Régóta együtt éltek a pároddal? 9 módszer, hogy felpörgessétek a szexuális életeteket

Nem kell, hogy az együttélés egyet jelentsen az unalommal: kellő önismerettel és magatokra, valamint egymásra figyeléssel újra összehangolódhattok. Érdemes gyors tippek helyett ezen a vonalon elindulni, hogy felpörgessétek a szexuális életeteket!

Az együttélés, a hétköznapi mókuskerék, a monotónia képes lehet bedarálni a vágyat, és bizony, úgy érezheted, hogy a korábbi szuper szexuális kapcsolatotok csupán egy másik, előző életetekben létezett. A jó hír viszont, hogy a jó szex és a vágy nem tűnt el, csupán szabadságra ment. És szerencsére ha vissza akarjátok csábítani a kapcsolatotokba, és elkezdtek tenni is érte, akkor nemcsak visszatérhet, hanem a helyzet még jobb is lehet, mint korábban volt. Hogy ehhez mi kell? Önismeret, magatokra és egymásra való odafigyelés, és persze, sok türelem ezeket alapul véve következzen néhány módszer, ami segíthet, hogy felpörgessétek a szexuális életeteket.

Ne számíts gyors menetre

1. Minden az önismerettel kezdődik Ahogy a szexben sem feltétlen kielégítő egy gyors menet, úgy a lanyhuló vagy akár (ideiglenesen) megszűnt szexuális életet sem fogja megoldani néhány gyors tuti tipp, vagy csak ideiglenesen segíthetnek. Érdemes inkább elmélyedni az önismeretben, és őszintén válaszolni magatokban néhány kérdésre, hogy felfedezzétek a mintáitokat, kicsit elgondolkodjatok a szokásaitokon. Ez lehetőséget adhat arra, hogy ne csak önmagad elfogadásán dolgozz, ami persze, a jó szex szempontjából is nagyon lényeges. Hanem több együttérzéssel és szeretettel lehess jelen a kapcsolatodban is. Ennek pedig hosszú távon szuper hatása lesz a párkapcsolat egészére. Igen, a szexre is.

2. Tudd meg, mi indít be Ha már önismeret, érdemes a lelki utazás mellett a saját szexuális igényeidre is nagyobb figyelmet fordítani: tudd meg, mi az, ami igazán izgalomba hoz.

3. Igen/ Nem/ Lehet lista Ezek a listák egy csomó szexi és szórakoztató dolgot tartalmaznak, amelyeket kipróbálhattok a hálóban. Írhattok egy ilyet ti is magatoknak, de biztos, hogy a neten is találtok ilyeneket. Töltsétek ki, majd válasszatok ki róla valamit, amit mindketten szívesen kipróbálnátok. Ez lehet akár egy közös erotikus fagyizás, egy felnőtt társasjáték beszerzése, vagy ha azonnal rohannátok is a hálóba, akár egy új szexpóz is.

Beszélgetés a szexről
Beszélgetés a szexről (Fotó: g-stockstudio/Getty Images)

4. Mocskos beszéd és szerepjáték Ha ezeket a dolgokat mindig is egy kicsit butácskának tartottad, fordíts egyet a dolgokon: mi lenne, ha találnál egy olyan jelmezt, ami mégis tetszik és szuperjól áll neked? Vagy valami közepesen csúnya szót is becsempésznél a legközelebbi dicséretbe, amit a párodnak szánsz mondjuk a formás fenekének? Lehet, hogy elsőre zavarba jöttök az ilyesmitől, de hidd el, megéri kipróbálni, legalább egyszer.

Tudatosság is kell, hogy felpörgessétek a szexuális életeteket

5. Tartsd fejben a szexet Ezzel tudtára adod az agyadnak, hogy ez prioritást élvez, vagy legalábbis, hogy nagyon fontos neked. Így könnyebb lehet a munka, szülői feladatok, háztartás, stb. után arra is fókuszálni, aki és ami az ágyban vár.

6. Hangolódj az érzékeidre Ha úgy érzed, az agyad elkalandozik szex közben, hangolódj inkább az érzékeidre.

7. Beszéljetek magatokról Tudjuk, ez nem könnyű. De a beszélgetés segít abban, hogy ne hagyjátok felgyülemleni a problémákat, és ezzel együtt a neheztelést, hanem csökkenjen a nyomás meg a stressz, ezáltal jobban tudjatok működni együtt. És igen, ez arra is hatással lehet, hogy felpörgessétek a szexuális életeteket.

8. Fedezzétek fel a szexuális coachingot Az ilyesmi nem csak a szakítás szélén állóknak szól. Sőt, valójában a legtöbb embernek jót tenne egy ilyen lehetőség, ahol felfedezheti és elfogadhatja a vágyait, és megtanulhatja azokat a konkrét tippeket, trükköket és eszközöket, amelyek segítenek megtalálni a szabadságot és az igazi élvezetet az együttlétekben.

9. A szex is az életed része Épp ezért semmivel ne jusson kisebb szerep a szexuális életednek, mint az életed más területeinek: kezeld ugyanolyan fontos dologként, mint a munkádat, barátságodat, hobbijaidat, egészségedet stb.. Természetesen nem ez a legfontosabb, és nem határoz meg téged, de egy olyan életterület, amire igenis érdemes időt, energiát és akár pénzt is áldozni.

Forrás: Bloodandmilk.com
Nyirókép: g-stockstudio/Getty Images

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Legnépszerűbb cikkek: