5 mesés karácsonyi asztali dekoráció, ami egy csapásra ünnepi hangulatot varázsol

Hangulatos inspirációkat hoztunk!

Nálunk december huszonnegyedikén a családi vitákat majdnem mindig az asztali dekoráció körüli kalamajka robbantja ki. Míg apukám megterít az asztal egyik végén, anyukám a másik végén sorra szedi le a tányérokat és azt mondogatja: „Ebben nincs semmi karácsonyos!” Végül idegesen minden díszt az asztalra borít, és az utolsó pillanatban megpróbál valamilyen ünnepi dekorációt megálmodni. Persze a végeredmény mindig meseszép, de a felesleges kapkodás garantáltan elűzi a meghitt hangulatot. Én idén megfogadtam, hogy már jóval szenteste előtt kitalálom, hogy mit szeretnék az asztalra tenni.

Slow karácsony tipp:

Teríts meg – legalábbis fejben – már napokkal korábban! Az asztali dekoráció megálmodása egy igazán kreatív folyamat, amikor pár percre kikapcsolhatsz és belevetheted magad a fényes, csillogó, színes díszek világába. Ezért összegyűjtöttünk néhány inspiráló tippet, amelyeket te is egyszerűen az asztalra varázsolhatsz. Melyik a kedvenced?

Tobozos karácsony

Fotó: lifewithgingerlee/Instagram

Tedd az asztal közepére a nagyi régi tepsijét, állíts a közepére egy nagyobb gyertyát, gyűjts köré fenyőágakat (műfenyő is megteszi) és koronázd meg az egész kompozíciót néhány tobozzal. Ez a díszítés körasztalon néz ki a legjobban, de mindennek csak a képzeleted szabhat határt!

Természetes vonalak

Fotó: holdernessphotography/Instagram

Nincs más dolgod, mint a kertből vagy akár egy virágboltból szerezni zöld növényeket (például mentát), hosszában felhelyezni az asztalra, a levelek közé fehér gömbdíszeket és színben harmonizáló fehér gyertyákat csempészni. Kész is az igazán szép és letisztult dekoráció!

A kevesebb néha több

Fotó: lighting_direct/Instagram

Nem kell túlbonyolítanod a dolgokat, ha mutatós dekort szeretnél. Keresd elő a doboz mélyén lapuló fényfüzéred, amit lazán helyezz el az asztal közepén, tegyél mellé kisebb tobozokat és aranyszínű mécseseket, valamint arany gyertyatartókat. Azt hiszem, ennél karácsonyosabb végeredményt nem is kívánhatnál!

Bohém piros bogyók

Fotó: heatherloveshome/Instagram

Ki gondolta volna, hogy néhány piros bogyó és pár darab üres üveg ilyen jól mutat? Ráadásul, azért is ötletes ez a megoldás, mert újra felhasználhatod az üvegeket és nem kell mélyen a zsebedbe nyúlnod a díszekért.

Keretbe foglalva

Fotó: jael.prothro/Instagram

Ha unod a szokványos díszítést és különlegesebb megoldást keresel, akkor ezt a dekorációt neked találták ki! A fehér gyertyák és tökök már önmagukban szuperül mutatnak a zöld levelekkel, de a képkeret teszi fel igazán az i-re a pontot. Imádom!

Nyitókép: AleksandarNakic/E+/ GettyImages

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk neked:

Legnépszerűbb cikkek: