Minden vágyunk, hogy Jennifer Aniston és Brad Pitt újra egymásra találjanak. De miért?

Avagy meddig hiszünk a tündérmesékben?

Január 19-e óta mindenki arról beszél, hogy Jennifer Aniston és Brad Pitt a fotósok előtt megölelték egymást az idei SAG Awards filmes díjátadó gálán - de vajon miért olyan nagy ügy ez?

Bár nem foglalkoztat a bulvár és nem rajongok egy sztárért sem annyira, hogy falnék róla minden friss hírt, de vannak olyan események és emberek, akik kapcsán én is felkapom a fejem. Január 19-én is valami ilyesmi történt. Az idei SAG Awards gála nem feltétlenül a díjazottak miatt kapott kiemelt médiafigyelmet, hanem azért, mert sok-sok év után most először fotózták le együtt Jennifer Anistont és Brad Pittet.

Fotó: Emma McIntyre/Getty Images

Aligha van olyan oldal az interneten, ahol ne jelentek volna meg a képek, és ne kezdtek volna el találgatni afelől, hogy mi történik épp a ’90-es évek legendás álompárjával. Az elmúlt napokban többször előjött a téma a baráti társaságomban, és kivétel nélkül mindannyian rávágták: „Annyira örülnék, ha kibékülnének!”. És beismerem (sorry, not sorry), nekem is az volt az első gondolatom, amikor megláttam a fotókat a SAG Awardsról, hogy jó lenne, ha újra együtt lennének. Furcsa, hiszen celebpárok jönnek-mennek, szinte már követni se tudjuk (és nem is akarjuk), ki, kivel van együtt, de Branniferért még mindig ezerrel szurkolunk, holott már 15 év telt el azóta, hogy kimondták a válásukat. De miért is szeretnénk annyira, ha megint egymásra találnának?

Az ő tündérmeséjük a mi tündérmesénk

Ahogy a díjátadón elkapott percekről beszélgettünk, rájöttem, hogy azok, akik hozzám hasonlóan a kibékülésükért szurkolnak, leginkább a saját korosztályomba tartoznak. Mi tizenévesek voltunk, amikor Jennifer és Brad 2005 januárjában bejelentették, külön folytatják tovább. Előtte ők voltak az igazi hollywoodi álompár, az ügynökeik hozták össze őket még 1998-ban, majd egy év múlva bejelentették az eljegyzésüket egy Sting koncerten (ugye, filmbeillő?). A malibui esküvőt 5 év házasság követte, majd Brad elhagyta Jennifert Angelina Jolie-ért, akivel a Mr. and Mrs. Smith forgatásán ismerkedtek meg. Emlékszem, engem is nagyon meglepett a szakításuk. Nem tudtam kiverni az egyik fekete-fehér esküvői fotójukat a fejemből, ami számomra felért egy tündérmesével, és sosem gondoltam volna, hogy egy ilyen tökéletes(nek látszó) kapcsolat véget érhet.

És hogy miért számít, hány évesek voltunk akkoriban? Nos, azért, mert valószínűleg ez volt az egyik első esemény az életünkben, ami után megkérdőjeleztük magunkban az „és boldogan éltek, míg meg nem haltak” frázisát. Rájöttünk, hogy még a nagy szerelmek is véget érhetnek, és az álompasi igenis otthagyhatja a feleségét egy másik nőért. Nem, ez tényleg nem olyan, mint a romantikus filmekben. Talán furcsa ezt az idillt sztárokhoz kötni, de mégis az ő életük az, ami a kirakatban zajlik, aminek (szinte) minden részletéről tudunk – ráadásul, a kapcsolataik mindig álomszerűen idealizáltak a médiában. Amikor arról olvasunk, hogy Jenniferék újra felvették a kapcsolatot, miután Brad szakított Angelinával, vagy hogy együtt ünnepelték a színésznő születésnapját, meg a karácsonyt, akkor nem is csak nekik szurkoltunk. Hanem abban reménykedtünk, hogy visszakaphatjuk a tündérmesékbe vetett hitünket.

Mert ha nekik sikerül 15 év és egy második házasság után helyrehozni a tökéletesnek hitt kapcsolatukat, akkor másnak is van esélye a happy endre.

Nyitókép: Ian West – PA Images/Getty Images

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk neked:

Legnépszerűbb cikkek: