13 inspiráló idézet Joaquin Phoenixtől, amivel téged is a környezetvédelemre ösztönöz

Az Oscar-díjas sztár október 28-án ünnepli a születésnapját.

A színész nemcsak legendás szerepeivel írta be magát Hollywood történelemkönyvébe, hanem azzal is, hogy aktívan harcol a Föld megóvásáért, és ha csak teheti, kifejti a véleményét arról, mit tehetünk mindannyian a bolygó jövőjének megmentéséért.

Bátran ki merem jelenteni, hogy ha létezne „A legaktívabb ökoharcos színész” kategória az Oscar-átadón, akkor Joaquin Phoenix jó eséllyel hazavihetné ezt a szobrocskát is, ugyanis a sztár köztudottan évek óta küzd a Föld megmentéséért. Gyermekkora óta vegán, csatlakozott Jane Fondához a színésznő által szervezett klímatüntetéseken (Sőt, még le is tartóztatták emiatt!), bejelentette, hogy mostantól ugyanabban a környezetbarát módon készült Stella McCartney öltönyben fog megjelenni az összes díjátadón, és minden lehetőséget megragad arra, hogy felemelhesse a hangját a bolygó megóvásának kérdésében.

Íme néhány motiváló gondolat Joaquin Phoenixtől, ami után garantáltan a fenntartható életmód felé lépsz majd:

„Mindannyian állatok vagyunk ezen a bolygón. Mindannyian élőlények vagyunk. És a nem emberi állatok ugyanúgy megtapasztalhatják a fájdalom érzését, mint mi. Ők is erősek, intelligensek, szorgalmasok, mobilisak. Ők is képesek a növekedésre és az alkalmazkodásra. És ahogyan mi is, ők is túlélnek. Hozzánk hasonlóan a komfortra és nem a diszkomfortra törekednek. És csak úgy, mint mi, ők is számos érzést ki tudnak fejezni. Röviden, hozzánk hasonlóan, élnek.”

„Biztosan furán fog hangzani, de szeretek egyedül lenni az erdőben. Nem arról van szó, hogy az éjszaka közepén kisurranok, de szívesen töltöm az időmet egy olyan helyen, ahol senki sem érhet el telefonon vagy emailben.”

„Az ember semmivel sem lesz kevesebb attól, ha kedves az állatokhoz.”

„Nincs szükség a szőrmére – hiszen vannak sokkal könyörületesebb alternatívák.”

„Az állatok jogainak védelme a mindennapjaim részét képezik. Ha példát statuálsz, azzal valamilyen szinten növeled a tudatosságot. A barátaim – olyan emberek, akikkel sosem beszéltem az állatok jogairól vagy a vegetarianizmusról –  vegetáriánus szokásokat alakítottak ki, csupán azért, mert látták, én hogyan élek.”

„Ez az a pillanat, amikor komolyan bele kell fektetnünk az időnket, az energiánkat és az erőforrásainkat az erőszak csökkentésének bevált módszereibe, nemcsak a saját nemzetünkön belül, hanem nemzetközileg is. Az ár, amit a kultúránk és a gyermekeink fizetnek az erőszakért egyszerűen fenntarthatatlan.”

„Három éves voltam – ez a nap máig élénk emlékként él bennem. A családommal egy hajóban ültünk és halat fogtunk. Amikor horogra akadt egy, vergődött, aztán a hajó oldalához csapódott. Ezt nem lehet másképpen álcázni. Ez az, amit az állatokkal teszünk azért, hogy megehessük őket. A vibráló élő teremtmény az életéért küzdött egészen az erőszakos haláláig. Felismertem ezt, ahogyan a testvéreim is.”

„Remélhetőleg képesek leszünk arra, hogy egységet alkossunk, és valóban változtassunk néhány dolgon. De bármennyire is nagyszerű szavazni, felelősséget kell vállalnunk önmagunk miatt, és a saját életünkben is szükséges változásokat, áldozatokat hoznunk.”

„Azt gondolom, hogy a környezetvédelemről és a klímaváltozásról szóló beszélgetések kapcsán kevés alkalommal esik szó arról, hogy a hús-, és tejipar a klímaváltozás harmadik legsúlyosabb kiváltó oka.”

„Van valami, amit ma, most azonnal és holnap is megtehetsz, méghozzá az, hogy döntést hozol arról, mit fogyasztasz.”

„Hiszem, hogy akkor vagyunk a legjobbak, amikor támogatjuk egymást, nem kitöröljük a másikat az életünkből a múltbéli hibái miatt. Akkor, amikor segítünk egymásnak fejlődni, képezzük a másikat, és a megváltás felé vezetjük. Ez a legszebb az emberiségben.”

„Nagyon eltávolodtunk a természetes világtól, és sokan bűnösek vagyunk az egocentrikus világnézetben – azt hisszük, mi vagyunk az univerzum középpontja. Kifosztjuk a természetet az erőforrásaiért. Jogunknak érezzük, hogy mesterségesen megtermékenyítsünk egy tehenet, és ellopjuk a babáját, amikor megszületik, annak ellenére, hogy félreérthetetlenül sír fájdalmában. Aztán elvesszük tőle a tejet, ami a borjúé lett volna és beletesszük a kávénkba vagy a müzlibe. Azt gondolom, félünk attól a gondolattól, hogy megváltozzunk, mert azt hisszük, fel kell áldoznunk valamit, pedig mi emberek igazán leleményesek, kreatívok és találékonyak vagyunk. Ha a szeretet és az együttérzés az alapelvünk, olyan változásokat indíthatunk el, amelyek minden érző lény és a környezet számára is előnyösek.”

„Amikor a bátyám 17 éves volt, írt egy dalt. Az állt benne, ‘Szaladj mások megmentése felé szeretettel és a béke követni fog’.”

Forrás: Motivirus/Variety/
Nyitókép: Axelle/Bauer-Griffin/Getty Images

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk neked:

Regisztrálj most, és tedd meg első befizetésed, mi megduplázzuk 100 000 Ft-ig! (x)
Legnépszerűbb cikkek: