Itt van minden, amit a Nyerd meg az életed második évadáról tudni lehet

A cikk spoilereket tartalmaz

A Nyerd meg az életed című sorozat egyik pillanatról a másikra popkulturális jelenséggé és a Netflix történetének legsikeresebb produkciójává vált, ezért szinte borítékolható volt, hogy érkezik a folytatás. De mire számíthatunk a 2. évadban?

Az idei ősz (és az egész év) legnagyobb szenzációja, a Nyerd meg az életed (angolul Squid Game) című dél-koreai sorozat egy hónap alatt tarolt, és a Netflix történetének legsikeresebb, saját gyártású tartalma lett. A folytatással kapcsolatban sokáig nem volt hivatalos információ, a sorozat alkotója, Hwang Dong-hyuk szeptemberben még azt nyilatkozta, abban sem biztos, lesz-e folytatása a sorozatnak. Végül november 9-én erősítette meg, hogy a kedvenc karaktereink újra feltűnnek majd a képernyőn. „Olyan nagy a nyomás, nagy a kereslet és a második évad iránt mutatott érdeklődés, hogy szinte azt érzem, nem hagytok nekünk más választási lehetőséget.”mondta az AP-nek. „Gi-hun visszatér, és tenni fog valamit a világért.”

A sorozat első évada tele volt váratlan fordulatokkal, élet-halál küzdelemmel és olyan pillanatokkal, amelyek nem hagyták nyugodni a nézőket. De mire számíthatunk a folytatásban? Hwang egyelőre konkrét részleteket nem árult el, viszont megosztotta néhány gondolatát arról, milyen cselekményszálakat látna szívesen a Nyerd meg az életed második évadában. Emellett a rajongók is elkezdtek különböző teóriákat gyártani, hiszen az első évad fináléja is ad némi támpontot azzal kapcsolatban, milyen irányt vehet a történet folytatása. Nézzük, mi az, amit eddig tudunk a várva várt sorozatról.

Mi a Nyerd meg az életed 2. évadának cselekménye?

Annak alapján, amit a rendező Seong Gi-hunról mondott, könnyen elképzelhető, hogy a főszereplő egyszer s mindenkorra megpróbál véget vetni a játékoknak. Sőt, az első évad záróepizódjából is erre következtethetünk. Gi-hun újra felhívja azt a számot, amely a Squid Game kártyáján szerepel, és azt mondja: „Nem vagyok ló. Ember vagyok. Ezért akarom tudni, hogy kik maguk, és hogy bánhatnak így emberekkel.” Ezután úgy dönt, nem száll fel a repülőgépre, amely Amerikába vinné, hogy láthassa kislányát. Ehelyett megfordul és visszasétál. Eltökélt arckifejezését látva nem lenne meglepő, ha az lenne a célja, hogy választ kapjon végre a játék értelméről és a mögötte álló emberekről, illetve megakadályozza, hogy még több ember haljon meg pusztán pár ember szórakozása miatt. 

Mikorra várható a premier?

Hwang még szeptemberben, a hivatalos bejelentés előtt mondta a Varietynek, hogy nem fogja elsiet a második évadot. Vagyis egy darabig biztosan nem láthatjuk újra kedvenc karaktereinket. „Nincsenek jól kidolgozott terveim a Squid Game-re [második évadra]” – mondta. „Elég fárasztó már belegondolni is.” Az első évad elkészítése két évet vett igénybe, de ebbe az is beletartozik, hogy a forgatási munkálatokat a világjárvány is hátráltatta. Ennek ellenére nem valószínű, hogy a második évad premierjét 2023, esetleg 2022 vége előtti időpontra tűznék ki. De ha ugyanilyen látványos és fordulatos epizódokat kapunk, akkor ezt sem bánjuk.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

woohoomagazin (@woohoomagazin) által megosztott bejegyzés

Kik szerepelnek majd a folytatásban?

A rendező eddig csak azt erősítette meg, hogy Gi-hun (Lee Jung-jae) szerepel majd a második évadban, de szeretné, ha a játék szálait mozgató Front Man szerepében Lee Byung-hun, valamint a játékosokat toborzó ügynökként Gong Yoo is elvállalna egy újabb évadot. „Vannak elvarratlan szálak, amelyeket szeretnék kibontani, ha belevágunk a második évadba. A Front Man megmagyarázhatatlan múltja, Jun-ho nyomozó története. Ezeket a dolgokat nem magyaráztam el az első évadban. És a férfi, aki Ttakjit tartott a táskájában. A férfi, akit Gong Yoo játszott.”

Mivel Hwang Jun-ho (Wi Ha-jun) rendőrnyomozót az első évad végén halottnak gondoljuk, elképzelhető, hogy visszaemlékezésekben láthatjuk majd. Talán többet megtudhatunk róla és bátyjával való kapcsolatáról – akiről kiderült, hogy ő rejtőzik a Front Man álarca mögött. Azonban sok rajongó szerint Jun-ho még mindig él, és visszatér, hogy segítsen Gi-hunnak leállítani a játékokat. Azt viszont biztos, ha a cselekmény színtere ismét a játékok helyszíne lesz, sok új arcot ismerhetünk majd meg.

Forrás: Popsugar
Nyitókép: @netflixkr/Instagram

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk neked:

Legnépszerűbb cikkek: