Ízelítőt kaptunk az év természetfotóiból, amik tényleg lenyűgözőek

A kiállításnak a Londoni Természettudományi Múzeum ad otthont

1984 óta minden évben meghirdetik a Wildlife Photographer of the Year versenyt. Idén október 18-án adják át a díjakat a legjobb alkotásokért. Néhány fotó erejéig bepillantást nyerhetünk a kiállításba.

Alvó fóka, zombi bogár, banditaképű mosómedve vagy egy tragikus sorsú teknős fotója – csak néhány azokból a lehengerlő alkotásokból, amit neveztek az 55. alkalommal megrendezett Wildlife Photographer of the Year versenyen:

A szerencsés betörő

A szerencsés betörő

Az 1970-es Ford Pinto törött szélvédőjén kukucskál ki az édes mosómedve, akinek öt kölyke a hátsó ülésen játszadozik. A kanadai Saskatchewan elhagyatott farmján készült fotóra már évek óta várt a fotós, szerencsére ezen az estén elég hosszú ideig nézelődött a kisállat ahhoz, hogy lencsevégre kapják.

Alszik, mint egy Weddel-fóka

Alszik, mint egy Weddel-fóka

Az amerikai Larsen-öbölben szundikált az édes Weddel-fóka, amikor a fotós arra járt.

A mászó halott

A mászó halott

A perui Amazonas őserdőben egy páfrányba kapaszkodott az ormányosbogár. Az elpusztult állat élőhalottként viselkedik egy „zombi gomba” fertőzése miatt.

Kézzelfogható bizalom

Kézzelfogható bizalom

Egy kíváncsi turista egy hajóról nyújtja a kezét a meglepően barátságos szürke bálna felé.

Üdítő

A legfinomabb ital

Diana Rebman északi őszapókkal és barátcinegékkel találkozott a japán Hokkaido szigetén. A csodálatos állatok arra vártak, hogy olvadni kezdjenek a hideg jégcsapok, hogy ihassanak belőlük. 

„Beach waste”

beach waste

Kék ég, lágy homok. Az alabamai Bon Secour természetvédelmi terület tengerpartja tisztes távolságból mesésen fest, viszont ha közelebbről szemügyre vesszük, egész mást mutat a kép. Ezen a fotón egy elpusztult teknős látszik, akinek a halálát egy szék hurokja okozta.

Kutyákkal civakodó nagymacska

Kutyákkal viaskodó nagymacska

Ilyen az, amikor egy falka afrikai vadkutya és egy gepárd összefut. A kép a dél-afrikai KwaZulu-Natalban készült.

A hajháló-báb

A hajháló-báb

A fotós egy nyilvános WC falán találta a kis hernyót. A hálószerű képződmény megvédi az állatot, a bebábozódás időszakában.

Ha a pingvinek tudnának repülni

Ha a pingvinek tudnának repülni

A képen egy gentoo pingvin látható, aki épp menekül egy éhes leopárdfóka karmai közül. A leopárdfóka hatékony ragadozó, a képen látható pingvinnel 15 percig hadakozott, míg végül a csatából a pingvin került ki vesztesen.

Lazulás a lombsátorban

Lazulás a lombsátorban

A Panamai Soberanía Nemzeti Parkban nem csak madarakat figyelhetett meg  Carlos Pérez fotós. A fák tetején pihenő lajhárok a napjuk nagy részét alvással töltik, csak nagy ritkán vándorolnak odébb, hogy ételt szerezzenek. 

Forrás: (nhm.ac.uk)
Nyitókép: Jason Bantle

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Regisztrálj most, és tedd meg első befizetésed, mi megduplázzuk 100 000 Ft-ig! (x)
Legnépszerűbb cikkek: