Exkluzív dokumentumfilm készül Johnny Depp és Amber Heard botrányokkal teli válásáról

Már közel öt év telt el azóta, hogy az egykori pár házassága hivatalosan is véget ért, ám ők azóta is perben állnak egymással. Sőt, talán még sosem volt ilyen mély a szakadék közöttük, mint most. A dráma a filmesek érdeklődését is felkeltette.

Hollywoodban sajnos egyáltalán nem ritka, hogy a tündérmesék drámába fordulnak: Angelina Jolie és Brad Pitt például már évek óta nem tudnak megállapodni gyermekeik felügyeleti jogáról. Sőt, olyan régóta pereskednek egymással, hogy időközben legidősebb fiuk, Maddox nagykorú lett, így őt az ítélet nem is fogja érinteni. Ám még az övéknél is botrányosabb Johnny Depp és Amber Heard válása, ami szintén évek óta húzódik.

A páros 2009-ben ismerkedett meg a Rumnapló című film forgatásán, amikor a színész még Vanessa Paradisszal élt együtt. Három évvel később Depp szakított gyermekei anyjával, és elkezdett randizni Amberrel. 2015-ben összeházasodtak, de az örökkön örökké mégsem tartott sokáig, a nő 2016-ban beadta a válókeresetet, amit azzal indokolt, hogy férje verbálisan és fizikailag is bántalmazta őt. Sőt, még távolságtartási végzést is kért ellene. A válásukat 2017 januárjában mondták ki, Johnny 7 millió dollárt fizetett exének, a színésznő pedig ígéretet tett arra, hogy ezt jótékonysági célokra fordítja.

Johnny vs. Amber

A történet azonban ezzel nem ért véget, hiszen Johnny azóta beperelte rágalmazásért a The Sun magazint, aki feleségverőnek nevezte őt. A kérelmét végül elutasították, ennek ellenére a színész nem adta fel: végül ő is aratott egy apróbb győzelmet a bíróságon és elérte, hogy Ambernek bizonyítania kelljen, valóban jótékonyságra fordította a váláskor kapott pénzt. Ha mindez nem lenne elég, Johnny jogi csapata engedélyt kapott arra is, hogy átvizsgáltassa egy szakértővel a felvételeket Amber telefonján: a színész szerint ugyanis exfelesége hamis bizonyítékokkal támasztotta alá a bántalmazását.

Mindezek után talán senkit sem lep meg, ha azt mondjuk, Johnny és Amber pereskedése nemcsak a bulvárlapok figyelmét keltették fel: a Discovery+ például bejelentette, hogy dokumentumfilmet készített válásukról. A Johnny vs. Amber címet viselő alkotás két részben fogja elmesélni az évtized celebbotrányát – tehát mindkét fél perspektívájából megismerhetjük a történetet. „Johnny filmje bemutatja majd, hogyan találta magát hirtelen a színész egy olyan házasságban, ahol a felesége egy machiavellista hazudozó, akit semmi sem állíthat meg, ha arról van szó, hogy megvédje az imidzsét” – olvasható a hivatalos közleményben. „Amberé viszont azt tárja fel, hogyan ment hozzá álmai férfijához, aztán rájött, hogy egy erőszakos, drogfüggő szörnyeteg.”

Az alkotók azt ígérik, hogy a nézők bepillantást nyerhetnek a pár magánéletébe, olyan házi felvételeken, szöveges üzeneteken keresztül, amiket a bíróságnak is benyújtottak. A doku arra is felhívja a figyelmet, milyen fontos beszélni a családon belüli erőszakról és segít egy kicsit jobban megérteni a problémát. A filmben megszólal mindkét fél ügyvédje és Johnnyhoz, illetve Amberhez közel álló források is, akik tanúvallomást tettek. Az alkotás ezenkívül körbejárja a #JusticeforJohnnyDepp (Igazságot Johnny Deppnek) és az #IStandWithYouAmberHeard (Kiállok Amber Heard mellett) rajongói kampányokat is.

Forrás: E! Online
Nyitókép: John Phillips/Getty Images

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Legnépszerűbb cikkek: