Joaquin Phoenix alakíthatja Napóleont Ridley Scott legújabb történelmi filmjében

Az életrajzi film a francia császár magánéletét mutatja be.

Pontosan 20 évvel ezelőtt jelent meg Ridley Scott Gladiátor című kasszasikere, amelyben Joaquin Phoenix a negatív hőst, Commodus császárt alakította. A Deadline értesülései szerint hamarosan hivatalosan is bejelentik, hogy a páros újra összeáll: Scott az Oscar-díjas színészt kérte fel egy másik uralkodó, I. Napóleon francia császár szerepére.

Az életrajzi film a Kitbag címet viseli majd, amellyel a rendező Napóleon egyik híres bölcseletére, a „minden katona a tarsolyában hordja a marsallbotot” mondásra utal. Ridley Scott filmje személyes hangvételű alkotásnak ígérkezik, amely bemutatja, hogyan vált hadvezérből erős kezű uralkodóvá Napóleon, és természetesen a felemelkedést követő bukását is a mozivászonra viszi. Scott a történetben nagy hangsúlyt fektet a császár magánéletére, különösen a feleségével, Joséphine-nel folytatott nem túl idilli kapcsolatára.

Fotó: IMDb

A Napóleon-film forgatókönyvét David Scarpa írja, aki 2017-ben A világ összes pénze című film kapcsán már dolgozott Scottal. Arról egyelőre nincs információ, mikor kezdődhetnek az életrajzi dráma forgatásai. Ridley Scott jelenleg egy másik történelmi drámán, The Last Duel-en dolgozik, jövő márciustól pedig a Gucci-gyilkosságot bemutató mozi munkálataival lesz elfoglalva. Remélhetőleg ezután minden erejét a Napóleon-filmre összpontosítja, mert Joaquin Phoenix-szel közösen biztosan egy izgalmas alkotásra számíthatunk.

Forrás: Deadline
Nyitókép: Steve Granitz/Getty Images, Wikipédia

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Legnépszerűbb cikkek: