Jó hírünk van a Grace Klinika rajongóinak: az egyik legnépszerűbb kórházsorozat még 3 évadon keresztül folytatódhat

És nagyon úgy tűnik, hogy Dr. Meredith Grey nem sokáig marad szingli…

A koronavírus-járvány kirobbanása után a Grace Klinika volt az egyik legelső sorozat, amelyik leállította a forgatásokat és 25 epizód helyett a 21. résznél lezárták az éppen készülő 16. évadot – majd a 19-es körzet című spin-off szériájukkal karöltve számos orvosi felszerelést (például maszkokat és kesztyűket) adományoztak a kórházaknak a kelléktáraikból a való élet köpenyes hőseinek. „Hihetetlenül hálásak vagyunk az egészségügyi dolgozóknak ebben az elképesztően nehéz időben és az adományokon túl segítünk nekik azzal, amivel tudunk, azaz otthon maradunk” – nyilatkozta a sorozat egyik alkotója, Krista Vernoff.

De a széria nemcsak ezzel tiszteleg majd a pandémiában helyátálló orvosok és ápolók előtt, hanem azzal is, hogy a 17. évadban feldolgozzák majd a koronavírus eseményeit is: „Minden évben jönnek hozzánk doktorok és elmesélik nekünk a történeteinket – általában a legviccesebbeket vagy a legőrültebbeket. Az idei év azonban inkább terápiának tűnt” – mondta Krista és azt is elárulta, hogy sokszor ők voltak az elsők, akiknek az egészségügyi dolgozók elmesélhették, min mentek keresztül. „Remegtek, megpróbáltak nem sírni, sápadtak voltak és általában úgy beszéltek róla, mintha hadviselésről lenne szó – olyanról, amire nem készítették fel őket. És bár Krista szerint fájdalmas volt hallani a szenvedéseikről, az évad mégsem csak a halálról és a kétségbeesésről fog szólni és azt is kiemelte, hogy számos orvos együtt bérel Airbnb lakást, hogy megvédhessék a szeretteiket – tehát még az is lehet, hogy Dr. Meredith Grey-re és csapatára is ez vár majd…

Na, és persze az is köztudott, hogy a Grace Klinika esetében soha egyetlen karakter sincs teljes biztonságban: a rajongóknak rengeteg népszerű és kedvelt szereplőtől kellett már elbúcsúzniuk az évadok során (Dr. Derek Shepherd, vagyis Patrick Dempsey távozását például azóta sem bocsájtottuk a sorozatnak – a szerk.), azonban 3 színésznek már biztosan nem kell aggódnia az általuk alakított orvosok miatt. Kim Raver (Dr. Teddy Altman), Camilla Luddington (Jo Wilson) és Kevin McKidd (Owen Hunt) a hírek szerint további 3 évre szóló szerződést írtak alá, míg Ellen Pompeo (Dr. Meredith Grey) szerződése a 17. évad után jár le és egyelőre még tárgyalásban áll a folytatásról. Így viszont már borítékolható, hogy tovább folytatódik Owen és Teddy szerelmi drámája, akik a 16. évad végén éppen össze akartak házasodni, ám a nő megcsalta vőlegényét, aki tudomást szerzett róla és lefújta az esküvőt. Az Owent alakító Kevin McKidd úgy gondolja, nagyon érdekes irány, amerre halad a karaktere élete: egyfajta karmikus visszavágásnak is lehet nevezni, hiszen a korábban ő is hűtlen volt exfeleségéhez, Cristina Yanghez (Sandra Oh).

Richard Flood és Ellen Pompeo (Fotó: Gilles Mingasson/Getty Images)

Sőt, valószínűleg Meredith sem fog unatkozni majd, mivel Richard Flood a következő évadtól kezdve állandó szereplője lesz a Grace Klinikának: ő alakítja Dr. Cormack Hayest, akivel a doktornő jó eséllyel összegabalyodik majd a jövőben… Dr. Winston Ndugu (vagyis Anthony Hill) pedig Maggie (Kelly McCreary) életét kavarhatja majd fel. Ám van valaki, aki máris búcsúzik a kórháztól: Andrew DeLuca testvére, Carina (Stefania Spampinato) ugyanis átigazolt a 19-es körzet csapatához.

Forrás: Deadline/Insider/Tellusdaily/TVLine/Deadline/People/Showbiz Cheat Sheet/The Hollywood Reporter
Nyitókép: Gilles Mingasson/Getty Images

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk neked:

Legnépszerűbb cikkek: