Itt a Facebook randifunkciója, ami hamarosan nálunk is elérhető lesz!

Társkeresés a legnagyobb közösségi oldalon

Ismerkednél, de nem szívesen regisztrálsz randioldalakra? Nem is kell! Jövőre Európában (és reméljük, nálunk is) is elérhető lesz a Facebook új randifunkciója, amit az Egyesült Államokban és 19 másik országban már élesben használnak.

Néhány napja indították el a Facebook Dating funkciót Zuckerbergék, ami a Facebook-alkalmazáson belül egy külön fülként jelenik meg, akárcsak a Csoportok vagy a Piactér (Marketplace). Csak 18 éven felüliek használhatják, és a Facebook-app legújabb frissítésével működik. Nincs szükség új fiók létrehozására, a Datingen belül kapunk egy randiprofilt, ahová akár az Insta-posztjainkat is átemelhetjük. A fejlesztők már dolgoznak azon, hogy a Facebook- és Insta-sztorik is megjelenhessenek a randiprofilon.

Hogyan működik?

A Dating az érdeklődéseink alapján dob fel felhasználókat, de csakis olyanokat, akik hozzánk hasonlóan szintén rendelkeznek randiprofillal. Eldönthetjük, hogy szimpatikusak-e, vagy sem. A Tinderrel ellentétben nem kell arra várnunk, hogy viszonozzák az érdeklődésünket. Kommentelhetünk a profiljukon, illetve lájkkal jelezhetjük a szimpátiánkat. Ha pedig nem jön be nekünk valaki, folytathatjuk a nézelődést. Attól nem kell félnünk, hogy Facebook-ismerősökkel találjuk szembe magunkat, rájuk ugyanis más szabályok vonatkoznak.

Titkos hódoló Facebook-verzió

Szinte mindenkivel előfordult már, hogy kinézett magának valakit az ismerősei közül, de nem merte felvenni vele a kapcsolatot, amíg meg nem győződött arról, hogy kölcsönös az érdeklődés. Nos, a Secret Crush funkció hatalmas segítség lesz a bátortalan szingliknek! A Facebook-barátainkat és az Insta-követőinket is felvehetjük a titkos kis listánkra, és ha ők is felvesznek minket, csak akkor kap értesítést mindkét fél – például a Tindernél is pontosan így működik ez, csak idegenekkel.

Fókuszban a biztonság

Bárkit jelenthetünk vagy tilthatunk, egy kattintással megakadályozhatjuk, hogy fotókat, linkeket vagy videókat küldhessenek nekünk üzenetben. Kizárólag mi dönthetjük el, hogy ki látja a társkereső profilunkat (igen, ez az ismerőseinkre is vonatkozik!), az pedig, hogy mi zajlik azon a felületen, nem jelenik meg a hírfolyamban, sem a FB-profilunkon. Amikor létrehozzuk a randiprofilt, csak a profilképünk, a keresztnevünk és az életkorunk jelenik meg rajta, innentől kezdve pedig csak rajtunk múlik, hogy többet is elárulunk-e magunkról. A biztonság tényleg kiemelt szerepet kapott a korábbi Facebook-botrányok után: a közelgő randink időpontját és a GPS-koordinátáinkat is megoszthatjuk Messengeren a bizalmasainkkal, ha elővigyázatosságból szeretnénk, hogy tudják, merre járunk.

Nyitókép: Gpointstudio/Cultura/GettyImages

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Regisztrálj most, és tedd meg első befizetésed, mi megduplázzuk 100 000 Ft-ig! (x)
Legnépszerűbb cikkek: