Izgalmas ízvariáció, amit még nem próbáltál: kókuszos garnéla recept

Ropogós finomság a karibi életérzés jegyében

Belecsaptunk a nyárba, szóval itt az ideje, hogy a trópusi hangulat gasztrovonalon is megjelenjen. Ha szereted a tengeri herkentyűket, ez a garnélás fogás sem okoz majd csalódást!

Tegyük fel, hogy vendégeket vársz, és nincs túl sok időd az előétellel bajlódni. Mit szólnál egy egzotikus, mártogatós ételhez, ami a Karib-tenger térségében helyi sajátosságnak számít? A teraszos sütögetések és a kerti partik legnagyobb sztárja lehet a következő rákos ínyencség, ami 25 perc alatt elkészíthető (ebből a sütés 12-15 perc). És hogy mi a legnagyobb előnye? Sütőben sütve sokkal egészségesebb a garnéla, mint az olajban sütött változata! Hagyományos panír helyett egy kókuszlisztes-kókuszreszelékes bundát kap, amit aranybarnára sütünk. A végeredmény pedig kívülről ropogós, belül pedig elképesztően puha falatkák!

Hozzávalók (6 főre):

  • 1/2 kilogramm garnélarák
  • 1/4 csésze kókuszliszt
  • 1 csésze kókuszreszelék
  • 2 tojásfehérje
  • 1/4 teáskanál tengeri só
  • 1/4 teáskanál őrölt fekete bors
  • 1/2 csésze sárgabarack lekvár
  • 1 evőkanál rizsborecet
  • 3/4 teáskanál pirospaprika pehely

Egy adag étel 207 kalóriát, 10 gramm zsírt és 13 gramm fehérjét tartalmaz.

Elkészítés (25 perc):

  1. Melegítsd elő a sütőt 220 Celsius-fokra.
  2. Fújj sütőspray-t a sütőtálcára. (Kapható kókuszolajos verzió is!)
  3. Keverd össze a lisztet és a kókuszreszeléket egy kis tálban.
  4. Sózd és borsozd meg a rákot.
  5. Törd fel a tojásokat, válaszd szét a fehérjét és a sárgáját, majd verd fel a fehérjét.
  6. Mártsd bele a rákokat a tojásfehérjébe, majd forgasd meg őket a lisztes reszelékben.
  7. Helyezd a rákokat a sütőtálcára, fújj rájuk egy kis sütőspray-t.
  8. Süsd aranybarnára a rákokat, ez nagyjából 12 percet vesz igénybe. Félidőnél forgasd meg a rákokat. Az a jó, ha a közepük fehér marad.
  9. Keverd össze a sárgabarack lekvárt a rizsborecettel és a piros paprika pelyhekkel.
  10. Nincs más hátra, mint a tálalás!

Paleo Coconut Shrimp

Swapping out regular flour & bread crumbs for coconut flour & shredded coconut seriously amps the flavor of this dish (? via Mixed Makeup)Recipe: http://lvstrng.com/2ii7sVT

Gepostet von LIVESTRONG.COM am Sonntag, 12. Februar 2017

(livestrong.com)

Nyitókép: DronG/Shutterstock

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Regisztrálj most, és tedd meg első befizetésed, mi megduplázzuk 100 000 Ft-ig! (x)
Legnépszerűbb cikkek: