12 idézet Kamala Harristől, ami inspirál, hogy küzdj az álmaidért

Az Egyesült Államok első női alelnöke nem véletlenül kislányok millióinak példaképe, hiszen bebizonyította, hogy kitartással és kemény munkával bármit elérhetünk, amit csak szeretnénk.

„Egy olyan anya nevelt fel, aki mindig azt mondogatta nekem: ’Kamala, talán te leszel az első, aki véghezvisz bizonyos dolgokat – de tegyél arról, hogy ne az utolsó legyél ebben a sorban.’”.

„A mentálhigiénés tevékenység az én nézőpontom szerint úgy kezdődik, hogy először is meg kell értenünk az egészségügyet. Nem hihetjük azt, hogy a testünk csak a nyakunktól lefelé létezik. Szükségünk van egészségügyi ellátásra a nyakunktól felfelé is.”

„Fontos, hogy képesek legyünk nevetni önmagunkon és egymáson, sőt, ezt gyakran meg is kell tennünk.”

„Bárkinek, aki vezetőnek vallja magát, vezetőként is kell beszélnie. Ez azt jelenti, hogy tisztességesen és igazságosan kell felszólalnia.”

„Az optimizmus az az üzemanyag, ami minden általam megélt harcot előrevitt.”

„Amikor a fiatal lányokra és fiúkra tekintek és ők visszanéznek rám, magukat látják bennem, azt, hogy mivé válhatnak. Ez az a teher, amit én cipelek, ennek a súlynak az örömét.”

„Szeretném, ha minden fiatal nő és lány tudná azt, hogy hatalma van és számít a hangja. Lehet, hogy az életed és a karriered során több olyan helyekre is besétálsz majd, ahol senki más sem hasonlít majd rád, vagy csak neked lesznek meg bizonyos tapasztalataid. De mindig emlékezned kell arra ezeken a helyeken, hogy nem vagy egyedül. Mind ott vagyunk veled és tapsolunk neked. Szurkolunk a hangodért. És büszkék vagyunk rád. Szóval emeld csak fel a hangod, méghozzá erősen!”

„Még a sötét időkben sem csak álmodozunk, hanem cselekszünk is. Nemcsak azt látjuk magunk előtt, ami volt, hanem azt is, ami még megtörténhet. Megcélozzuk a Holdat és kitűzzük rá a zászlónkat. Bátrak, vakmerőek és ambiciózusak vagyunk. Rettenthetetlenül hiszünk abban, felülkerekedünk, hogy felemelkedjünk.”

„A család jelenti számomra a mindenséget. Számos címet viseltem már a karrierem során, de örökké a Momala (Ezt a nevet kapta Kamala a nevelt gyermekeitől. – a szerk.) lesz az, amit a legfontosabbnak tartok.”

„Sose kérj engedélyt arra, hogy vezethess. Azt akarom, hogy mindig emlékezzetek erre, rendben? Amikor vezetni akarsz, vezetsz.”

„Az országunk egy, világos, gendertől független üzenetet küldött a gyermekeinknek: álmodj ambiciózusan, haladj előre meggyőződéssel és lásd magad úgy, ahogy mások talán nem, pusztán csak azért, mert még nem találkoztak ilyen emberrel. És mi minden egyes lépésedet megtapsoljuk útközben.”

„Mindig lesznek olyanok, akik azt mondják neked, hogy ’Kilógsz a sorból’. Ők azt a terhet cipelik magukon, hogy mindig csak annyit látnak, ami már megtörtént, de azt nem, ami még lehetne. De te ne vedd fel az ő terhüket!”

Forrás: People/Oprah Magazine/Vogue
Nyitókép: Cliff Hawkins/Getty Images

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Regisztrálj most, és tedd meg első befizetésed, mi megduplázzuk 100 000 Ft-ig! (x)
Legnépszerűbb cikkek: