Kapaszkodj meg: újra divat a fehér zokni

Ha mostanában csak otthon vagy sportolni használtad, akkor itt az idő, hogy újraértelmezd a fehér zoknit.

Szerintem a földkerekségen nem létezik olyan ember, akinek ne lenne legalább egy tündéri gyerekkori fotója, amelyen alkalomtól és öltözéktől függetlenül ne fehér lenne a zoknija.

Az óvodai ünnepségeken például nem is volt kérdés, hogy fiúk, lányok egyaránt fehér zokniban parádéztak, maximum a szár hossza volt az, ami eltért. Aztán általános iskolában már csak tesiórára hordtuk, leginkább azért, mert kötelező volt, a középiskolában pedig szabályszerűen tiltólistássá vált. Sőt, kifejezetten cikiztük még azt is, aki „lebukott” és kiderült, hogy a csizmához fehér zoknit vett fel.

Zokni vagy nem zokni

Pár éve a zokni nélküliség hódít, illetve a titokzokni éli a reneszánszát, sokan még télen is sportot űznek abból, hogy nélkülözik a láb melegítésére kitalált kiegészítő ruhadarabot. A zokni egyébként nagyon komoly múlttal rendelkezik, már az ősemberek is használták az állati bőröket vagy leveleket a lábuk fedésére, valamint hogy a különböző sérülésektől óvják magukat.

A divattal kapcsolatban csak egy újszülöttet érhet meglepetés, mindenki más jól tudja, hogy egy örök körforgás. Hol gyorsabban, hol kicsit lassabban, de előbb vagy utóbb minden visszatér. Ma már például nem nevetek a szüleim fiatalkori fotóján, sokszor inkább számon kérem anyutól, hogy egy-egy ruhát vagy kiegészítőt miért kellet kidobnia.

Bármilyen hihetetlen, most éppen a fehér zokni a nagy visszatérő, és nem is kispályázik, a legnagyobb luxusmárkák kifutóján is megjelent az őszi szezonban. Szóval eljött az idő, hogy az eddig hátérbe szorított vagy csak az otthoni tévénézéshez használt fehér zoknid új értelmet nyerjen, és bátran bevesd az utcai öltözékedhez is.

Inspirációnak – és, hogy lásd, nem viccelünk a komoly dolgokkal –, pár stílusötlet, ami a fehér zokni mellett szól:

Gucci

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

GUCCI (@gucci) által megosztott bejegyzés


Kendall Jenner szinte nem is követi, hanem diktálja a divatot, így biztos lehetsz abban, hogy nem a reggeli kapkodásban tévesztette el a színeket.

Calzedonia

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Calzedonia Official (@calzedonia) által megosztott bejegyzés

A legnépszerűbb olasz harisnyamárka sem bízza a véletlenre, ha a legújabb aktualitásokról van szó.

Talpig fehér


Fehér ruhához fehér zokni? Miért is ne?!

Birkenstock

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Birkenstock (@birkenstock) által megosztott bejegyzés


Kedvenc ikonikus papucsunk időszaka is meghosszabbítható ősszel, ha fehér zoknit veszünk hozzá.

Harisnya helyett


A fehér zokni nemcsak visszatért, úgy tűnik, a harisnyát is kissé háttérbe szorítja.

 

Nyitókép: Edward Berthelot/GettyImages

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Legnépszerűbb cikkek: