Jane Goodall a narrátora annak az animált gyerekkönyvnek, amely a bolygó megmentéséről szól

Miután a világhírű főemlőskutató és környezetvédelmi aktivista elolvasta Tom Rivett-Carnac művét, ragaszkodott ahhoz, hogy ő legyen a narrátora az ebből készült animációs filmnek.

A What Happened When We All Stopped (Mi történt, amikor mindannyian megálltunk) című művet a szerző eredetileg is verses formában tervezte megírni, d végül ráadásként egy elsősorban gyerekeknek szóló könyv született belőle. Rivett-Carnac több mint 20 éve foglalkozik az éghajlatváltozás problémájával, többek között politikai stratégaként vett részt a párizsi éghajlatvédelmi egyezmény kidolgozásában és rendszeresen tart előadásokat ebben a témában. Az említett mesekönyv publikálásával reményt szeretne adni és utat mutatni a többi embernek.

Fotó: What Happened When We All Stopped

A kötettel a mögöttünk álló hónapokra reflektál és az újjászületésről szól, közben pedig arra ösztönzi vele az olvasókat, hogy tegyenek meg minden tőlük telhetőt a környezetért. „Kétgyermekes apaként tudom, milyen nehéz a gyerekeknek olyan témákról beszélni, amelyeket nem teljesen értenek és aggaszthatják őket. Ezért a versbe foglalt történet egyik alapvető üzenete, hogy sosem szabad feladni a reményt. A jövő íratlan. Csak rajtunk múlik, mi történik ezután. Most el kell döntenünk, hogyan folytatódik az emberiség és saját életünk következő fejezete – és jól kell választanunk.”

Fotók: YouTube

Dr. Jane Goodall tetszését is elnyerte a What Happened When We All Stopped és ragaszkodott hozzá, hogy az ez alapján elkészült animációs kisfilm narrátora lehessen. „Ez a csodálatos történet segít a szülőknek és gyermekeiknek, hogy összehangolják azt, amit a szívük és azt, amit az eszük diktál. Meg kell találnunk a módját, hogy a természettel harmóniában tudjunk együtt élni. Remélem, hogy ez a mesekönyv minden generációt arra inspirál, hogy vállaljanak szerepet az általunk okozott károk helyrehozásában, hogy együtt új, szebb jövőt teremtsünk.” – mondta Goodall.

Az angol nyelvű könyv ingyenesen letölthető ezen a linken, amelyet egyébként a szerző nővére, Bee Rivett-Carnac illusztrált. A háromperces animációs kisfilmet pedig itt tudod megtekinteni:

Nyitókép: YouTube

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk neked:

Legnépszerűbb cikkek: