10 tulajdonság, ami egy jó férjben megvan. A te párod hányat pipálhat ki a listáról?

Hogy mitől is jó férj valaki, azt nem lehet fekete-fehéren eldönteni, hisz mindenkinek mást jelent az igazi. Mégis vannak bizonyos tulajdonságok, amelyek közelebb visznek egy férfit az ideális férj címhez.

Egy hosszan tartó párkapcsolat után áhítozva gyakran esünk abba a tévedésbe, hogy azt hisszük, meg kell találnunk a tökéletes lélektársunkat, akinek mindenben egyezik az ízlése a miénkkel. Ennél azonban sokkal fontosabb, hogy kiegészítsük egymást és nem pedig, hogy mindenben közös nevezőn legyünk. Hihetetlenül unalmas lenne saját magunkkal együtt élni. A lényeg, hogy egy olyan társra leljünk, aki ellensúlyoz minket, és kellő érzelmi stabilitást nyújt egy házassághoz. Emellett persze nem árt, hogyha bizonyos jó férjhez méltó tulajdonságokkal is rendelkezik a társunk.

1. Közös az értékrendetek

Azt, hogy kinek mik az értékek az életben embere válogatja, de az biztos, hogy szinte lehetetlen változtatni rajtuk, hiszen nagyban meghatározzák azt, hogy kik is vagyunk és miben hiszünk. Éppen ezért rendkívül fontos, hogy életünk párjával egyezzen a véleményünk az élet nagy kérdéseiben, mert hosszútávon csak így lehet fényes a jövőnk. Meg kell bizonyosodnunk arról, hogy valóban egy hajóban evezünk.

2. Érzelmileg érett

Egy érzelmileg intelligens férfi a legszélsőségesebb helyzetekben is képes megőrizni a hidegvérét, és ez jelenti a valódi érettséget. Ha erre képes, akkor az élet minden területén jelentkező változást, stresszt és konfliktust is minden bizonnyal jól tudja kezelni és a lehető legtöbbet képes kihozni belőlük. Keress hát egy olyan férfit, aki észszerűen és higgadtan tud reagálni a kihívásokra, nem pedig robbanásszerűen.

3. Értékel téged és elfogad úgy, ahogy vagy

Biztosan hallottuk már valahol a hangzatos „Happy wife, happy life!” (Boldog feleség, boldog élet!) szlogent. Ennek pedig bizony megvan a létjogosultsága, mertha érezzük, hogy szóban és cselekedetek által is értékelnek, akkor az nagyban hozzájárul a jóllétünkhöz. Ha viszont ezt nem érezzük, akkor kis eséllyel lehet boldog a házasság. Egy jó férj tehát értékeli minden pozitív tulajdonságunkat, de fontos, hogy a negatívakat is épp ugyanúgy elfogadja és tisztában van vele, hogy senki se tökéletes.

4. Jól kezeli a konfliktusokat

A nézeteltérések, konfliktusok és viták nemcsak elkerülhetetlenek, de egyenesen szükségesek egy jól működő, erős párkapcsolathoz. Azonban nem mindegy, hogyan viszonyulunk a fellépő párkapcsolati problémákhoz. Ha szidjuk a párunkat és ujjal mutogatunk egymásra, az semmi jóra nem vezet, viszont az se megoldás, ha inkább teljesen elkerülünk minden összezörrenést. Az a férfi, aki képes tisztelettel ellentmondani neked, kifejezni a véleményét, a nehéz témákról nyíltan beszélni és hangot adni az érzéseinek, továbbá közös megoldásra törekszik, az egy olyan férfi, aki egészséges kommunikációs készségekkel rendelkezik és remek férj válik belőle.

5. Megbízható

A bizalom egy sikeres párkapcsolat egyik alappillére. De fontos, hogy erről visszajelzést is kapjunk. Ha találunk egy olyan férfit, aki betartja a szavát, nem hazudik, határozottan lép fel és legfőképp ezeket folyamatosan be is bizonyítja, akkor biztosak lehetünk benne, hogy egy megbízható férjjelölttel van dolgunk.

6. Mindig a párkapcsolatot helyezi előtérbe

Egy gyakori női panasz, hogy a férfi nem törődik eléggé a párkapcsolattal, vagy túl sok időt tölt egyéb tevékenységekkel, mint a munka vagy a barátok. Ez sokszor ahhoz vezet, hogy párhuzamosan éljük az életünket a párunkkal és megszűnik mindenféle kapcsolódási pont. Fontos tehát, hogy a monoton, mindennapi teendők mellett találjunk olyan pillanatokat, amikor közös élményeket tudunk gyűjteni. Minden férjjelöltnek tisztában kell lennie azzal, hogy egy párkapcsolat elköteleződést és folyamatos erőfeszítést igényel, ahhoz, hogy működjön is.

7. Nem csak a párod, de a barátod is

A kölcsönös vonzalom az alapja egy párkapcsolatnak, de ha hosszútávban gondolkodunk, akkor az erős baráti kötelék elengedhetetlen a sikerhez. Meg kell értenünk, hogy a rózsaszín köd előbb-utóbb elkerülhetetlenül feloszlik, és belépünk egy reálisabb szakaszba, ahol még mindig élveznünk kell egymás társaságát. Ez nem azt jelenti, hogy örökké egy unalmas baráti kapcsolatban ragadunk, hanem sokkal inkább azt, hogy egy mélyebb szerelem veszi kezdetét, ami tovább nyúlik az ágyban szerzett élményeknél.

8. Tud nevetni veled

Sokat számít, hogy az élet nehéz pillanataiban képes-e mosolyt csalni az arcodra. Ilyenkor jó, ha van egy kis humorérzéke, hogy enyhítsen a hangulaton, hisz ellentétes esetben hamar két megsavanyodott ember válik belőletek. Azért is fontos a humorérzék, mert így könnyen át tudtok lendülni az apró kellemetlenségeken, és az élet jelentősebb dolgaira tudtok koncentrálni.

9. Társként tekint rád az életben

Párként alapvetően úgy kell gondolkodni, mintha egy csapat lennétek. Ha a párod egy döntéskor az „én” helyett ösztönösen a „mi” -t használja, akkor az egy jó jel. Mert azt bizonyítja, hogy csapatjátékosként tekint rád és tudatában van annak, hogy most már nem csak saját magáról szól az élete.

10. Mindig érdeklődik irántad

Természetesen egyértelmű, hogy a jövendőbeli férjed már a kezdetek óta érdeklődik irántad. De ami még fontosabb, hogy ez az érdeklődés a későbbiekben sem hagy alább. Még hogyha nem is gyakorolja veled együtt a kedvenc időtöltéseidet, az alap kell legyen, hogy érdekelt a témában, mivel így tud napról napra még közelebbről megismerni téged. Ha a párod hajlandó kipróbálni veled egy hobbit, vagy elmegy a kedvenc bandád koncertjére csak a kedvedért, akkor már igazán jók a kilátások.

Nyitókép: martin-dm/ Getty Images
Forrás: YourTango

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Legnépszerűbb cikkek: