Jótékonysági dalt készített anyák napjára Rúzsa Magdi, Lábas Viki, Járai Márk és Horváth Tamás

A zenészek és a STRAND Fesztivál szervezői így szeretnének köszönetet mondani az anyukáknak. Ráadásul a MOL és az Együtt az Autistákért Alapítvány jótékonysági kezdeményezést is indított a „Mama kérlek” 2020-as változatának megjelenése alkalmából.

Április 27-én debütált a STRAND ALLSTARS, vagyis Rúzsa Magdi, Lábas Viki, Járai Márk és Horváth Tamás klipje, amely Bródy János „Mama kérlek” című dalának feldolgozásához készült. Az előadók a STRAND Fesztivál felkérésére fogtak össze azért, hogy a közelgő anyák napja alkalmából több tízezer fesztiválozó nevében mondhassanak köszönetet minden anyukának.

„Évek óta boldogan tapasztaljuk, hogy a STRAND Fesztivál túl azon, hogy egy élményekkel teli Balaton-parti nyaralás, egy olyan esemény is egyben, ahol a fesztiválozók és a szüleik is remekül érzik magukat. Gyakori, hogy a már felnőtt gyerekek és az anyukák-apukák együtt érkeznek ide, akárcsak egy családi nyaralásra, de arra is bőven látunk példát, amikor fiatal párok hozzák magukkal a gyerekeiket. Ez adta az ötletet, hogy a STRAND vendégei nevében Bródy János gyönyörű dalát feldolgozva mondjunk köszönetet minden anyukának.” – nyilatkozta a „Mama kérlek” 2020-as verziójának producere, Lobenwein Norbert, a MOL Nagyon Balaton alapítója. A slágert több mint 40 évvel ezelőtt, 1978-ban írta Koncz Zsuzsának Bródy János, aki gyönyörűségesnek és meghatónak tartja klasszikussá vált szerzeményének feldolgozását. „Számomra rendkívül nagy megtiszteltetés, hogy az én dalommal köszöntik az anyukákat 2020 májusának első vasárnapján. Egy szerzőnek mindig öröm, ha kivételes tehetségű előadók éreznek rá a dalba sűrített mondanivalóra, és a STRAND Fesztivál felkérése garancia volt a feldolgozás minőségére. A zenei alap a Margaret Island műve, akik mindig jó érzékkel nyúltak az általam írt dalokhoz, és ebből a felvételből is kiderül, hogy milyen kiváló muzsikusok. És hát az énekhangok is elbűvölőek.”

Üzenetek a karanténból az édesanyáknak

Az új verzió felvételének időpontját a koronavírus-járvány miatt le kellett mondani, így a 2020-as „Mama kérlek” a STRAND ALLSTARS tagjainak otthonában, házi stúdiójában készült el, a klipet pedig a STRAND Fesztivál életképeiből és az előadók gyerekkori fotóiból állították össze – például Lábas Viki emlékeiből. „Kiskorom óta ismerem ezt a dalt és beivódott már rég az emlékezetembe. Bródy egyik legszebb dala a sokból, és szeretem benne a kérdésfeltevéseket, hogy az anya tényleg ilyen gyereket szeretett volna, tényleg erre vágyott-e, nekem mindig kicsit keserédes hangulatom lesz tőle a csavarok miatt, de ettől tud velejéig igaz és őszinte is lenni.” – mesélte a Margaret Island énekesnője. „Köszönöm az anyukámnak, hogy elviselte a nem hétköznapi habitusomat, természetemet, és ezt kezelni is tudta mindig, akármilyen nehéz helyzetek is adódtak, ő mindig mindent megoldott és mi semmi rosszat, szomorúságot nem éreztünk rajta. Azt üzenném neki, hogy tartson ki mindig, vigyázzon magára, és szeresse magát egyre jobban, mert megérdemli a boldogságot.”

A zenekar egyébként együtt vonult karanténban a Balatonon, több mint egy hónappal ezelőtt. „Már ötödik hete Fonyódon vagyunk, így csak annyit üzennék az anyukámnak, hogy alig várom, hogy újra találkozzunk és megölelhessem.” – mondta Füstös Bálint. „Az én anyukám külföldön él már egy ideje, így a mostani helyzetre való tekintettel még inkább kérdéses, hogy mikor tudunk újra találkozni, de ezúton is puszilom és ölelem.” – tette hozzá Törőcsik Kristóf, aki a dal zenei alapját készítette Bálinttal együtt.

A „Mama kérlek” másik énekesnője, Rúzsa Magdi egy megható üzenetet is szeretne küldeni a felvétellel az édesanyjának: „Engem ez a dal leginkább arra ébreszt rá, hogy minden ember tényleg egy kis külön világ vagy bolygó. És az anyák nélkül, ez a sok pici-pici világ nem volna. Se a szép pillanatok, örömök, vagy éppen bánatok, amikre majd egyszer öregen jó lesz visszanézni. Anyának lenni talán a legbonyolultabb dolog a világon, és miközben a világ szinte mindig fáradt, egy anya nem lehet az soha. Az én anyám olyan ember, aki akkor adott azt hiszem a legtöbbet, amikor semmije se volt. Olyat adott, amit nem lehet kézzel megfogni, de értékesebb mindennél. Fogta azt a valamit, beletette a szívembe, és azóta ott dobog bennem, amíg csak élek, ha egyszer lesz gyerekem, bízom benne, hogy ezt a valamit majd én is oda tudom neki adni. Anyám sose kért tőlem semmi mást, csak azt, hogy legyek jó ember.”

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Ma! ❤️ #mamakérlek

Rúzsa Magdolna (@ruzsamagdolna) által megosztott bejegyzés,

„Bevallom, ezt a dalt én sosem éreztem magaménak, hiszen elváltak a szüleim kiskoromban, és én édesapámmal maradtam, de a projekt kapcsán, illetve a régi képek előkeresése következtében beugrottak olyan emlékek és történetek, amik meghatározták a dal készítése közbeni hangulatomat” – árulta el Járai Márk, aki nagyon szép gesztusnak tartja, hogy a STRAND szervezői ezzel kedveskednek az anyukáknak, és még egy fogadalmat is tett ennek kapcsán. „Ígérem anyunak, hogy ezentúl gyakrabban hívom majd fel!” – tette hozzá mosolyogva.

A STRAND ALLSTARS negyedik tagjai, Horváth Tamás úgy gondolja, a „Mama kérlek” igazán különleges sláger: „Mindig próbálok arra törekedni, hogy a dalaimmal olyan üzenetet adjak át, aminek súlya van, ami megnyom belül egy gombot. Olyasmi, amivel tudunk azonosulni. Na, ez a dal pont ilyen: mély és tiszta. Én sajnos már nem beszélhetek Édesanyámmal, mert elhunyt, de akkor is üzennék neki. Mégpedig azt, hogy úgy élem az életem, ahogy megígértem neki, s talán még annál is jobban. Köszönöm, hogy esélyt adott arra, hogy elérhessem az álmaim, és egy olyan életet élhessek, amire mindig vágytam. Örökké hálás leszek, mert megtanított arra, hogy nincs mitől félnem.”

A dal az autizmussal élő gyerekekért és anyukáikért is szól

A „Mama kérlek” feldolgozásával azonban nemcsak az anyukádnak mondhatsz köszönetet, hanem az autista gyerekeket egyedül nevelő, hátrányos helyzetben lévő édesanyákat is támogathatod. A MOL és az Együtt az Autistákért Alapítvány ugyanis minden egyes klip megtekintés után 1 forinttal támogatja a kezdeményezést. Az a céljuk, hogy anyák napja éjfélig, azaz május 3-ig a YouTube megtekintések száma lehetőség szerint elérje a 2 milliót – ebben az esetben tíz anyukát tudnának támogatni 200 000 Ft értékben.

„A MOL a Nagyon Balaton programsorozat támogatójaként állt a kezdeményezés mellé, hiszen a gyermekek ügye nekünk is szívügyünk, azoknak az anyáknak pedig, akik különleges bánásmódot igénylő gyermeket nevelnek, külön köszönet jár. Minket a törődés hajt – most is a világméretű járványhelyzetben, a mindennapokban és akkor is, amikor az Autistákért Alapítvánnyal együtt igyekszünk segíteni. Bízom benne, hogy a fesztiválozókkal, zenekedvelőkkel közösen elérjük célunkat.” – nyilatkozta Szollár Domokos, a MOL-csoport kommunikációs igazgatója.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

💙💐 Mondd el dallal, amit most személyesen nem lehet! Tekintsd meg rövid kis ízelítőnket, hallgasd meg a teljes verziót YouTube-on, köszöntsd fel édesanyád ezzel a videóval, és segíts autizmussal élő kisgyermekek anyukáinak! 💝Anyák napjára készülve hazánk négy, ikonikus zenei alakja közösen dolgozta fel Bródy János: Mama kérlek című dalát. A Margaret Island és Lábas Viki, Rúzsa Magdi, Járai Márk és Horváth Tamás a STRAND Fesztivál felkérésére állt mikrofon elé, hogy több tízezer fesztiválozó nevében mondjanak köszönetet minden anyukának. Küldd el a STRAND fesztivál ALL STARS közös dalát anyukádnak, nagymamádnak és mindenkinek, ugyanis a MOL és az Alapítvány minden egyes klip megtekintés után 1 Ft-tal támogatja a kezdeményezést. Célunk, hogy egy hét alatt, anyák napja éjfélig a YouTube megtekintések száma lehetőség szerint elérje a 2 milliós számot. Ebben az esetben 10 anyukát tudunk támogatni 200.000 Ft értékben. 💝Hallgasd meg, énekeld velünk és OSZD MEG, hogy minél több autizmussal élő, kisgyermekét egyedül nevelő, hátrányos helyzetű anyukának nyújthassunk segítséget! Megérteni.Elfogadni.Segíteni. #Monddeldallal #OszdMeg #AnyákNapja #EgyüttazAutistákért #MegérteniElfogadniSegíteni #easterbunny

Együtt az Autistákért (@egyuttazautistakertalapitvany) által megosztott bejegyzés,

Forrás: Nagyon Balaton Sajtóiroda
Nyitókép: YouTube

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk neked:

Legnépszerűbb cikkek: