted a Nagyregény installációból. Néhány szerzővel személyesen is találkozhatsz a felolvasásokon. Lesznek napozóágyak és napernyők, hogy kényelmesen elmerülhess egy-egy jó írásban, zene, hogy ellazulj, klasszikus és kortárs szövegek, hogy kikapcsolódj.

Budapest Nagykönyv Margó Irodalmi Fesztivál
Fotó: György Alida

Kiállítással is várnak a szervezők: 16:30-kor nyílik meg, és 19 óráig lesz látogatható Salát Zalán Péter és csapatának (Szabó Eszter Sára és Bényi Lilla / MOME Designelmélet szak, Huber Júlia / Tervezőgrafika szak) pop-up kiállítása a Fortepan Masters kurzus keretein belül alkotott A sűrítés transzparenciája című plakát utóéletének egyik állomásaként. A Budapest Nagyregény kötet tervezője Salát Zalán Péter, a Fortepan Masters című könyv tervezője, a Német Formatervezési Díj arany fokozatával elismert alkotó.

Gyere el, töltsük meg a rakpartot olvasó emberekkel, és élvezzük ki a jó idő nyárvégi hullámait a vízparton!

A Budapest Nagyregényről

Budapest fővárosa nagyszabású irodalmi alkotást hoz létre Pest, Buda és Óbuda egyesítésének 150. évfordulójára. 23 kortárs magyar író és a fővárosi kerületek közös alkotófolyamata vette kezdetét tavaly novemberben, amelynek eredményeként 2023 novemberében megjelenik a 23 fejezetből álló Budapest Nagyregény. A szerzők között van többek között Cserna-Szabó András, Vámos Miklós, Fehér Renátó, Kemény Zsófi, Karafiáth Orsolya és Grecsó Krisztián. A teljes szerzői lista a Budapest Nagyregény oldalon olvasható, és a honlapon kalandozva nyomon követhetjük a kötet születését, megtudhatjuk, milyen kapcsolat fűzi a szerzőket a kerületükhöz, és izgalmas híreket és beszámolókat olvashatunk az alkotófolyamat lépéseiről. Mindemellett belepillanthatunk a civil történetgyűjtés és a helytörténeti kutatások anyagaiba is. A Budapest Nagyregényről további részleteket korábbi cikkünkben is olvashatsz.

Forrás és képek: Budapest Nagyregény

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Legnépszerűbb cikkek: