Joe Biden és Dr. Jill Biden háziállataikkal történelmet írnak a Fehér Házban

Az Amerikai Egyesült Államok megválasztott elnöke csak 2021 elején áll majd hivatalba, azonban néhány döntésével máris felkeltette az emberek figyelmét, ugyanis nemcsak a női egyenjogúság, de a négylábúak nagy pártfogója is.

Közel két hónap múlva, 2021. január 20-án áll hivatalba az Amerikai Egyesült Államok megválasztott elnöke, Joe Biden, de pár dolog máris kiderült a Fehér Házba való beköltözéséről. Pontosabban arról, hogy ő és felesége, Dr. Jill Biden kiket akarnak magukkal vinni az új otthonukba. A házaspárhoz csatlakozik két német juhászuk, Champ és Major is: külön érdekesség, hogy Major lesz a Fehér Ház történetének első örökbefogadott kutyusa. Biden kampányában egyébként utalt is arra, hogy szeretné, ha a kutyák visszatérhetnének a washingtoni épületbe, ugyanis az Obama család ottléte óta nem volt négylábú lakója az elnöki rezidenciának.

Fotó: Twitter/@Dr. Jill Biden

A CBS Sunday Morning műsorában azt is elárulták Bidenék, hamarosan egy macskát is magukhoz vesznek, aki szintén velük tart majd a Fehér Házba. „Szeretnék egy cicát, imádom, ha állatok vesznek körül minket otthon” – nyilatkozta korábban az USA legújabb first ladyje a Fox 5 csatornának. A pletykák szerint elképzelhető, hogy ezt a kisállatot is egy menhelyről hozzák el, mint Majort, így egészen biztos, hogy ez a szőrmók is nagy médiafigyelmet kap majd. Utoljára egyébként George W. Bush családja költöztetett macskát a Fehér Házba, több mint tíz évvel ezelőtt. De természetesen nemcsak a négylábú társai kapcsán érdemes beszélnünk Joe Biden jövőbeli terveiről, hiszen ő az első, aki egy női alelnököt nevezett ki Kamala Harris személyében. Sőt! Már azt is bejelentette, hogy a 7 fős kommunikációs stábja kizárólag női tagokból áll majd.

Forrás: People/The Guardian
Nyitókép: Michael Kovac/Getty Images

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk neked:

Legnépszerűbb cikkek: