Karcsú alak és kecses mozgás – Kipróbáltuk a Ballet Beautiful-t

Nyúlánk balerinaalkatra vágysz? Ezt a mozgásformát neked találták ki!

A kecses balerinák alakját a legtöbb nő irigyli. Minden pocikájuk csupa izom, ráadásul nádszálvékonyak. Egy new yorki edzőnek köszönhetően tehetsz azért, hogy ugyanolyan csinos legyél, mint ők!

Mary Helen Bowers a New York City Ballet táncosa volt 16 éves kora óta, majd kidolgozta a Ballet Beautiful módszerét, amellyel Natalie Portmannel is edzettek a Fekete Hattyú szerepére. Az eredmény magáért beszélt, az egyébként is karcsú Portman 9 kilótól szabadult meg (természetesen ebben a diéta is óriási szerepet játszott) a balerina megformálásának kedvéért, alakja pedig megszólalásig hasonlított azokéra, akik már legalább tíz éve a korlát mellett gyakorolnak. De nem csak a Star Wars sztárja köszönheti Bowersnek a fantasztikus alakját, a Victoria’s Secret angyalai szinte egytől egyig jártak már az exbalerina studiójában. 

Magyarországon sajnos egyelőre még nincs arra lehetőség, hogy Ballett Beautiful órákra járjunk, de Bowers oktatóvideóit online könnyedén megvásárolhatjuk. Mivel 14 évig balettoztam, kíváncsi voltam erre az edzésformára, mert a monoton mozgások kifejezetten untatnak. Tekintve, hogy 8 éve már nem része a tánc az életemnek, szinte amatőrként vágtam bele a feladatba és a tapasztalataim kifejezetten pozitívak voltak.

A Ballet Beautiful során rengeteg nyújtógyakrolatot kell végezned, így hajlékonyságodat is fejlesztheted Fotó: Vasin Lee /Shutterstock

Miért élveztem?

  • mert ez az edzés kifejezetten kecses és nőies, az ember közben is így érzi magát, még ha iszonyúan ki is fáraszt
  • mert Bowers videóiban nemcsak arról van szó, hogyan végezd el helyesen a gyakorlatokat, hanem arról is, milyen étrendet kövess és mennyi folyadékot vigyél be mozgás közben
  • a mozdulatok otthon is könnyedén elvégezhetőek, nem szükséges hozzájuk semmiféle súly vagy segédeszkösz
  • mert nem izomtömeget növel, hanem szálkásít

Hogyan is néz ki egy edzés?

Rengeteg nyújtógyakorlatot kell végezni, amiket a tánc inspirálta mozdulatok követnek. Megijedni nem kell, hiszen nem spicc cipőben kell ugrálni vagy forogni, csupán apró, finom mozgásokat kell ismételgetni, amelyekben elképesztően el fogsz fáradni, ám az eredmény mindenképpen magáért beszél majd!

https://www.youtube.com/watch?v=EmNK4iOtNo4

Nyitókép: Africa Studio /Shutterstock

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk neked:

Regisztrálj most, és tedd meg első befizetésed, mi megduplázzuk 100 000 Ft-ig! (x)
Legnépszerűbb cikkek: