Egy kis nyár az őszben: paprikakrém a javából

Anry menzája

Friss, egyszerű, de elegáns, selymes íz. Pirítósra kenve, de még inkább ropogós, teljes kiőrlésű serclivel tunkolva az igazi, ahogy én tettem. És közben egy mediterrán ország tengerpartjára képzeltem magam.

Mehet is a pirítósra! /Fotó: ASÉ

Éjszaka sütöttem, reggel megettem.  A kápiákat – én 9 darabot – á’la nature egészben, sütőben megsütöttem, amíg a bőrük nem kezdett el feketedni. Kicsit hagytam állni, hűlni, aztán kicsumáztam, a magját kiszedtem és lenyúztam a héját.

Vigyázz, ne feketedjen el a héjuk! /Fotó: ASÉ

Közben olajon hagymát dinszteltem, ami lehet vörös, lila, én most póréval csináltam. Mehet bele fokhagyma is tetszés szerint. Majd a hagymát az olajjal együtt összepépesítettem a paprikahússal. Adtam még hozzá sót, borsot, és kész is.

WooHoo-tipp:
Halak, húsok mellé, de tésztára is finom! Befőttes üvegben olajjal a tetején el is lehet tenni. Ja, és másmilyen paprikával is lehet variálni.

Nyitókép: Shutterstock

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Legnépszerűbb cikkek: