Itt a tavasz, elő a farmerdzsekikkel!

A divathetek alatt sok mindenről megbizonyosodhattunk, többek közt arról is, hogy 2024 tavaszának és persze nyarának egyik legnagyobb trendje a farmerdzseki lesz.

Ez a sokoldalú alapdarab szinte mindannyiunk gardróbjában megtalálható és a New York-i, londoni, milánói, illetve párizsi bemutatókra érkező vendégek szettjei kellő inspirációt nyújtanak ahhoz, hogyan viseljük azt idei szezonban. Persze nemcsak a közönség soraiban helyet foglaló fashionisták bizonyították a farmerdzseki relevanciáját, hiszen ezúttal a kifutókon is bőven akadt belőle. Sokszínűségét pedig éppen ez támasztja alá, hiszen míg Dries van Noten egyfajta oversize blézerként képzelte el, addig a szintén a túlméretezett szabásra szavazó Versace gyöngyökkel tette ütősebbé, miközben a Cecilia Bahnsen fodrokkal és kontrasztos varrással adott kislányost bájt a darabnak. Nekünk pedig ennyi elég is volt, hogy körülnézzünk farmerdzseki témában. Mutatjuk, melyik fazont, hogyan viseld és azt is, hogy hol találod meg a szezon legmenőbb darabjait.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Cecilie Bahnsen (@ceciliebahnsen) által megosztott bejegyzés

Egy örök klasszikus fazon

Egy csípőig érő, klasszikus szabású, kék farmerdzsekije mindenkinek volt már és ha most éppen nincs, ideje körbenézni, hogy hol találhatod meg új kedvencedet. Legyen szó egészen világos vagy már-már feketébe hajló sötétkékről, egy ilyennel sem idén, sem máskor nem lőhetünk mellé, hiszen olyan ez, mint a ballonkabát – sosem megy ki a divatból.

Reserved 7995 Forint, H&M 11.4995 Forint, Springfield 12.999 Forint

Fő a kényelem

Az oversize darabok már pár évvel ezelőtt is hódítottak és idén tavasszal ismét visszatértek a divat térképére. Most azonban kaptak egy kis csavart, hiszen most a valóban túlméretezett szabás helyett inkább csak bővebb a sziluett, így nem veszünk el abban. Ezekben a darabokban az a legjobb, hogy a sportos szetteket tökéletesen kiegészíti, miközben egy lenge nyári ruhával is remekül kombinálható. Utóbbinak ugyanis ad egy kis kontrasztot, melynek köszönhetően akár még az egészen elegáns darabok is hétköznapivá válhatnak.

H&M 19.995 Forint, Zara 16.995 Forint, Pull & Bear 19.995 Forint

Dzseki vagy ing?

A „shacket”-ek, az az ingkabátok szintén reneszánszukat élték az elmúlt években. Az előző szezonokban a kockás verziókra szavaztunk, viszont idén előkerülnek a farmerből készült darabok is. Természetesen ez esetben is a bővebb szabások lehetnek a befutók, amiket a ruhatárunk szinte minden darabjával kombinálhatunk. Viselhetjük végiggombolva, ekkor egy trikóval vagy pólóval hordva is tökéletesen funkcionál, de csak úgy magukra kapva is feldobja aktuális outfitünket.

Abercrombie & Fitch 33.990 Forint, Noisy May 13.490 Forint, GAP 37.490 Forint

Egy újabb kettő az egyben darab

Azonban nemcsak a shacket az egyetlen ilyen, „kettő az egyben” fazon, hiszen az elmúlt hónapokban egyre több helyen jöttek velünk szembe a farmerdzsekik és ballonkabátok fúziói. Itt természetesen megmarad utóbbi eleganciája és nőiessége, miközben az előbbi mégis maivá és szupertrendivé teszi azt. Kombinálhatjuk a kedvenc sneakerünkkel, de egy balerinával kiegészítve sem kell sokat agyalnunk a szett további részletein.

Pull & Bear 16.995 Forint, Mango 32.995 Forint, Mohito 25.995 Forint

Rövidre vágva

Azoknak sem kell elkeserednie, akik nem rajonganak a túlméretezett darabokért, hiszen az egészen rövid fazonok is reflektorfénybe kerülhetnek 2024 tavaszán. A crop farmerdzsekik iránti kereslet ugyanis nagyot ugrott az elmúlt hónapokban és ennek köszönhetően nagyon keresgélnünk sem kell, ha egy ilyennel egészítenénk ki megjelenésünket. Persze itt azért oda kell figyelnünk arra, hogy hogyan és mivel kombináljuk, hiszen egyes darabokkal előnytelenül is mutathat rajtunk. Lemondani azonban semmiképp se mondjuk le róluk, találjuk meg azt a hosszt és szabást, mely a legelőnyösebb részeinket emeli ki.

H&M 11.495 Forint, Zara 16.995 Forint, Bershka 10.995 Forint

Szegecsek mindenhol

A divathetek idei vendégserege biztossá tett minket abban, hogy a szegecsek idén tavasszal ismét hódító útjukra indulnak és ezáltal a farmerdzsekikről sem hiányozhatnak. A végig szegecsekkel kirakott kabátok és a csak az ujján vagy derekán díszített variációk is ugyanolyan remek választásnak tűnhetnek, hiszen amellett, hogy megmarad a darab klasszikus mivolta, kedvenc fazonunk kap egy kis egyediséget is.

Zara 16.995 Forint, H&M 26.995 Forint

Nyitókép: Ai

Ha tetszett a cikkünk, ezek is érdekelhetnek:

Regisztrálj most, és tedd meg első befizetésed, mi megduplázzuk 100 000 Ft-ig! (x)
Legnépszerűbb cikkek: