Joaquin Phoenix úgy döntött, ugyanazt az öltönyt fogja viselni az összes díjátadón

Ezzel is a környezetvédelemre szeretné felhívni a figyelmet

A Jokert alakító színész nem a kiadásait szeretné ezzel csökkenteni, hanem a pazarlást. Phoenix egyébként a Golden Globe-on elmondott beszédében is szóba hozta, mennyire fontos, hogy környezettudatosan éljünk.

Joaquin Phoenix úgy tervezi, hogy az egész díjátadó-időszakban ugyanazt a szmokingot fogja viselni, amelyben az év első díjátadóján, a Golden Globe-on láthattuk. Akkor egyébként szerencsét hozott neki, mert ő vihette haza a kis szobrocskát, de a színész nem babonából hozta meg a döntését, hanem azért, mert csökkenteni szeretni a pazarlás mértékét. A nemrég megrendezett Golden Globe-díjátadón egyébként több híresség is szóba hozta a klímaválságot: Joaquin Phoenix beszédében megkérte hollywoodi színésztársait, hogy a környezet megóvása érdekében ne járkáljanak mindenhová magánrepülővel.

A színész döntését egyébként a szmoking tervezője, Stella McCartney közölte, aki saját márkáját fenntartható luxus divatmárkaként jellemzi, mivel soha nem használnak bőrt, szőrmét, vagy tollat az egyes kreációk készítése során. „Ez a férfi a győztes” – írta a divattervező a bejelentés mellé, és azt is hozzátette, hogy megtiszteltetésnek érzi, hogy a színésszel együtt küzdenek a jó célért:

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Stella McCartney (@stellamccartney) által megosztott bejegyzés,

Joaquin Phoenix számára igazán izgalmas lesz az idei díjátadó-szezon: a Joker tarolhat a BAFTA-díjátadón, ahol 11 kategóriában jelölték a filmet, és a színész akár onnan is elhozhatja a legjobb férfi főszereplőnek járó szobrocskát. Bár az Oscar-jelöléseket még nem hozták nyilvánosságra, szinte biztos, hogy ott is esélyes lesz. Mindenesetre ezzel a lépésével igazán jó példát mutat színésztársainak.

Nyitókép: Kevin Winter/Getty Images

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk neked:

Legnépszerűbb cikkek: