Johnny Depp minden magánéleti bukása ellenére rangos díjat kap

Az Oscar-díjra jelölt sztár a magánéleti botrányai és a visszamondott szerepei ellenére egy igazán rangos elismerést vehet át szeptember 22-én a San Sebastián Nemzetközi Filmfesztiválon.

Johnny Depp az utóbbi időben kizárólag a botrányos magánélete miatt került a címlapokra, ugyanis volt feleségével, Amber Hearddel évek óta harcban állnak egymással. A Karib-tenger kalózai sztárja például beperelte a Sun nevű oldalt, mert asszonyverőnek titulálták őt, exe pedig ellene tanúskodott. (Külön érdekesség, hogy gyermekeinek anyja, Vanessa Paradis azonban teljes mértékben támogatta őt.)

Johnny a fenti ügyet elvesztette, ezért most minden erejével megpróbálja bebizonyítani, hogy Amber az ígéretével szemben nem jótékony célokra fordította a válásukkor kapott hétmillió dollárt. Úgy gondolja, ha sikerül a terve, az azt is jelentheti, hogy a színésznő korábban is hazudott és valójában csak a pénzére utazott.

De természetesen komoly ára van annak, hogy nyertesként kerülhessen ki kettőjük csatájából, hiszen a jogi viták és tárgyalások miatt a karrierje mélyrepülésbe kezdett. A Legendás állatok és megfigyelésük című filmsorozat harmadik részében már nem szerepelhet, Mads Mikkelsen alakítja majd helyette Gellert Grindelwaldot. Sőt, még az is kérdéses, hogy magára öltheti-e újra Jack Sparrow ikonikussá vált jelmezét A Karib-tenger kalózai folytatásában. Legújabb munkáját, a Minamatát című drámát pedig egyelőre nem akarják bemutatni Amerikában. A rendező, Andrew Levitas azt mondja, az MGM filmstúdió „el akarja temetni” azt. Egyszóval: Johnny Depp a cancel culture áldozatává vált.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Johnny Depp (@johnnydepp) által megosztott bejegyzés

Johnny Depp eltörli az eltörölhetetlent?

Éppen ezért van nagy jelentőse annak a hírnek, miszerint a szeptember 17. és 25. között zajló San Sebastián Nemzetközi Filmfesztiválon Johnny megkapja az igencsak rangos Donostia-díjat, amellyel az életműve előtt tisztelegnek. Sőt, a kortárs mozi egyik legtehetségesebb és legsokoldalúbb színészeként hivatkoztak a sztárra, akit szeptember 22-én fognak megünnepelni. (A szobrot korábban többek között Ethan Hawke, Sigourney Weaver, Judi Dench, Penélope Cruz vagy Viggo Mortensen vihette már haza.)

A San Sebastián Nemzetközi Filmfesztivál egyébként híres arról, hogy nem a magánéleti botrányokra alapozza a döntéseit: tavaly példul Woody Allen Rifkin’s Festival című filmje nyitotta meg a rendezvényt, holott a rendezőt sokan kiátkozták már Hollywoodból a gyermekmolesztálási ügye miatt. Arról pedig órákig lehetne vitázni, kinek van igaza: annak, aki kizárólag szakmai szemmel ítél meg egy művészt vagy annak, aki szerint az adott ember személye egyáltalán nem elhanyagolható tényező a díjazások esetében.

Forrás: Deadline/The Guardian
Nyitókép: SC Pool – Corbis/Getty Images

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Regisztrálj most, és tedd meg első befizetésed, mi megduplázzuk 100 000 Ft-ig! (x)
Legnépszerűbb cikkek: