Intergalaktikus kaland vagy klasszikus mese? Ezek 2021 legjobb karácsonyi reklámjai

A karácsonyi reklámok áradata általában még novemberben elindul és sokakat azonnal díszítésre és készülődésre inspirálnak. Mi már adventi lázban égünk, ezért összegyűjtöttük neked, melyik kisfilmektől kerültünk ünnepi hangulatba.

Míg az Instagramon és a Facebookon általában bosszankodva pörgetjük tovább a hirdetéseket, addig a karácsonyi reklámokat évről évre gyermeki lelkesedéssel várjuk – és képesek vagyunk ezerszer is újranézni őket. Az utánpótlásban pedig szerencsére soha nincs hiány! Ahogyan a streamingszolgáltatók egyre több ünnepi filmmel készülnek minden adventi szezonra, úgy a karácsonyi reklámok száma is folyamatosan nő. Ezek a rövid videók sokszor a könnyekig meghatnak minket, vagy megmelengetik a szívünket és mosolyt csalnak az arcunkra.

Ugyan idén már egy kicsit szabadabban ünnepelhetjük a karácsonyt, mint 2020-ban, de most is 11 kihívásokkal teli hónap áll mögöttünk. Éppen ez ihlette meg a John Lewist is. „Tudjuk, hogy ügyfeleink minden eddiginél izgatottabbak a karácsony közeledtével, örömteli pillanatokra, együttlétre és menekülésre vágynak, mivel tavaly sokan nem ünnepelhettek szeretteikkel” – mondta a vállalat szóvivője.

Így nem véletlen, hogy a kisfilmjük végén a „for a christmas as magical as your first” („egy olyan karácsonyra, ami éppen annyira varázslatos, mint amilyen az első volt”) felirat jelenik meg útravaló üzenetként. Ezért úgy döntöttünk, összegyűjtjük 2021 leghangulatosabb ünnepi reklámjait neked, hogy a karácsonyod végre újra olyan varázslatos lehessen, mintha most először élhetnéd át a csodáját.

Aldi

Az Aldi „A Christmas Carrot”, vagyis a karácsonyi répa című minifilmjét például Charles Dickens A Karácsonyi ének című műve inspirálta. Az egyik szereplője nem más, mint a Manchester United focistája, Marcus Rashford. A mindössze 24 éves srácot maga Vilmos herceg tüntette ki nemrég. A sztársportolót azért avatták fel a Brit Birodalom Rendjének (MBE) tagjaként, mert a koronavírus kirobbanása után megállás nélkül küzdött azért, hogy a brit kormány ne csak a tanév végéig, hanem a nyári szünetben is ingyenes étkeztetést biztosítson a hátrányos helyzetű családok iskoláskorú gyermekeinek.

Marcus Rashford azért harcolt a jobb ügyért, mert pontosan tudja, milyen nélkülözésben élni: egyedülálló édesanyjának öt gyermeket kellett eltartania, amihez sokszor mások segítségére és támogatására is szüksége volt. Ezt a rövid kitérőt mindössze azért tettük, hogy kiderülhessen, a focista nem véletlenül szerepel az Aldi reklámjában. A mini-mesében a Marcus Radishford nevű retek karakterét személyesíti meg. (Fun fact: angolul radish-nek hívjuk a retket, innen jön a vicces névváltás.) Az élelmiszerlánc üzenete egyébként megdöbbentően egyszerű, ám annál fontosabb: „Ahhoz, hogy boldog legyél, kedvessé kell válnod.”

Lidl

Az Aldi „riválisa”, a Lidl viszont idén egy kicsit viccesre vette a reklámját és egy intergalaktikus karácsonyi vacsorát mutat be a nézőknek. Hatalmasat ugrunk előre az időben, és láthatjuk, hogy a jövőben már fénykarddal vágják fel az ételt és a rokonok a Holdon élés mikéntjeiről vagy az öröklétről beszélgetnek. Hogy miért is raktuk be az összeállításunkba ezt a kisfilmet? Nos, vicces látni, milyen branddé nőtte ki magát a Lidl az utóbbi években. Ugyanis igen, már saját logóval ellátott ronda karácsonyi pulcsit is árulnak… (Ezt a reklám szereplőin is felfedezheted.)

Lush

A Lush nemcsak karácsonyi termékekkel, hanem egy animációs kisfilmmel is meglepte a vásárlóit az ünnepekre. A bájos videó a hótündér visszatéréséről szól és megidézi a márka legnépszerűbb termékeit.

Disney

A felsorolásunkból nem maradhat ki a Disney „The Stepdad”, azaz a mostoha apa című karácsonyi reklámja sem. A közel három perces mese a családok sokszínűségét ünnepli, hiszen a főszerepben egy olyan férfit láthatunk, aki beköltözik a párjához és annak két gyermekéhez. Mike mindent megtesz azért, hogy Nicole lurkói, Max és Ella beengedjék őt az életükbe, miközben felelevenednek a vásznon a Disney legkedveltebb főhősei is, mint például Mickey és Minnie vagy Buzz Lightyear.

M&S

Az M&S videójában Percy Pig, azaz a tündéri kismalac kelt életre, a hangját pedig nem mástól kapta kölcsönbe, mint Tom Hollandtól, azaz magától Pókembertől. A rózsaszín kisállat életében először láthatja a karácsonyt, amire lelkesen csak annyit tudott mondani: „Woohoo!” Mi pedig csak egyetérteni tudunk vele. És kívánjuk, hogy legalább annyira lelkesen várhasd majd a nagy napokat, mint Percy!

Forrás: PopSugar
Nyitókép: YouTube

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk neked:

Legnépszerűbb cikkek: