Megvan minden ajándék? 5 szuper tipp, hogy a csomagolás is simán menjen

A karácsonyi ajándékok becsomagolása okozhat némi fejtörést, de a következő tippekkel, trükkökkel csodás csomagolásokat varázsolhatsz a fa alá szánt ajándékokra. A praktikákat pedig akár egész évben tudod majd használni.

Nekem a karácsonyfa alatt sorakozó ajándékok becsomagolásához mindig szükségem van egy bögre forralt borra is, mert a kézügyességem hagy némi kívánnivalót maga után. Ahogy kedvenc technika tanárom mondta mindig: akinek két bal keze van, annak tudnia kell segítséget kérni. Most olyan megoldásokat válogattunk össze, amelyek nemcsak pofonegyszerűek, de rendkívül mutatósak is. Segítség sem kell hozzájuk, bár tény, hogy együtt minden könnyebb. Ha párodat is bevonod a feladatba, nemcsak gyorsabban végeztek, de a kapcsolatotokat is mélyíti. Ráadásul több időtök marad a forralt borozásra.

Furoshiki karácsonykor is

A japán zerowaste csomagolás, amibe az égvilágon bármit be lehet csomagolni, már önmagában is egy ajándék, hiszen egy csini kis kendőnek mindannyian örülünk. A kendőcsomagolás most nagyon népszerű, és mivel nem is annyira bonyolult, mi is arra buzdítunk, hogy karácsonykor is inkább ezt a környezetkímélő megoldást válaszd a papírcsomagolással szemben.

Nincs ragasztó, nincs baj

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Sarah Nelson (@yourcraftingfriend) által megosztott bejegyzés

Persze mikor veszi észre az ember lánya, hogy nincs egy centi cellux sem a házban? Nyilván, hogy 24.-én délután, amikor már nem is érdemes nekiindulni ragasztót vadászni. Ezzel a technikával azonban nincs is rá szükséged. Ha ügyesek vagytok, az összes dobozotokat megoldhatjátok ragasztás nélkül is. Tudod, aki kifogást keres, az kifogást talál, aki pedig megoldást keres, az megoldást fog találni.

Borban az igazság

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Col Schwarz (@whatcolloves) által megosztott bejegyzés

Talán az egyik leghasznosabb trükk, amit az elmúlt időben láttam. Sok hasonló üveges meglepetést ajándékozok az év során is,  ezért nemcsak karácsonykor lehet majd alkalmazni ezt a technikát, hanem az összes olyan születésnapon, vagy vendégség alkalmával, amikor egy üveg bor az ajándék, de mégis szeretnéd személyesebbé tenni.

Kalapdoboz

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Giftwrap Genie (@giftwrapgenie) által megosztott bejegyzés

Ezt a klasszikus karácsonyi formát a világon a legnehezebb csomagolni. Sosem sikerült még szépen, és jóidőre fel is adtam a próbálkozást. De most újra felcsillant a remény, hogy ilyen gyönyörű dobozokban ajándékozhassunk.

Tudomány az óriás szaloncukor mögött

Világ életemben vágytam arra, hogy egyszer, mint a Diótörőben, egy rakat csodásan csomagolt ajándékkal érkezzek meg karácsonykor. Sajnos ez eddig nagyon távolinak tűnt, de ezzel a pofonegyszerű trükkel egy pillanat alatt valósággá válhat. Szuper megoldás, amelyet még akár a gyerekeknek is érdemes megtanítani. Na persze csak ha elég nagyok ahhoz, hogy már ollóval bánjanak.

Nyitókép: Getty/Westend61

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

    Legnépszerűbb cikkek: