Közeleg A Bridgerton család 2. évada, ideje jobban megismerned Jonathan Baileyt, azaz Anthony Bridgertont

A sorozat következő szezonja már nem Daphne és Simon kapcsolatáról fog szólni, hanem arról, hogyan találja meg az igazit a legidősebb Bridgerton testvér. Éppen ezért összegyűjtöttünk neked néhány fun factet az őt alakító Jonathan Baileyről.

Bár a Netflix még nem jelentette be, pontosan mikor érkezik meg a platformjukra A Bridgerton család második évada, azért egy rövid jelenettel és néhány fotóval már meglepték a rajongókat. És mivel egyre közeleg a folytatás, amire hónapok óta vártunk, nem árt végre jobban is megismerned Jonathan Baileyt, azaz Anthony Bridgertont. Hiszen a következő szezon középpontjában éppen a vikomt és persze az ő szerelmi története áll majd. (Az új epizódok forgatókönyvét Julia Quinn „A vikomt, aki engem szeretett” című regénye alapján írták.)

A balettől a színészetig

Jonathan sorsa ötéves korában megpecsételődött, amikor megnézte a családjával Charles Dickens „Twist Olivér” című regényének Broadway musical adaptációját. „Emlékszem, milyen közhelyesen jelentettem be nekik” – mesélte később erről a napról. „Azt mondtam, egy napon ott akarok állni.” Gyermekként egyébként évekig balettozott, de végül úgy döntött, hogy a színészetre szeretne fókuszálni. A ma 33 éves sztár életének másik meghatározó élménye is a fiatalkorához köti: egy ideig gyári munkásként dolgozott. Ez a tapasztalat ráébresztette őt a kemény munka értékére.

És a legbabonásabb színész díját kapja…

Ám annak ellenére, hogy mindig is színész akart lenni, valójában borzasztóan lámpalázas típus, amit különböző rituálékkal próbál elűzni. „Ezek mind baromságok, amik az évek során egyre furcsábbá válnak.” Például előfordult, hogy kezdés előtt ötször megpöccintette az óráját, de volt, hogy a színház kapuja előtt bevett egy fél paracetamolt. „Aztán eljött az az idő is, amikor már Üdvözlégyet mondtam” – vallotta be.

A zene az kell

Az idegeskedést és a babonákat leszámítva a színház tényleg a szenvedélye (sosem adná fel filmek vagy sorozatok miatt), ahogyan a zene is – ami szintén kisfiúként ragadta magával. (Nem véletlen, hogy a legnagyobb szerepálma a Macskák musical egyik karaktere, Rum Tum Tugger.) „Rendszeresen jártunk templomba, emlékszem, milyen nagy hatással volt rám zeneileg.” Az egyháznak köszönheti a közösséghez tartozás érzését is. „Aggódom amiatt, hogy az embereket egyre inkább belekényszerítik a saját fejükbe és mindenki egyes szám első személyben gondolkozik majd. Számomra ez a modern kor horrortörténete.”

Le a tabukkal!

Jonathan pedig csak azért is kiáll azért, hogy támogatnunk kell egymást, a közösségeinket. Miután 2018-ban coming outolt, elmesélte, hogy sokan le akarták beszélni őt erről a lépésről. „A legkonzervatívabb beszélgetést a szakmában dolgozó meleg férfiakkal folytattam arról, hogy lehetek-e őszinte a mai világban a szexualitásommal kapcsolatban.” Emiatt Jonathan sokáig hallgatott a magánéletéről. „Nem feltétlenül rejtegettem, csak nem meséltem róla. Egyfajta szégyenérzetnek nevezném, ami érezhető az iparágban élő meleg férfiak körében.”

Holtomiglan holtodiglan

A kapcsolati státuszáról azért most sem lehet túl sokat tudni, de azt már kijelentette, nagyon reméli, hogy egy napon megházasodhat. „Száz százalékig hiszek a hosszú távú, elkötelezett, monogám párkapcsolatokban, abszolút ez a világnézetem. A család az, amiben sosem ingott meg a hitem. Mindig is kíváncsi voltam a nyitott kapcsolatokra és a működésükre, de hosszú távra szeretném elkötelezni magam. El akarom venni azt, aki hozzám jönne.” És valószínűleg olyan ember mellett fog megállapodni, aki hozzá hasonlóan imádja a kalandokat és szeret sportolni. (Jonathan lefutotta például a londoni maratont is.)

Forrás: PopSugar/TVOvermind
Nyitókép: Karwai Tang/Getty Images

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Legnépszerűbb cikkek: