Belecsaptunk a nyárba, szóval itt az ideje, hogy a trópusi hangulat gasztrovonalon is megjelenjen. Ha szereted a tengeri herkentyűket, ez a garnélás fogás sem okoz majd csalódást!
Tegyük fel, hogy vendégeket vársz, és nincs túl sok időd az előétellel bajlódni. Mit szólnál egy egzotikus, mártogatós ételhez, ami a Karib-tenger térségében helyi sajátosságnak számít? A teraszos sütögetések és a kerti partik legnagyobb sztárja lehet a következő rákos ínyencség, ami 25 perc alatt elkészíthető (ebből a sütés 12-15 perc). És hogy mi a legnagyobb előnye? Sütőben sütve sokkal egészségesebb a garnéla, mint az olajban sütött változata! Hagyományos panír helyett egy kókuszlisztes-kókuszreszelékes bundát kap, amit aranybarnára sütünk. A végeredmény pedig kívülről ropogós, belül pedig elképesztően puha falatkák!
Hozzávalók (6 főre):
- 1/2 kilogramm garnélarák
- 1/4 csésze kókuszliszt
- 1 csésze kókuszreszelék
- 2 tojásfehérje
- 1/4 teáskanál tengeri só
- 1/4 teáskanál őrölt fekete bors
- 1/2 csésze sárgabarack lekvár
- 1 evőkanál rizsborecet
- 3/4 teáskanál pirospaprika pehely
Egy adag étel 207 kalóriát, 10 gramm zsírt és 13 gramm fehérjét tartalmaz.
Elkészítés (25 perc):
- Melegítsd elő a sütőt 220 Celsius-fokra.
- Fújj sütőspray-t a sütőtálcára. (Kapható kókuszolajos verzió is!)
- Keverd össze a lisztet és a kókuszreszeléket egy kis tálban.
- Sózd és borsozd meg a rákot.
- Törd fel a tojásokat, válaszd szét a fehérjét és a sárgáját, majd verd fel a fehérjét.
- Mártsd bele a rákokat a tojásfehérjébe, majd forgasd meg őket a lisztes reszelékben.
- Helyezd a rákokat a sütőtálcára, fújj rájuk egy kis sütőspray-t.
- Süsd aranybarnára a rákokat, ez nagyjából 12 percet vesz igénybe. Félidőnél forgasd meg a rákokat. Az a jó, ha a közepük fehér marad.
- Keverd össze a sárgabarack lekvárt a rizsborecettel és a piros paprika pelyhekkel.
- Nincs más hátra, mint a tálalás!
Swapping out regular flour & bread crumbs for coconut flour & shredded coconut seriously amps the flavor of this dish (? via Mixed Makeup)Recipe: http://lvstrng.com/2ii7sVT
Gepostet von LIVESTRONG.COM am Sonntag, 12. Februar 2017