Jennifer Hudson Tony-díjat nyert, ezzel ő lett a 17. tagja az exkluzív EGOT-klubnak

Összesen 16 előadó mondhatta el magáról eddig, hogy  Emmy-, Grammy-, Oscar-, és Tony-díjat is nyertek a karrierjük során. A hétvégén Jennifer Hudson Tony-díjat nyert, ezzel ő is csatlakozott ehhez a nem mindennapi társasághoz, az EGOT-klubhoz. 

A hétvégén rendezték meg az idei, sorban a 75. Tony-díjátadót, amelyen a Broadway kiválóságait díjazzák. Az est házigazdája Ariana DeBose, a West Side Story „Anitája” volt. A jó hangulatú rendezvényen rengeteg alkotó- és előadóművész vett részt, többek között Andrew Garfield, Samuel L. Jackson, Billy Crystal és Hugh Jackman is, utóbbi egy dalt is előadott Sutton Fosterrel a „The Music Man” című musicalből.

Az est abszolút nyertese Jennifer Hudson lett, hiszen a musical, amelyben producerként dolgozott („A Strange Loop”) két díjat is kapott. Ezáltal pedig a legnagyobbak közé emelkedett a színész- és énekesnő.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Jennifer Hudson (@iamjhud) által megosztott bejegyzés

Állócsillag

A 40 éves sztár 2004-ben tűnt fel az American Idol tehetségkutatóban. Majd 2006-ban, a Dreamgirls című musicalben alakított szerepével nyert Oscar-díjat. Grammy-díjat kétszer is kapott, a legjobb R’n’B és a Legjobb musical albumért. Emmy-díjat pedig a tavalyi év során vehetett át produceri munkájáért a „Baba yaga” című animációs filmben. Jennifer Hudson, vagy ismert becenevén J.Hud nem kis nevek mellett büszkélkedhet az EGOT-címmel: Audrey Hepburn, Andrew Lloyd Webber, Whoopi Goldberg és John Legend csatlakozott korábban a klubhoz.

2021-ben, az Emmy-díjátadót követően osztott meg a sztár egy fotót az Instagram-profilján egy arany, „EGO” feliratú gyűrűről. Akkor azt írta, hogy már egy ideje megvan a gyűrű, mert hitt benne, hogy eléri, hogy mindhárom díjjal (Emmy, Grammy, Oscar) büszkélkedhessen. A posztot pedig így folytatta: „Ez egy olyan történet, amit Isten ír és olyan magasság, amit csak Isten tud überelni. De látni fogjátok, hogy én azért tovább próbálkozom és haladok előre. És remélem ti is!” A kemény munkának pedig hamar meglett a gyümölcse, hiszen idén készülhet az új gyűrű, EGOT felirattal.

Forrás: New York Times, New York Post
Nyitókép: Dimitrios Kambouris / Staff/GettyImages

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk neked:

Legnépszerűbb cikkek: