Mindenki kedvenc vikomtja nem kér a szexszimbólum címből: 5 ok, amiért Jonathan Bailey az egyik legnagyobb kedvencünk A Bridgerton családból

A sorozat második szezonja már nem Daphne és Simon kapcsolatáról szól, hanem arról, hogyan találja meg az igazit a legidősebb Bridgerton testvér. Éppen ezért összegyűjtöttünk neked néhány fun factet az őt alakító Jonathan Baileyről.

Szinte hihetetlen, de több mint egy évnyi várakozás után újra találkozhatunk A Bridgerton család tagjaival, hiszen a sikersorozat második évada március 25-től elérhető a Netflix platformján. A nézettségi rekordokat döntögető széria hűen követi Julia Quinn regényfolyamát, vagyis ezúttal „A vikomt, aki engem szeretett” című kötete történéseit vitték vászonra az alkotók. Ez pedig azt jelenti, hogy a legidősebb testvér, Anthony Bridgerton került a középpontba, aki elhatározza, ideje megtalálnia a tökéletes feleséget.

Így tehát végre sokkal több jelenetben láthatjuk az első szezonban már kedvencünkké vált Jonathan Baileyt, aki már csak azzal belopta magát a szívünkbe, hogy visszautasítja a sok által neki ítélt „szexszimbólum” címet. „Van olyan színész, aki elhiszi, hogy szexszimbólum? Kínos” – vallja a vikomtot alakító sztár, akinek személye biztosan téged is lenyűgöz majd, ha egy kicsit többet megtudsz róla.

Jonathan Bailey és Simone Ashley
Jonathan Bailey és Simone Ashley (Fotó: Liam Daniel/Netflix)

A balettől a színészetig

Jonathan sorsa négyéves korában megpecsételődött, amikor megnézte a családjával Charles Dickens „Twist Olivér” című regényének Broadway musical adaptációját. „Emlékszem, milyen közhelyesen jelentettem be nekik” – nyilatkozta erről a napról. „Azt mondtam, egy napon ott akarok állni.” Gyermekként egyébként évekig balettozott, de végül úgy döntött, hogy a színészetre szeretne fókuszálni. A sztár életének másik meghatározó élménye is a fiatalkorához köti: egy ideig gyári munkásként dolgozott. Ez a tapasztalat ráébresztette őt a kemény munka értékére.

És a legbabonásabb színész díját kapja…

Ám annak ellenére, hogy mindig is színész akart lenni, valójában borzasztóan lámpalázas típus, amit különböző rituálékkal próbál elűzni. „Ezek mind baromságok, amik az évek során egyre furcsábbá válnak.” Például előfordult, hogy kezdés előtt ötször megpöccintette az óráját, de volt, hogy a színház kapuja előtt bevett egy fél paracetamolt. „Aztán eljött az az idő is, amikor már Üdvözlégyet mondtam” – ismerte be.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

JONATHAN BAILEY (@jbayleaf) által megosztott bejegyzés

A zene az kell

Az idegeskedést és a babonákat leszámítva a színház tényleg a szenvedélye (sosem adná fel filmek vagy sorozatok miatt), ahogyan a zene is – ami szintén kisfiúként ragadta magával. (Nem véletlen, hogy a legnagyobb szerepálma a Macskák musical egyik karaktere, Rum Tum Tugger.) „Rendszeresen jártunk templomba, emlékszem, milyen nagy hatással volt rám zeneileg.” Az egyháznak köszönheti a közösséghez tartozás érzését is. „Aggódom amiatt, hogy az embereket egyre inkább belekényszerítik a saját fejükbe és mindenki egyes szám első személyben gondolkozik majd. Számomra ez a modern kor horrortörténete.”

Le a tabukkal!

Jonathan pedig csak azért is kiáll azért, hogy támogatnunk kell egymást, a közösségeinket. Miután queerként coming outolt, elárulta, hogy rengetegen le akarták beszélni őt erről a lépésről. „A legkonzervatívabb társalgást a szakmában dolgozó meleg férfiakkal folytattam arról, hogy lehetek-e őszinte a mai világban a szexualitásommal kapcsolatban.” Emiatt Jonathan sokáig hallgatott a magánéletéről. „Nem feltétlenül rejtegettem, csak nem meséltem róla. Egyfajta szégyenérzetnek nevezném, ami érezhető az iparágban élő meleg férfiak körében.” Tudod milyen tanácsot kapott a filmvilágból? „Két dolgot nem akarunk tudni: ha alkoholista vagy, illetve, ha meleg.” Ő azonban végül úgy döntött, figyelmen kívül hagyja, mit javasolnak neki mások. „Eljutottam arra a pontra, amikor azt gondoltam, b*ssza meg, jobban örülnék annak, ha megfoghatnám a barátom kezét nyilvánosan, vagy ha feltölthetném a fotómat Tinderre és nem kellene emiatt aggódnom, mint hogy megkapjak egy szerepet.”

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

JONATHAN BAILEY (@jbayleaf) által megosztott bejegyzés

Holtomiglan holtodiglan

A kapcsolati státuszáról továbbra sem beszél, de azt már kijelentette, nagyon reméli, hogy egy napon megházasodhat. „Száz százalékig hiszek a hosszú távú, elkötelezett, monogám párkapcsolatokban, abszolút ez a világnézetem. A család az, amiben sosem ingott meg a hitem. Mindig is kíváncsi voltam a nyitott kapcsolatokra és a működésükre, de hosszú távra szeretném elkötelezni magam. El akarom venni azt, aki hozzám jönne.” A bennfentesek szerint párját James Ellisnek hívják, aki valószínűleg hozzá hasonlóan imádja a kalandokat és szeret sportolni is – tudniillik Jonathan lefutotta például a londoni maratont is.)

Forrás: PopSugar/TVOvermind/YourTango/GQ
Nyitókép: Liam Daniel/Netflix

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Legnépszerűbb cikkek: